ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΝΕΩΝ

Θραύση κάνουν τα ναρκωτικά στις μικρές ηλικίες
Kατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας των νέων καταγράφεται την περίοδο 1990 - 1998, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Αθήνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καταδίκες ανηλίκων για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών παρουσίασαν αύξηση κατά 9.950%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα όσον αφορά τις ληστείες και τα επεισόδια βίας στα γήπεδα.

0ι ανήλικοι που καταδικάστηκαν για αδικήματα περί ναρκωτικών κατά το διάστημα 1990 - 91 ήταν μόλις δύο, ενώ έφτασαν τους 197 την περίοδο 1997 - 98. Αντίστοιχα, οι καταδίκες για ληστείες επταπλασιάστηκαν, καθώς από τρεις ανήλθαν στις είκοσι δύο. Οι παραβάσεις που σχετίζονται με τη βία στα γήπεδα τριπλασιάστηκαν, καθώς από εννέα καταδίκες στην αρχή της δεκαετίας το 1997 - 98 έφτασαν τις τριάντα δύο.
Σύμφωνα με δημοσιεύμα του ΕΘΝΟΥΣ, αύξηση παρουσίασαν και οι καταδίκες νέων σε υποθέσεις φθοράς ξένης περιουσίας, επαιτείας και παραβίασης του νόμου περί όπλων. Συνολικά, οι καταδικασθέντες από 1.414 που ήταν το 1990 - 91 ανήλθαν σε 2.673 την περίοδο 1997 - 98. Με βάση πληροφορίες της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων, ανάλογη είναι η εικόνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Λιγότερο επιρρεπή σε αδικήματα εμφανίζονται τα παιδιά οι γονείς των οποίων δεν έχουν ούτε καν τις στοιχειώδεις γραμματικές γνώσεις (31%), σε αντίθεση με αυτά των οποίων οι γονείς είναι απόφοιτοι γυμνασίου και λυκείου (66%), ενώ σχεδόν μηδαμινή συμμετοχή στο έγκλημα έχουν τα παιδιά με γονείς που διαθέτουν πανεπιστημιακή μόρφωση (3%). Τα μοναχοπαίδια φαίνεται πως δεν υποκύπτουν τόσο εύκολα στην παραβατικότητα (28%), σε αντίθεση με τους ανηλίκους που έχουν ένα ή δύο αδέλφια (82%). Επιρρεπή στην εγκληματικότητα είναι τα παιδιά που ζουν σε αρμονικό οικογενειακό περιβάλλον (72%), σε αντίθεση με τα παιδιά χωρισμένων γονιών (27%) ή με γονείς που δεν έχουν παντρευτεί (1%).

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