ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΑΒΟUT/ART/MUSIC/POETRY/BOOKS..


παρουσίαση βιβλίου @ about:
Τίτλος
Παρουσίαση του βιβλίου της Βάλιας Χριστοπούλου Κατάλογος Έργων Γιώργου Σισιλιάνου των εκδόσεων Panas Music (Ελληνικές μουσικολογικές εκδόσεις, αρ.12)
Ημερομηνία
Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, ώρα 20.00
Χώρος / Αίθουσα
ABOUT:
Συμμετοχή
Απόστολος Κώστιος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός υπεύθυνος της σειράς // Γιώργος Ζερβός, επίκουρος καθηγητής του Τ.Μ.Σ. του Πανεπιστημίου Αθηνών // Νίκος Μαλιάρας, αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του Τ.Μ.Σ. του Πανεπιστημίου Αθηνών // Κώστας Χάρδας, λέκτορας του Τ.Μ.Σ. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης // Γιώργος Δεμερτζής, βιολί // Ερμής Θεοδωράκης, πιάνο
Ο Γιώργος Δεμερτζής (βιολί) και ο Ερμής Θεοδωράκης (πιάνο) θα ερμηνεύσουν έργα του συνθέτη: Etudes compositionnelles, για πιάνο, έργο 32 (1974) & Σονάτα για βιολί και πιάνο, έργο 45 (1981)
Ο Κατάλογος Έργων Γιώργου Σισιλιάνου είναι η πρώτη έκδοση που καταγράφει τη συνολική μουσική παραγωγή του Γιώργου Σισιλιάνου (1920–2005), ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες του ελληνικού μουσικού μοντερνισμού. Ο Σισιλιάνος άρχισε να χρησιμοποιεί μοντερνιστικά ιδιώματα από τα μέσα της δεκαετίας του ’50, ενώ παράλληλα διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση της σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα συμμετέχοντας ενεργά στην ίδρυση και λειτουργία μουσικών θεσμών.
Σε αυτή την εργασία αναφοράς η μουσικολόγος και ερευνήτρια της ζωής και του έργου του Σισιλιάνου Βάλια Χριστοπούλου καταγράφει τα 75 περίπου έργα που αριθμεί η συνολική μουσική δημιουργία του συνθέτη, βασιζόμενη σε εκτεταμένη αρχειακή έρευνα και σε υλικό που προέκυψε από ιδιωτικές συνομιλίες και καταγεγραμμένες συνεντεύξεις με τον συνθέτη. Πέρα από την καταλογογράφηση των έργων, την αρχειακή καταγραφή των χειρογράφων, τη λεπτομερειακή αναφορά σε πραγματολογικά στοιχεία για κάθε έργο —τίτλος, υπότιτλος, αριθμός έργου, αυτόγραφα, χρονολογία σύνθεσης, apparatus εκτέλεσης, διάρκεια, αφιέρωση, κείμενο, σύνοψη, επεξεργασία, εκδόσεις, δισκογραφήσεις, σχόλια— και την κατάδειξη διασυνδέσεων μεταξύ των έργων, ο Κατάλογος παρουσιάζει επίσης υλικό που αναδεικνύει το ιστορικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο στο οποίο έδρασε ο συνθέτης, μέσα από την ενδελεχή αναφορά στην πρώτη αλλά και σε μεταγενέστερες εκτελέσεις κάθε έργου, την ενδεικτική καταγραφή μουσικοκριτικών σημειωμάτων και, τέλος, μέσα από σημειώματα προγραμμάτων και κείμενα (δημοσιευμένα ή αδημοσίευτα) που έγραψε ο ίδιος ο συνθέτης για την πλειονότητα των έργων .
Ώστε συνολικά ο Κατάλογος μπορεί να διαβαστεί ως βάση δεδομένων, αλλά και ως ένα πλέγμα στοιχείων που αλληλονοηματοδοτούνται και συνθέτουν μια χρονολογική αφήγηση η οποία μαρτυρεί τη συναρπαστική διαδρομή και εξέλιξη της μουσικής γλώσσας, της αισθητικής και της ιδεολογίας του Σισιλιάνου, επισημαίνει τις επιρροές που δέχθηκε και τις επιλογές που έκανε, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την σημασία του έργου του συνθέτη ως τεκμηρίου της εποχής του.
Βάλια Χριστοπούλου
Η Βάλια Χριστοπούλου είναι διδάκτωρ μουσικολογίας (Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2009), πτυχιούχος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ιδίου πανεπιστημίου. Σπούδασε πιάνο (Εθνικό Ωδείο, δίπλωμα, 1995) και ανώτερα θεωρητικά (Εθνικό Ωδείο, πτυχίο αρμονίας, 1994 και Ωδείο Ατενέουμ, πτυχίο αντίστιξης, 1997). Από το 1996 έως το 1998 εργάστηκε στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη”. Ανέλαβε την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης “Γιώργος Σισιλιάνος – Ο συνθέτης στην πρωτοπορία της σύγχρονης μουσικής” (Μουσείο Μπενάκη, 2007). Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα και σημειώματα προγραμμάτων. Είναι καθηγήτρια στο Μουσικό Σχολείο της Παλλήνης.
Είσοδος
ελεύθερη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Ε.Σ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
     ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Ε.Σ                                 Αθήνα, 06-06-2012      
    ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ 1- ΑΘΗΝΑ
      2103634397- 6945823745                          

