ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Βαθμολογία 1ου και τελευταίου εισαγoμένου ανά Σχολή και Τμήμα 2012

Ε.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ..

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ..

Η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων Ελλήνων του εξωτερικού για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων Ελλήνων του εξωτερικού για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α, θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012.
Ο τόπος και το αναλυτικό πρόγραμμα υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για επιλογή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α) θα γνωστοποιηθεί στους υποψηφίους από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης, όπου και η έδρα του εξεταστικού κέντρου που εξετάζονται.
Οι υποψήφιοι για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α κατά την προσέλευσή τους στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με:
  1. Το δελτίο εξεταζομένου
  2. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο
  3. 2 μικρές φωτογραφίες
  4. Ακτινογραφία θώρακα, καρδιογράφημα και βεβαίωση οπτικής οξύτητας από νοσηλευτικό ίδρυμα του δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου, ή ιδιώτη ιατρό εφόσον βεβαιώνεται από τον υποψήφιο με υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υπάρχει ιατρός του δημοσίου αντίστοιχης ειδικότητας στον τόπο διαμονής του.

Το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες..


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς και ο χρόνος Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για επιλογή στα Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στην ΑΘΗΝΑ και στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ως εξής:

Α΄ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 
ΗΜΕΡΑΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΜΑΘΗΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ10-9-2012Αγγλικά
ΤΡΙΤΗ11-9-2012Γερμανικά - Ελεύθερο Σχέδιο
ΤΕΤΑΡΤΗ12-9-2012
Γραμμικό Σχέδιο- Έλεγχος Μουσικών
Ακουστικών Ικανοτήτων
ΠΕΜΠΤΗ13-9-2012Ισπανικά-Αρμονία
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ14-9-2012Γαλλικά

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 15.30 μ.μ εκτός των μαθημάτων του Ελεύθερου Σχεδίου  και του Γραμμικού Σχεδίου  για τα οποία ορίζεται ως ώρα έναρξης  η 12.30 μ.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις (3) ώρες, εκτός των μαθημάτων: ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ και ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ  για τα οποία ορίζεται σε έξι (6) ώρες και ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ είκοσι (20) λεπτά περίπου. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης θα γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Β΄ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΦΑΑ
Ο χρόνος Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για επιλογή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ορίζεται από 10/9 μέχρι 14/9/2012 κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων.
Οι υποψήφιοι θα δηλώσουν τις ημέρες συμμετοχής στις Πρακτικές Δοκιμασίες στη Δ/νση  Β/θμιας Εκπ/σης, όπου και η έδρα του εξεταστικού κέντρου που εξετάζονται στα λοιπά μαθήματα, σύμφωνα και με τα ειδικά μαθήματα που έχουν επιλέξει.
Γ΄  ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξετάζονται, εφόσον έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, τις ίδιες ώρες και στα ίδια μαθήματα από επιτροπή που θα λειτουργήσει  στο Βαθμολογικό Κέντρο, 6ο ΕΠΑΛ Αθηνών (Νέστου 4, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6467677, 210 6430137). 
Δ΄ ΤΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
Οι εξετάσεις στα μαθήματα θα διενεργηθούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τη δήλωση του κάθε υποψηφίου.
Ειδικά για το μάθημα της Αρμονίας οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο εξεταστικό κέντρο της Αθήνας. Ειδικά επίσης, για το μάθημα του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων  οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι.
Για τη διεξαγωγή των εξετάσεων στα άλλα ειδικά μαθήματα  θα λειτουργήσουν τα παρακάτω εξεταστικά κέντρα:
1) Στην  Αθήνα, στο  Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο και Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο της Βαρβακείου Σχολής (Μουσών και Παπαδιαμάντη, Π. Ψυχικό, τηλ.210 6725413 και 210 6718781), και
2) Στη Θεσσαλονίκη, στο 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, Θεσσαλονίκης (Παπαναστασίου 13, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 889910-911).
Ε΄ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
1)Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου.
2)Για την εξέταση στο Γραμμικό Σχέδιο οι υποψήφιοι  πρέπει να έχουν μαζί τους πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων τουλάχιστον 0,50 Χ 0,70μ. και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση μολύβια, όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης, όργανα για σχεδίαση με σινική μελάνη για διαφορετικά πάχη γραμμών, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, μολύβι, γομολάστιχα, ξύστρα κ.λπ.).
Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιήσουν συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λπ.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων, μηχανικούς σχεδιαστικούς βραχίονες για τη σχεδίαση γραμμών σε διάφορες κλίσεις, αρθρωτά τρίγωνα  μεταβαλλόμενων γωνιών, αρθρωτούς παράλληλους κανόνες, κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα: πενήντα κ.λπ.), υπολογιστικές μηχανές (κομπιούτερς).

