ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΙΝΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΙΝΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ
Αρ.Πρωτ.Φ3/17858/Β3/20-02-2012/ΥΠΔΒΜΘ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΤΜΗΜΑ Β’
email: foitmer.yp(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληρ: Αικ. Μαντέλλου- Ά. Ρουσουλιώτη
Τηλέφωνο: 210-3443469
FAX: 210-3442365
ΘΕΜΑ: Υποτροφίες Κίνας σε Έλληνες υπηκόους
Για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.
Έχοντας υπόψη:
Α) Τις διατάξεις του Ν. 931/79 (ΦΕΚ 148 τ. Α΄/79) με τις οποίες κυρώθηκε η Μορφωτική Συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας
Β) Το Μορφωτικό Εκτελεστικό Πρόγραμμα που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας
Γ) Τα άρθρα 1, 24 και 25 του Ν.Δ. 402/74 (ΦΕΚ 141 τ.Α΄/74) "Περί κυρώσεως της από 23.5.1969 συμβάσεως της Βιέννης".
Αποφασίζουμε
Προκηρύσσουμε για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 τις υποτροφίες, που χορηγούνται από την κυβέρνηση της Κίνας σε Έλληνες υπηκόους, στα πλαίσια των μορφωτικών ανταλλαγών και ορίζουμε τις προϋποθέσεις για τη χορήγησή τους ως ακολούθως:
Α. ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Έξι (6) υποτροφίες για πλήρη κύκλο προπτυχιακών σπουδών ή/ και για μεταπτυχιακές σπουδές ή για έρευνα.
1. Η χρονική διάρκεια κάθε υποτροφίας είναι:
- Προκειμένου για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές: το κινέζικο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο θα δεχθεί τον υπότροφο, θα καθορίσει την ετήσια και συνολική διάρκεια της υποτροφίας.- Προκειμένου για έρευνα: η μικρότερη διάρκεια υποτροφίας έξι (6) μήνες και η μεγαλύτερη έως δύο (2) ακαδημαϊκά έτη.
2. Γλώσσα που απαιτείται:
Προκειμένου για προπτυχιακές σπουδές: βασική γνώση της γλώσσας της χώρας. Προκειμένου για μεταπτυχιακές σπουδές: η γλώσσα της χώρας. Προκειμένου για έρευνα: η γλώσσα της χώρας ή Αγγλική .
Όλα τα ξενόγλωσσα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν εις διπλούν.
Οι υποψήφιοι, που θα γίνουν τελικά δεκτοί από την Κίνα ως υπότροφοι τόσο για τις μεταπτυχιακές σπουδές ή έρευνα όσο και για προπτυχιακές σπουδές, θα πρέπει να προσκομίσουν μία φορά επιπλέον το πιστοποιητικό υγείας στην Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν visa.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις εξής ιστοσελίδες:
http://en.csc.edu.cn/Laihua/47f2aff19b29440d972e56ac08ad4d38.shtml
http://www.chinamission.be/eng/
www.csc.edu.cn
Β. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
1. Δε χορηγείται εισιτήριο μετάβασης και επιστροφής, στους υποτρόφους της κυβέρνησης της Κίνας.
2.Οι ακριβείς παροχές αναφέρονται στους παραπάνω συνδέσμους
Γ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Οι αιτήσεις υποψηφιότητας για τις παραπάνω υποτροφίες θα υποβάλλονται από 20.2.2012 έως και 16.03.2012 ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή με κατάθεση τους στο γραφείο πρωτοκόλλου του Υπουργείου Π.Δ.Β.Μ.Θ( για τη Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας)
Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητούν την παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: http://www.minedu.gov.gr/prokhryxeis-diagwnismoi-ypotrofies/
Τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά είναι:
1. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
α) Έντυπο Ελληνικής αίτησης της υπηρεσίας μας καθώς και το κινέζικο έντυπο που βρίσκεται στο link:
http://en.csc.edu.cn/uploads/APPLICATION%20FORM%20FOR%20FOREIGN%20GOVERNMENT%20SCHOLARSHIP.pdf
β) Δύο (2) μικρές φωτογραφίες (εκτυπώσεις φωτογραφείου ή ηλεκτρονικού υπολογιστή)
γ) Επικυρωμένη φωτοτυπία του διαβατηρίου τους.
δ) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου με μέσο γενικό βαθμό τουλάχιστον 17. Το δικαιολογητικό αυτό πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση στη γλώσσα της χώρας ή Αγγλική.
ε) «Βεβαίωση Πρόσβασης» (της παρ. 13 του άρθρου 1 του Ν. 2525/97, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 2909/01), με το γενικό βαθμό πρόσβασης( 14.000 μονάδες τουλάχιστον), που συγκέντρωσε ο υποψήφιος για την εισαγωγή του στην Γ/βάθμια Εκπαίδευση με το σύστημα Απολυτηρίου του Ενιαίου Λυκείου (δεν απαιτείται μετάφραση).
στ) Πιστοποιητικό γνώσης της ξένης γλώσσας ή των ξένων γλωσσών (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο από τα αντίστοιχα ιδρύματα που το χορηγούν π.χ. Βρετανικό Συμβούλιο, Γαλλικό Ινστιτούτο, Ελληνοαμερικανική Ένωση ή από δικηγόρο). Στην περίπτωση που το πιστοποιητικό αυτό είναι γραμμένο στην Ελληνική γλώσσα, τότε πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση στη γλώσσα της χώρας ή Αγγλική. Στην περίπτωση που το πιστοποιητικό έχει συνταχθεί σε γλώσσα εκτός της αγγλικής ή της κινεζικής απαιτείται μετάφραση στα ελληνικά ή στα αγγλικά.
ζ) Πιστοποιητικό από πανεπιστήμιο ή ίδρυμα της αλλοδαπής, στην περίπτωση που ο υποψήφιος φοιτά ήδη στο εξωτερικό, σχετικά με τη φοιτητική του κατάσταση (σχολή, έτος σπουδών, βαθμολογία του προηγουμένου ακαδημαϊκού έτους). Το δικαιολογητικό αυτό πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα αν δεν έχει στα κινεζικά.
η) Πρόσφατο πιστοποιητικό υγείας συμπληρωμένο στα αγγλικά ή τα κινεζικά στο παρακάτω έντυπο http://en.csc.edu.cn/uploads/foreinphy.pdf
θ) Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86, με την οποία θα δηλώνεται 1) ότι ο υποψήφιος δεν θα έχει παράλληλα υποτροφία από άλλο φορέα 2) ότι ο υποψήφιος δεν έτυχε υποτροφίας στο παρελθόν με βάση τα προγράμματα των μορφωτικών ανταλλαγών 3) ότι ο υποψήφιος διάβασε την προκήρυξη υποτροφιών και συμφωνεί με τους όρους της.
ι) Πιστοποιητικό στρατού (προκειμένου για άρρενες), από το οποίο να προκύπτει η εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων ή η αναβολή λόγω σπουδών ή η νόμιμη απαλλαγή από αυτές (δεν απαιτείται μετάφραση).
ια)
  α)Εκκαθαριστικό σημείωμα της οικείας Εφορίας για το ύψος του ετησίου οικογενειακού εισοδήματος (των γονέων) (οικ. έτους 2011). Στην περίπτωση που δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης λόγω χαμηλού εισοδήματος, πρέπει να υποβληθεί σχετική βεβαίωση της Εφορίας (δεν απαιτείται μετάφραση).
  β) Εκκαθαριστικό σημείωμα της οικείας Εφορίας για το ύψος του ετήσιου ατομικού εισοδήματος (οικ. έτους 2011) Στην περίπτωση που δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης λόγω χαμηλού εισοδήματος, πρέπει να υποβληθεί σχετική βεβαίωση της Εφορίας (δεν απαιτείται μετάφραση).Σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι έγγαμος αρκεί το εκκαθαριστικό σημείωμα της οικογένειάς του. Σε περίπτωση που δεν υποβάλλονται και τα δύο εκκαθαριστικά σημειώματα, ο υποψήφιος θα αποκλείεται από τη διαδικασία.
2. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΄Η ΕΡΕΥΝΑ
α) Έντυπο Ελληνικής αίτησης της υπηρεσίας μας(δεν απαιτείται μετάφραση) καθώς και το κινέζικο έντυπο που βρίσκεται στο link: http://en.csc.edu.cn/uploads/APPLICATION%20FORM%20FOR%20FOREIGN%20GOVERNMENT%20SCHOLARSHIP.pdf
β) Δύο(2) μικρές φωτογραφίες(εκτυπώσεις φωτογραφείου ή ηλεκτρονικού υπολογιστή)
γ) Επικυρωμένη φωτοτυπία του διαβατηρίου τους.
δ) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πτυχίου ή πτυχίων Α.Ε.Ι ή άλλων ισοτίμων τίτλων σπουδών, που κατέχει ο υποψήφιος. Το δικαιολογητικό αυτό πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση στη γλώσσα της χώρας ή Αγγλική ή Γαλλική. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος είναι κάτοχος τίτλου σπουδών Α.Ε.Ι της αλλοδαπής , πρέπει να υποβάλει οπωσδήποτε και βεβαίωση ισοτιμίας από την οποία θα προκύπτει και η αντιστοιχία του τελικού βαθμού του τίτλου σπουδών της αλλοδαπής με την ελληνική βαθμολογική κλίμακα. ( Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Αγ. Κωνσταντίνου 54, ΤΚ 104 37, Αθήνα, τηλ.: 210 5233212).Επισημαίνουμε ότι, αν στο αντίγραφο πτυχίου του υποψηφίου δεν αναφέρεται τελικός βαθμός, τότε ο υποψήφιος θα πρέπει να προσκομίσει και πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας κατ΄ έτος με τον τελικό βαθμό πτυχίου. Το δικαιολογητικό αυτό πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση στη γλώσσα της χώρας ή Αγγλική ή Γαλλική.
ε) Βιογραφικό σημείωμα στην Ελληνική γλώσσα και στη γλώσσα της χώρας ή Αγγλική.
στ) Πρόγραμμα σπουδών, στο οποίο θα παρουσιάζεται συνοπτικά το είδος και το περιεχόμενο των σπουδών που επιθυμεί να ακολουθήσει ο υποψήφιος τόσο στην Ελληνική γλώσσα όσο και στη γλώσσα της χώρας ή Αγγλική ή Γαλλική. Εναλλακτικά μπορεί να γίνει εκτύπωση του προγράμματος του μεταπτυχιακού από το διαδίκτυο και Επιστολή ενδιαφέροντος (motivation letter) στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ο υποψήφιος επιθυμεί να σπουδάσει το αντικείμενο και να λάβει την υποτροφία
ζ) Δύο (2) συστατικές επιστολές στην αγγλική ή στη γλώσσα της χώρας(στην τελευταία περίπτωση απαιτείται μετάφραση στην ελληνική, στην αγγλική ή στη γαλλική γλώσσα) Σε περίπτωση που οι δύο συστατικές επιστολές είναι γραμμένες στην Ελληνική γλώσσα, τότε θα πρέπει να μεταφραστούν επίσημα στη γλώσσα της χώρας ή Αγγλική ή Γαλλική.
η) Πιστοποιητικό γνώσης της ξένης γλώσσας ή των ξένων γλωσσών (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο από τα αντίστοιχα τμήματα που το χορηγούν π.χ. Βρετανικό Συμβούλιο, Γαλλικό Ινστιτούτο, Ελληνοαμερικανική Ένωση ή από δικηγόρο).Στην περίπτωση που το πιστοποιητικό αυτό είναι γραμμένο στην Ελληνική γλώσσα, τότε πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση στη γλώσσα της χώρας ή Αγγλική. Στην περίπτωση που το πιστοποιητικό έχει συνταχθεί σε γλώσσα εκτός της αγγλικής ή της κινεζικής απαιτείται μετάφραση στα ελληνικά ή στα αγγλικά ή στα κινεζικά.