Είναι πλέον γνωστό, ότι τα τελευταία έτη ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ιστορίας του. Μία κρίση που δεν σχετίζεται μόνο με τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας, αλλά οφείλεται κατά κύριο λόγο στις εσωτερικές δομικές δυσλειτουργίες του, στην αδιαφορία της Διοίκησης και στην αδυναμία της ή μάλλον άρνησή της να παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο βιωσιμότητας του Οργανισμού, παρόλες τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί ώστε να βγει ο ΕΕΣ από το αδιέξοδο.
Αποτέλεσμα είναι η οικονομική και ηθική απαξίωση των εργαζομένων, που ενώ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τους συνανθρώπους μας, παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες κάθε φορά.
Οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ έχοντας φτάσει πλέον σε απόγνωση και μη έχοντας άλλο μέτρο πίεσης για να διεκδικήσουν πρώτον τα δεδουλευμένα τους και δεύτερον τη βιωσιμότητα του ΕΕΣ προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, αποφάσισαν ομόφωνα στην Έκτακτη Γενική τους Συνέλευση στις 30-05-2012, την προκήρυξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν στις 8 και 11 Ιουνίου 2012, προκειμένου να διασφαλίσουν τα ανωτέρω αλλά και τον καθημερινό αγώνα που δίνουν μαζί με τους χιλιάδες Εθελοντές για τον συνάνθρωπο που πλήττεται από τη σημερινή κρίση που περνά η χώρα μας.
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τη τελική δικαίωσή μας, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και την κατάθεση σχεδίου βιωσιμότητας για τον ΕΕΣ προκειμένου να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη παροχή υπηρεσιών προς τον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο όπως τη προσφέρουμε ακατάπαυστα επί 174 χρόνια.

5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH VOLLEY ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 26-06-2012


5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ
BEACH VOLLEY
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
26-06-2012
Διοργάνωση Μ. Ε. Σ. Μαραθώνα
Με την υποστήριξη του
΄΄ΚΑΡΑΒΙ ΣΧΙΝΙΑ΄΄










ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ -1995/1996/1997-










ΤΙΤΛΟΣ ΣΩΜΑΤΙΟΥ - ΟΜΑΔΑΣ

ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ
ΟΝΟΜΑ
ΕΠΙΘΕΤΟ
ΗΜ. ΓΕΝ.




ΟΜΑΔΑ-ΟΝΟΜΑ
1


…../…../…..
Α-
2


…../…../…..
3


…../…../…..


ΟΜΑΔΑ-ΟΝΟΜΑ
1


…../…../…..
Β-
2


…../…../…..
3


…../…../…..

ΟΜΑΔΑ-ΟΝΟΜΑ
1


…../…../…..
Γ-
2


…../…../…..
3


…../…../…..

ΟΜΑΔΑ-ΟΝΟΜΑ
1


…../…../…..
Δ-
2


…../…../…..
3


…../…../…..

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Α

Γ

Β

Δ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-06-2012
Επικοινωνία: Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στα εξής τηλέφωνα:
6977178349 Ιωαννίδης Αναστάσιος &
6972995665 θανάσης Κάππος
Δηλώσεις συμμετοχής: fax:22940-66193

Κόστος συμμετοχής για κάθε αθλήτρια : 10€ (περιλαμβάνονται : Σάντουιτς, νερά, χυμός, φρούτο)


1.       ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ (Η Ο/Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ) ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Ή ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ.
2.       ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.
3.       ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΆΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΘΕΙ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ.

4.       ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΠΟΝΤΩΝ *.

5.       ΚΆΘΕ ΣΕΤ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ (15) ΠΟΝΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ (2) ΠΟΝΤΩΝ *.

6.       ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ  ΟΜΙΛΟΥΣ *.

7.       ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΡΩΤΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΝΤΩΝ.

8.        ΣΤΗΝ 2η ΦΑΣΗ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΊΝΑΙ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΣΕ ΈΝΑ (1) ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΣΕΤ ΣΤΟΥΣ 15 ΠΟΝΤΟΥΣ ΙΣΧΥΟΝΤΑΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ (2) ΠΟΝΤΩΝ. Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΕ ΔΥΟ (2) ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΣΕΤ ΤΩΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) ΠΟΝΤΩΝ ΙΣΧΥΟΝΤΑΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ (2) ΠΟΝΤΩΝ. ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑΪ ΜΠΡΕΪΚ ΤΟ ΣΕΤ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΣΤΟΥΣ 11 ΠΟΝΤΟΥΣ *.

9.       ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ VOLLEY ΄΄ΣΑΛΑΣ΄΄. ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΓΡΑΜΜΗ ΤΡΙΩΝ (3) ΜΕΤΡΩΝ.

10.    ΚΆΘΕ ΟΜΑΔΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ  ΈΝΑ ΤΑΪΜ ΑΟΥΤ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 30 ΔΕΥΤ.

11.    ΟΙ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ.

12.    ΌΤΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΚΤΩ (08)  ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΓΗΠΕΔΟ.

13.    ΣΕ ΚΆΘΕ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΌ ΚΆΘΕ ΟΜΙΛΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΥΤΌ.

14.    ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΑΤΡΟΣ.
15.    ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 08:30 π.μ.

16.    * Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΜΑΛΟΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.