ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ!


ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Αγ. Δημήτριος, 13/06/2012

Φέτος το καλοκαίρι για πρώτη φορά, ο Οργανισμός Παιδείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Δήμου Αγ. Δημητρίου, σχεδίασε και υλοποιεί πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών των δημοτικών σχολείων του Δήμου.
Το Θερινό Πρόγραμμα Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης θα βασιστεί στην ενεργό συμμετοχή των παιδιών μέσα από πρωτοβουλίες και δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα, όπου τα παιδιά γνωρίζουν τον εαυτό τους, αναπτύσσουν την προσωπικότητάς τους, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν  και να εκφράζονται δημιουργικά. Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπαιδευτές θα βοηθήσουν τα παιδιά να διευρύνουν τις δυνατότητες τους, να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους και να λειτουργήσουν μέσα σε ομαδικό πνεύμα.
Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε δύο περιόδους και θα διαρκέσει από τα μέσα Ιουνίου για τέσσερις εβδομάδες. Θα υπάρξει η δυνατότητα να καλυφθούν περίπου 600 θέσεις παιδιών, σε τέσσερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας τα οποία θα λειτουργήσουν ως κέντρα εφαρμογής του προγράμματος.  Το πρόγραμμα θα διαρκέσει για τέσσερις εβδομάδες, θα λειτουργήσει σε δύο περιόδους των δέκα ημερών και θα μπορεί να φιλοξενήσει κατά ανώτατο όριο 300 παιδιά ανά περίοδο, κατανεμημένα ανά 75 παιδιά στα τέσσερα διαφορετικά σχολικά συγκροτήματα που έχουν επιλεγεί.
Η πρώτη περίοδος θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 έως την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 και η δεύτερη περίοδος από Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 έως την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012.

Σκοπός αυτού του κοινωνικού προγράμματος είναι η στήριξη των οικογενειών και η προσφορά δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας στα παιδιά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης δημιουργήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινωνικής του πολιτικής, με γνώμονα να στηρίξει τους εργαζόμενους γονείς της πόλης μας και παράλληλα να προσφέρει ημερήσια δημιουργική απασχόληση ψυχαγωγίας και γνώσης μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα.

210.9703607  210.9730132
dad-may@dad.gr