θ) Πρόσφατο πιστοποιητικό υγείας συμπληρωμένο στα αγγλικά ή στα κινεζικά στο παρακάτω έντυπο http://en.csc.edu.cn/uploads/foreinphy.pdf
ι) Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86, με την οποία θα δηλώνεται 1) ότι ο υποψήφιος δεν θα έχει παράλληλα υποτροφία από άλλο φορέα 2) ότι ο υποψήφιος δεν έτυχε υποτροφίας στο παρελθόν με βάση τα προγράμματα των μορφωτικών ανταλλαγών 3) ότι ο υποψήφιος διάβασε την προκήρυξη υποτροφιών και συμφωνεί με τους όρους της.
ια) Πιστοποιητικό στρατού (προκειμένου για άρρενες), από το οποίο να προκύπτει η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή η αναβολή λόγω σπουδών ή η νόμιμη απαλλαγή από αυτές (δεν απαιτείται μετάφραση).
ιβ)
 α) Εκκαθαριστικό σημείωμα της οικείας Εφορίας για το ύψος του ετησίου οικογενειακού εισοδήματος (των γονέων) (οικ. έτους 2011). Στην περίπτωση που δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης λόγω χαμηλού εισοδήματος, πρέπει να υποβληθεί σχετική βεβαίωση της Εφορίας (δεν απαιτείται μετάφραση).
 β) Εκκαθαριστικό σημείωμα της οικείας Εφορίας για το ύψος του ετήσιου ατομικού εισοδήματος (οικ. έτους 2011). Στην περίπτωση που δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης λόγω χαμηλού εισοδήματος, πρέπει να υποβληθεί σχετική βεβαίωση της Εφορίας (δεν απαιτείται μετάφραση). Σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι έγγαμος αρκεί το εκκαθαριστικό σημείωμα της οικογένειάς του. Σε περίπτωση που δεν υποβάλλονται και τα δύο εκκαθαριστικά σημειώματα, ο υποψήφιος θα αποκλείεται από τη διαδικασία.
Δ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. Αιτήσεις θα υποβληθούν αποκλειστικά εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου ή την ημερομηνία αποστολής του συστημένου. Σε περίπτωση που τα δικαιολογητικά του υποψηφίου δεν είναι πλήρη, η αίτησή του απορρίπτεται και αποκλείεται από τη διαδικασία επιλογής
2. Όλα τα δικαιολογητικά, εκτός από τη φωτοτυπία του διαβατηρίου, τη «Βεβαίωση Πρόσβασης» για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με το σύστημα Απολυτηρίου του Ενιαίου Λυκείου, το πιστοποιητικό στρατού, την υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86 και το εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας, υποβάλλονται στην Ελληνική γλώσσα και στη γλώσσα της χώρας ή την Αγγλική.
3. Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων τόσο τα ελληνόγλωσσα όσο και τα ξενόγλωσσα πρέπει να είναι επικυρωμένα φωτοαντίγραφα.
Ε. ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ
1. Οι υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές ή έρευνα, που χορηγούνται από τις ξένες κυβερνήσεις στα πλαίσια των μορφωτικών ανταλλαγών, ισχύουν μόνο για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος, για το οποίο έχουν επιλεγεί οι υποψήφιοι. Δεν ανανεώνονται, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από τη συγκεκριμένη χώρα.
2. α) Οι υποτροφίες, που χορηγούνται για προπτυχιακές σπουδές, ανανεώνονται για τόσα χρόνια, όσα απαιτούνται από το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας ως ελάχιστη χρονική διάρκεια σπουδών για τη λήψη του πτυχίου. Η ανανέωση αυτή γίνεται, εφόσον οι αρμόδιες αρχές της χώρας, που προσφέρει την υποτροφία, αποδέχονται την ανανέωση της υποτροφίας.