Για την εξέταση στο Ελεύθερο Σxέδιο οι υποψήφιοι  πρέπει να έχουν μαζί τους πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων τουλάχιστον 0,50 Χ 0,70μ και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση υλικά. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Οι  υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα.
Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σπρέι.

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: ομιλία για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Εισαγωγική ομιλία του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτιμσού και Αθλητισμού κ. Παπαθεοδώρου στη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Άλλη μια διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ολοκληρώθηκε επιτυχώς.
Με  την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συγχαρώ και να εκφράσω την αναγνώριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στις αρμόδιες υπηρεσίες
-στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων
-στη Διεύθυνση Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων
-στη Διεύθυνση Λειτουργικών Υποδομών Δικτύων και Νέων Τεχνολογιών
για την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν καθόλη την εξέλιξη της διαδικασίας.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ θερμά τους επιτυχόντες και τις οικογένειές τους για την ευόδωση των προσπαθειών τους και να ευχηθώ οι επιλογές που έκαναν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους.
Για όσους τα αποτελέσματα δεν τους ικανοποίησαν, θα ήθελα να τους τονίσω ότι η προσπάθεια δεν τελειώνει με τη σημερινή έκδοση των αποτελεσμάτων. Θα πρέπει να συνεχίσουν με την πεποίθηση ότι θα κατακτήσουν το στόχο τους, χωρίς να απογοητεύονται από το σημερινό αποτέλεσμα. Στη ζωή τα πάντα είναι εξέλιξη, αρκεί να υπάρχει θέληση και πίστη στο στόχο που βάζει ο καθένας και η καθεμιά.
Τώρα για τις τάσεις:
Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο: παρατηρείται μια γενική άνοδος, καθώς και άνοδος σε βασικές σχολές (Νομική, Ψυχολογία) εκτός των Παιδαγωγικών Τμημάτων, όπου έχουμε πτώση.
Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο: παρατηρείται άνοδος στα Φυσικομαθηματικά Τμήματα, καθώς και σε μερικά Τμήματα Χημείας, αλλά πτώση σε τμήματα Βιολογίας και Γεωλογίας.
Παρατηρείται άνοδος στην Πληροφορική και σε  Στρατιωτικές Σχολές.
Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο: παρατηρείται μικρή άνοδος στις Οδοντιατρικές, Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Νοσηλευτικές σχολές, καθώς και στα  Ιατρικά Τμήματα Στρατού.
Οι Πολυτεχνικές έχουν αυξομειώσεις ενώ παρατηρείται πτώση σε σχολές Αρχιτεκτονικής και η Πολιτικών Μηχανικών και αυτό ανάλογα με την πόλη. Η Αθήνα διατηρεί σταθερά και υψηλά επίπεδα βάσεων.
Το 5ο Επιστημονικό Πεδίο: διατηρεί ανοδικές τάσεις σχεδόν σε όλα τα Τμήματά του. Ειδικότερα, υπάρχει άνοδος στα Οικονομικά Τμήματα, Διοίκησης, Λογιστικής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, όπως και στα Τουριστικά Τμήματα των ΤΕΙ.
Για τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

EΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

EΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΑΧΑΡΝΕΣ     28/08/2012                                                    
13671 ΑΧΑΡΝΕΣ         


 Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αχαρνών εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του Δήμου Αχαρνών που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές των ΑΕΙ  και των ΤΕΙ της χώρας μας .

Ένας στόχος που επιτεύχθηκε μέσα από σκληρή προσπάθεια.                                                                   

Ο νέος δρόμος που ανοίγεται μπροστά τους, είναι δύσκολος αλλά και ελπιδοφόρος για το μέλλον της χώρας μας.  Η σκληρή δουλειά και η ουσιαστική συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία θα πρέπει να είναι ο  οδηγός τους σε όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού βίου .

Παράλληλα αξίζουν συγχαρητήρια και σε όσους προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν.                  Πάντα υπάρχουν δυνατότητες και προοπτικές για όσους ξαναπροσπαθήσουν αλλά και για όσους αναζητήσουν το μέλλον τους έξω από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.                                                          Κάθε άνθρωπος μέσα από τον πλούτο της μοναδικής του προσωπικότητας, μπορεί να αξιοποιήσει τις ικανότητες και τα ταλέντα του, ώστε να καταφέρει να κάνει πραγματικότητά το όνειρό του με  θετική σκέψη και προσήλωση στους στόχους του.
Στις  δύσκολες μέρες  που περνάμε, με την οικονομική κρίση και την γενικότερη κρίση θεσμών και αξιών, οφείλουμε να στηρίξουμε τους νέους και να τους εμπνεύσουμε την αντίληψη της αξιοκρατίας και της ισονομίας, καθώς πολλοί από αυτούς ως ικανοί επιστήμονες αλλά και ως σκεπτόμενοι πολίτες θα κληθούν να στελεχώσουν στο άμεσο μέλλον θεσμούς της χώρας μας.


                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                           Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                   ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΛΑΜΠΗΣ