ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Η Κυριότερη νομοθεσία που αφορά τις σχέσεις Πολιτείας και Θρησκευτικών κοινοτήτων στο σύνολό τους


ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΙ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ


Ι. Σύνταγμα της Ελλάδος: Αρθρα 3, 13, 18 §8, 28 §1, 72 §1, 105.
ΙΙ. Ν.Δ. 53/1974 Περί κυρώσεως της εν Ρώμη την 4ην Νοεμβρίου 1950 υπογραφείσης Συμβάσεως "δια την προάσπισιν των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών" ως και του Προσθέτου εις αυτήν Πρωτοκόλλου των Παρισίων της 20ης Μαρτίου 1952: Αρθρον 9.
ΙΙΙ. Ν. 945/1979 Περί κυρώσεως της Συνθήκης Προσχωρήσεως της Ελλάδος εις την Ευρωπαϊκήν Οικονομικήν Κοινότητα και την Ευρωπαϊκήν Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας, ως και της συμφωνίας "περί προσχωρήσεως της Ελλάδος εις την Ευρωπαϊκήν Κοινότητα Ανθρακος και Χάλυβος": Κοινή δήλωση περί του Αγίου Όρους.
ΙV. Ν. 2691/1999 Κύρωση της Συνθήκης του Αμστερνταμ που τροποποιεί τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Συνθήκες περί ιδρύσεως των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και ορισμένες συναφείς πράξεις, καθώς και των σχετικών πρωτοκόλλων και των δηλώσεων που περιλαμβάνονται στην Τελική Πράξη: Δήλωση για το καθεστώς των εκκλησιών και των μη ομολογιακών ενώσεων.
Δήλωση της Ελλάδας σχετικά με τη δήλωση για το καθεστώς των εκκλησιών και των μη ομολογιακών ενώσεων.
V. Α.Ν. 1363/1938 Περί κατοχυρώσεως διατάξεων των άρθρων 1 και 2 του εν ισχύι Συντάγματος.
VI. Α.Ν. 91938 Περί ιερών ναών και εφημερίων: Αρθρο 41.
VII. Β.Δ. της 20.5/2.6.1939 Περί εκτελέσεως διατάξεων του Αναγκ. Νόμου υπ αριθ. 1672/1939 περί τροποποιήσεως του Αναγκ. Νόμου υπ αριθ. 1363/1938 περί κατοχυρώσεως των άρθρων 1 και 2 του εν ισχύι Συντάγματος.
VIII. Ν. 1763/1988 Στρατολογία των Ελλήνων: Αρθρο 6.
IX. Ν. 2510/1997 Ρύθμιση στρατιωτικών υποχρεώσεων ορισμένων κατηγοριών στρατευσίμων, ανυποτάκτων και οπλιτών, τροποποίηση διατάξεων της στρατολογικής νομοθεσίας, καθιέρωση εναλλακτικής υπηρεσίας και άλλες διατάξεις: Αρθρα 18-24.
X. Ν. 1771/1988 Τροποποίηση και συμπλήρωση του συστήματος εισαγωγής σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις: Αρθρο 16.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ι. Πατριαρχικός και Συνοδικός Τόμος του 1850.
ΙΙ. Πατριαρχική και Συνοδική Πράξις του 1866.
ΙΙΙ. Πατριαρχική και Συνοδική Πράξις του 1882.
ΙV. Πατριαρχική και Συνοδική Πράξις του 1928.
V. Ν. 590/1977 Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος (με την Εισηγητική του Έκθεση).
VI. Ν. 1700/1987 Ρύθμιση θεμάτων εκκλησιαστικής περιουσίας.
VII. Ν. 1811/1988 Κύρωση της "Σύμβασης παραχώρησης στο Δημόσιο της δασικής και αγροτολιβαδικής περιουσίας των Ιερών Μονών της Εκκλησίας της Ελλάδος που συμβάλλονται στη σύμβαση αυτή".
VIII. Ν. 2413/1996 Η ελληνική παιδεία στο εξωτερικό, η διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις: Αρθρο 55.
IX. Ν. 5383/1932 Περί των εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ι. Σύμβαση Οικουμενικού Πατριαρχείου και Κρητικής Πολιτείας της 14ης Οκτωβρίου 1900.
ΙΙ. Ν. 4149/1961 Περί καταστατικού Νόμου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας και άλλων τινών διατάξεων.

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Ι. Ν.Δ. της 10/16.9.1926 Περί κυρώσεως του Καταστατικού Χάρτου του Αγίου Όρους.
ΙΙ. Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Όρους Αθω.
ΙΙΙ. Ν. 1166/1981 Περί συστάσεως ετησίας οικονομικής χορηγίας του Δημοσίου προς τας Ιεράς Μονάς του Αγίου Όρους.
ΙV. Ν. 1198/1981 Περί ρυθμίσεως θεμάτων αναγομένων εις την εκτός του Αθω ακίνητον περιουσίαν των Ι. Μονών του Αγίου Όρους και των άλλων τινών διατάξεων.
V. Π.Δ. 1231/1981 Περί καταρτίσεως του Οργανισμού λειτουργίας του υπό του Ν. 1198/81 συσταθέντος Νομικού Προσώπου Δικαίου υπό την επωνυμίαν "Κέντρον Διαφυλάξεως της Αγιορειτικής Κληρονομίας" (ΚΔΑΚ).
VI. Ν. 2594/1998 Κύρωση ως Κώδικα του σχεδίου νόμου "Οργανισμός του Υπουργείου Εξωτερικών": Αρθρο 21.
VII. Π.Δ. 227/1998 Περί του Οργανισμού της Διοικήσεως του Αγίου Όρους.

ΙΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ
Ι. Ν. 1155/1981 Περί αναγνωρίσεως της Πάτμου ως Ιεράς Νήσου και ρυθμίσεως εκκλησιαστικών τινών θεμάτων.
ΙΙ. Ν. 2351/1995 Αναγνώριση της περιοχής των Μετεώρων ως ιερού χώρου και άλλες διατάξεις.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Ι. Ν. 2456/1920 Περί Ισραηλιτικών κοινοτήτων.
ΙΙ. Α.Ν. 367/1946 Περί ανασυγκροτήσεως Ισραηλιτικών Κοινοτήτων.
ΙΙΙ. Ν. 1920/1991 Κύρωση της από 24ης Δεκεμβρίου 1990 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Περί Μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργιών".
ΙV. Ν. 2731/1999 Ρύθμιση θεμάτων Διμερούς Κρατικής Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Βοήθειας, ρύθμιση θεμάτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλες διατάξεις.


Πηγή: Ι. Μ. Κονιδάρη, "Θεμελιώδεις διατάξεις σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας"
(Βιβλιοθήκη Εκκλησιαστικού Δικαίου, Σειρά Α΄: Πηγές 1),
εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, 1999
Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Διοίκησης
Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικής Αγωγής
Διεύθυνση Ετερόδοξων - Ετεροθρήσκων

Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των Αλλοδαπών - Αλλογενών 2012


ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤO ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων & Οδηγίες Χρήσης του Συστήματος
Το Σύστημα στο οποίο πρόκειται να εισέλθετε, αποτελεί ένα εργαλείο για τη διευκόλυνση και επιτάχυνση της διαδικασίας υποβολής και ελέγχου του Μηχανογραφικού και μόνο.
Συμπληρωματικά, λαμβάνονται υπόψη όλες οι απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης συμμόρφωση με το Νόμο 2774/99 για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στον τηλεπικοινωνιακό τομέα. Ως εκ τούτου, τα στοιχεία σας δεν θα κοινοποιηθούν σε κανέναν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012.
Η εφαρμογή αυτή έχει ως κύριο στόχο την εξυπηρέτηση των υποψηφίων καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτηση - μηχανογραφικό δελτίο τους ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, χωρίς να υποβληθούν σε οποιαδήποτε ταλαιπωρία και να αντλήσουν τις απαραίτητες πληροφορίες, προκειμένου να ενημερωθούν, για την κατηγορία στην οποία υπάγονται, για τις απαραίτητες προϋποθέσεις και για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
  • Ο υποψήφιος οφείλει να μελετήσει διεξοδικά όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη σωστή συμπλήρωση της αίτησης - μηχανογραφικού δελτίου και να ακολουθήσει πιστά τα προτεινόμενα βήματα για τη συμπλήρωσή του.
  • Για το λόγο αυτό, μετά τη συμπλήρωση των πεδίων των βημάτων 1 και 2 και πριν την αποστολή των απαραίτητων εγγράφων του πρέπει να ελέγξει ότι τα στοιχεία και οι επιλογές του καταχωρήθηκαν και εκτυπώθηκαν ορθά.
  • Ο υποψήφιος αφού συμπληρώσει προσεκτικά τα στοιχεία που αφορούν την Αίτηση - Μηχανογραφικό Δελτίο θα πρέπει να το εκτυπώσει σε δύο (2) αντίγραφα, να τα επανελέγξει και να τα υπογράψει.
  • Ο υποψήφιος εκτυπώνει σε δύο (2) αντίγραφα και την Υπεύθυνη Δήλωση που εμφανίζεται στην Ανασκόπηση και τα υπογράφει.
  • Ο υποψήφιος μετά την ηλεκτρονική υποβολή αποστέλλει ΑΠΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 (με καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης την 23η Ιουλίου 2012):
    • ένα (1) υπογεγραμμένο αντίγραφο της Αίτησης - Μηχανογραφικού Δελτίου
    • ένα (1) υπογεγραμμένο αντίγραφο της Υπεύθυνης Δήλωσης
    • μια (1) φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας
    • ένα (1) φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης μέσης γενικής βαθμολογίας του απολυτηρίου στην εικοσάβαθμη κλίμακα (σε περίπτωση που η βαθμολογία του απολυτηρίου τίτλου εκφράζεται στην 20βαθμη κλίμακα αποστέλλεται φωτοαντίγραφο αυτού)
    • φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου με φωτογραφία που να πιστοποιεί την ταυτότητα του υποψήφιου
    • ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που η αίτηση - μηχανογραφικό δελτίο και η υπεύθυνη δήλωση υποβάλλονται και υπογράφονται από εξουσιοδοτημένο άτομο τότε μαζί με τα παραπάνω αποστέλλεται και η εξουσιοδοτική πράξη νομίμως επικυρωμένη και μεταφρασμένη.
    Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Α ΚΑΙ Μ Ο Ν Ο με ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ (COURIER) στο:
«ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ(ΤΜΗΜΑ Α΄ γρ. 0091, με την ένδειξη: για την Επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου Αιτήσεων Συμμετοχής και Μηχανογραφικών Δελτίων Αλλοδαπών - Αλλογενών για το έτος 2012)Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι – Αθήνα, Ελλάδα»
ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΙΣΘΕΙΣΑΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
  • Τα άλλα υπογεγραμμένα αντίγραφα θα τα κρατήσει ο ίδιος ο υποψήφιος και θα τα ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ.
  • Δυνατότητα τροποποίησης μετά την ταχυδρομική αποστολή δεν υπάρχει. Έγκυρα θεωρούνται αυτά που φέρουν την υπογραφή του υποψηφίου. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος υπογράψει και αποστείλει περισσότερα του ενός μηχανογραφικά δελτία, έγκυρο θεωρείται αυτό που έχει αποσταλεί την πρώτη φορά. Μετά την κατάρτιση του αρχείου οι υποψήφιοι συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ.
    Εάν μετά την εισαγωγή, κατά τον έλεγχο, διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις υπαγωγής στις ανωτέρω κατηγορίες, λόγω υποβολής ψευδών ή μη νομίμων δικαιολογητικών, οι εισαχθέντες διαγράφονται με απόφαση του τμήματος και αποκλείονται κατά τα δύο (2) επόμενα ακαδημαϊκά έτη από κάθε διαδικασία εισαγωγής σε όλα τα τμήματα και τις σχολές.
  • Οι θέσεις των διαγραφέντων δεν αναπληρώνονται ούτε μεταφέρονται.
  • Μετά την καταληκτική ημερομηνία δεν θα γίνονται δεκτοί εκπρόθεσμοι φάκελοι.
  • Η αρμόδια Επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου Αιτήσεων Συμμετοχής και Μηχανογραφικών Δελτίων Αλλοδαπών - Αλλογενών για το έτος 2012 του Υπουργείου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ενημερώσει στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε για την έγκριση ή μη της αίτησής σας.
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας για ερωτήσεις σχετικά με την ηλεκτρονική συμπλήρωση 210-3442100, 3442696, 3442688, 3442101, 3442651 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (09:00π.μ. – 14.00μ.μ.).
  • Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο από 16 ΙΟΥΛΙΟΥ έως και 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012.

ΣΗΜΕΙΩΣΗΟι υποψήφιοι πριν την συμπλήρωση της Αίτησης - Μηχανογραφικού Δελτίου οφείλουν να έχουν μελετήσει τις «Οδηγίες για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας Αλλοδαπών - Αλλογενών και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών - μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής για το έτος 2012» που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας: www.minedu.gov.gr (Ενότητα "ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ" υποενότητα "Αλλοδαποί-Αλλογενείς") προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις της κατηγορίας τους και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που οφείλουν να προσκομίσουν στις Γραμματείες των σχολών ή στα τμήματα εισαγωγής τους.
Για τις Οδηγίες «Για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας Αλλοδαπών - Αλλογενών και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών - μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής για το έτος 2012» ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Πριν προχωρήσετε στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου, για να δείτε τις Σχολές που περιλαμβάνονται σε κάθε επιστημονικό πεδίο, καθώς και τις σχετικές οδηγίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Aποσπάσεις εκπαιδευτικών


Ολοκληρώθηκαν  εγκαίρως οι διαδικασίες που αφορούν στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών (ανανεώσεις και νέες) στην Κεντρική Υπηρεσία (κτήριο Ανδρ. Παπανδρέου) του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, για το διδακτικό έτος 2012-2013.
Ο συνολικός αριθμός των αποσπάσεων είναι κατά 8% μικρότερος από τον αντίστοιχο του περασμένου διδακτικού έτους (Ανανεώσεις Αποσπάσεων 560, Νέες Αποσπάσεις 95, Σύνολο 655).
Για τους πίνακες με τα ονόματα πατήστε εδώ.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και επιλογής υποψηφίων για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού...


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει την :
«Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και επιλογής υποψηφίων για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, εξειδικευμένου στους τομείς του Θεάτρου – Κινηματογράφου, Κλασικού και Σύγχρονου Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2012 - 2013»
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν από την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 έως και την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται  στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στην  ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. www.minedu.gov.gr
Για την εγκύκλιο πατήστε εδώ.
Για το προσχέδιο της αίτησης πατήστε εδώ.