  β) Οι υπότροφοι προπτυχιακών σπουδών, που ενδιαφέρονται να ανανεώσουν την υποτροφία τους, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εντός της προθεσμίας, που ορίζεται στην παρούσα προκήρυξη. Οι αιτήσεις αυτές πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα από επίσημο πιστοποιητικό προόδου των σπουδών τους, το οποίο θα πρέπει να έχει εκδοθεί από το οικείο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, στο οποίο φοιτά ο υποψήφιος καθώς και από επίσημη μετάφραση αυτού στα Ελληνικά. Ειδικά για την κατηγορία αυτή των υποτρόφων απαραίτητη προϋπόθεση για την ανανέωση της υποτροφίας τους είναι η επιτυχής εξέταση στα μαθήματα του έτους τους και η υποβολή της σχετικής αίτησης για ανανέωση μέσα στην προθεσμία, που αναφέρεται ανωτέρω.
3. Οι υποψήφιοι προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών ή έρευνας που υποβάλουν ψευδή δήλωση του ν. 1599/86, ότι δεν έτυχαν υποτροφίας κατά το παρελθόν από την υπηρεσία μας με βάση τα μορφωτικά προγράμματα ή αποκρύπτουν εάν έχουν υποτροφία από οποιοδήποτε άλλο φορέα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα για το οποίο χορηγείται η συγκεκριμένη υποτροφία από την υπηρεσία μας, θα υφίστανται τις κυρώσεις, που προβλέπονται από τον νόμο.
4. Οι υποψήφιοι υπότροφοι για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές ή έρευνα γίνονται αποδεκτοί από τη χώρα, που χορηγεί την υποτροφία, εφόσον το αντικείμενο σπουδών που έχουν επιλέξει διδάσκεται σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της συγκεκριμένης χώρας και εφόσον το αντικείμενο αυτό διδάσκεται στη γλώσσα την οποία γνωρίζουν. Οι υποψήφιοι οφείλουν να αντλήσουν πληροφορίες, σχετικά με τους κλάδους προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών ή έρευνας, που διαθέτουν τα Πανεπιστήμια της Κίνας, από την Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα ή από το διαδίκτυο.
5. Στην περίπτωση που υποψήφιος, ο οποίος έχει επιλεγεί, αδυνατεί για σοβαρούς λόγους να κάνει χρήση της υποτροφίας του, οφείλει να ειδοποιήσει εγκαίρως και εγγράφως τη Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Υπουργείου Παιδείας ,Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ώστε να ειδοποιηθεί αναπληρωματικός υποψήφιος .
6. Οι υποψήφιοι υπότροφοι υποχρεούνται να ενημερώσουν την υπηρεσία μας στην περίπτωση που λάβουν απευθείας πληροφόρηση από τις αρμόδιες αρχές της χώρας από την οποία έγιναν αποδεκτοί .
7. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των υποτροφιών όλων των κατηγοριών καθώς και άλλες λεπτομέρειες καθορίζονται από τη χώρα αποδοχής.
8. Ο υπότροφος προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών ή έρευνας, κατά την άφιξή του στη χώρα, που χορηγεί την υποτροφία, οφείλει να γνωστοποιήσει στη Δ/νση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Υπουργείου Παιδείας την ακριβή διεύθυνσή του στο εξωτερικό και να στείλει επίσημο πιστοποιητικό εγγραφής του στο Πανεπιστήμιο ή επίσημη βεβαίωση του επιβλέποντα καθηγητή του.
9. Οι υπότροφοι για μεταπτυχιακές σπουδές ή έρευνα ή ή προπτυχιακές σπουδές οφείλουν να στείλουν στην υπηρεσία μας, μετά το πέρας των σπουδών τους, επίσημο πιστοποιητικό σχετικά με το πρόγραμμα που παρακολούθησαν κατά την διάρκεια της υποτροφίας τους, καθώς και αναλυτική έκθεση σχετικά με τις σπουδές ή έρευνα, που πραγματοποίησαν.
10. Ο υπότροφος οφείλει, όσο διαρκεί η υποτροφία του, να παρακολουθεί κανονικά τις σπουδές του και να τηρεί τους κανονισμούς σπουδών, τους οποίους ορίζει η χώρα, που χορηγεί την υποτροφία.
11. Η υπηρεσία μας έχει το δικαίωμα να προτείνει τη διακοπή ή τη μη ανανέωση της υποτροφίας, όταν ο υποψήφιος δεν τηρεί τους ανωτέρω αναφερόμενους όρους.
12. Οι υποψήφιοι, που έχουν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα ή είναι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας ή έχουν την ιδιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού των Α.Ε.Ι., ως προς τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας υπάγονται στις κατά περίπτωση ισχύουσες διατάξεις και η υπηρεσία τους αποφασίζει κατά περίπτωση για τη χορήγηση ή μη εκπαιδευτικής άδειας.
13. Η τελική χορήγηση ή μη της υποτροφίας ανήκει στη δικαιοδοσία της Κίνας και επομένως η Ελληνική πλευρά δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που αυτή δεν αποδεχθεί την πρότασή της για χορήγηση υποτροφίας.
ΣΤ. ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΟΡΙΑ
Όπως ορίζονται από τη χώρα στους σχετικούς συνδέσμους.
Ζ. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
1. ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων υποτρόφων για προπτυχιακές σπουδές είναι τα εξής:
α)Ο γενικός βαθμός πρόσβασης για εισαγωγή στην Γ/βάθμια Εκπαίδευση με το σύστημα Απολυτηρίου του Ενιαίου Λυκείου,
β) Ο βαθμός απολυτηρίου Λυκείου (τουλάχιστον 17),
γ) Η γλωσσομάθεια του υποψηφίου στις γλώσσες που καθορίζονται από τη συγκεκριμένη χώρα, όπως προκύπτει από επίσημα πιστοποιητικά σπουδών. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη γνώση της γλώσσας της συγκεκριμένης χώρας.
δ) Η πληρότητα του φακέλου του υποψηφίου και η αρτιότητα θεμελίωσης της υποψηφιότητάς του και
ε) Η γενική εικόνα του υποψηφίου, όπως αυτή συνάγεται από τα δικαιολογητικά του φακέλου του (οικονομική, οικογενειακή κατάσταση).Κατά την επιλογή των υποψηφίων προηγούνται εκείνοι που πρόκειται να ξεκινήσουν σπουδές από το πρώτο έτος στη συγκεκριμένη χώρα.
2. ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΄Η ΕΡΕΥΝΑ
Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων υποτρόφων για μεταπτυχιακές σπουδές ή έρευνα είναι τα εξής:
α) Το επίπεδο γλωσσομάθειας του υποψηφίου στις γλώσσες που καθορίζονται από τη συγκεκριμένη χώρα, όπως προκύπτει από επίσημα πιστοποιητικά σπουδών. Ειδικά για τις μεταπτυχιακές σπουδές δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη γνώση της γλώσσας της συγκεκριμένης χώρας,
β) Η πληρότητα του φακέλου του υποψηφίου και η αρτιότητα θεμελίωσης της υποψηφιότητάς του, λαμβανομένων υπόψη επιπλέον ακαδημαϊκών προσόντων,
γ) Η γενική εικόνα του υποψηφίου, όπως αυτή συνάγεται από τα δικαιολογητικά του φακέλου του (οικονομική, οικογενειακή κατάσταση) και
δ) Το αντικείμενο σπουδών του υποψηφίου για υποτροφία μεταπτυχιακών σπουδών ή έρευνας.
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
Λήψη της Φόρμας Αίτησης για τις Υποτροφίες Σπουδών από κράτη της Αλλοδαπής, από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ
Επισημαίνουμε ότι προκηρύξεις και έντυπα αιτήσεων δεν θα αποστέλλονται με fax.
1. Για τις μεταφράσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
α. Στο Υπουργείο Εξωτερικών - Μεταφραστικό Γραφείο- Αρίωνος 10 - 10554 Ψυρρή, τηλ.210-32.85.714-17.
β. Σε δικηγόρους, οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτηθεί από τον δικηγορικό σύλλογο, στον οποίο ανήκουν.
γ. Σε μεταφραστές πτυχιούχους του Τμήματος Διερμηνείας και Μετάφρασης του Ιόνιου Πανεπιστημίου
2. Οι συστατικές επιστολές πρέπει να προέρχονται από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας ή από πρόσωπα κύρους με τα οποία τυχόν συνεργάστηκαν οι υποψήφιοι υπότροφοι.
3. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν ή να αποστείλουν τα δικαιολογητικά τους στην υπηρεσία του πρωτοκόλλου του Υπουργείου Παιδείας (Ανδρέα Παπανδρέου 37- 151 80 –Μαρούσι (Ηλεκτρικός Νερατζιώτισσα - ισόγειο- 044 γραφείο) για την Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας - Τμήμα Β’ ή και ταχυδρομικά ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.
4. Όλα τα δικαιολογητικά των υποψηφίων υποτρόφων πρέπει να υποβάλλονται μέσα σε ατομικό φάκελο-ντοσιέ και να είναι ταξινομημένα με τη σειρά που αναφέρονται στην εν λόγω προκήρυξη (ξενόγλωσση αίτηση, Ελληνικό πιστοποιητικό - μετάφραση αυτού κ.λπ.)
5. Οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για χορήγηση υποτροφίας θα κοινοποιηθούν στους ενδιαφερομένους για ενημέρωσή τους μέχρι και τις 30. 4. 2012. Την ίδια περίπου περίοδο επιστρέφονται και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων που δεν προτάθηκαν.
6. Πληροφορίες παρέχονται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας - Ανδρέα Παπανδρέου 37- 151 80 Μαρούσι - 2ος όροφος - γραφείο 2005 κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρες 12 π.μ. – 15:00 μ.μ. Τηλέφωνο: 210-344.34.69

Γενική Συνέλευση Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Αχαρνών και πλήρες πρακτικό

http://7gymaxarnai.blogspot.com/2012/02/blog-post_777.html

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012


Γενική Συνέλευση Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Αχαρνών - Απουσίαζε ο Δήμος Αχαρνών !















Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών και μετά την αναβληθείσα λόγω έλλειψης απαρτίας, Γενική Συνέλευση στις 13/11/2011, συνήλθαν 40 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι για την Ένωση Γονέων (σε σύνολο 104), από 21 σχολεία του Δήμου Αχαρνών (σε σύνολο 31).

Η Γενική Συνέλευση, μετά από μια ώρα καθυστέρηση προχώρησε στις εργασίες της σύμφωνα με την ημερησία διάταξη. Ας σημειωθεί δε, ότι προσήρθαν εκτός των εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων και 29 μέλη από τους Συλλόγους Γονέων (μέσα σε αυτά και του δικού μας Γυμνασίου) που προφανώς είχαν δικαίωμα λόγου αλλά όχι ψήφου.

Παρόντες από το Δήμο Αχαρνών ήταν ΜΟΝΟ ο κ. Τραβασάρος Αθανάσιος, Δημοτικός Σύμβουλος, ενώ ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μίχας εξαφανίσθηκε μόλις άρχισαν οι εργασίες!

Αυτό όμως που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι ουδής από τα Δ.Σ. τόσο της Ένωσης όσο και της Ομοσπονδίας, δεν απέσπασαν το χειροκρότημα των γονέων, αντίθετα με τα απλά μέλη, το Προεδρείο και επισκέπτες που έλαβαν το λόγο. Μήπως θα πρέπει να προβληματίσει αυτό το γεγονός;