ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΜΑΘΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ..


Euromobil
A multimedia language learning and information programme promoting student mobility – with demo exercises and information on the project. The programmes can be downloaded free of charge.
http://www.euro-mobil.org [CS][EN][FI][FR][DE][HU][PL][PT][RO]
Phrasebase
Phrasebase is a free language-learning resource community. Check out the huge database of common words and phrases translated into more than 90 languages. Register for free and meet people from around the world interested in teaching their language and sharing their culture with you.
http://www.phrasebase.com/ [EN]
VoLANGteer – Learning regional languages through volunteers
When living abroad, speaking the language would be a first step in meeting local people. VoLANGteer brought together local native-speakers of Galician or Frisian with foreigners interested in learning those languages.
http://www.volangteer.info/ [EN][FR][GL][EL]
E.L.Easton
Μια πλούσια πηγή ενδιαφέροντος διδακτικού και μαθησιακού υλικού γλωσσών, όπως μαθήματα γραμματικής, τεστ, κουίζ, λεξικά και άλλα. Μια χρήσιμη σελίδα για δασκάλους και μαθητές που θέλουν να ελέγξουν τις γλωσσικές τους ικανότητες.
http://eleaston.com [EN]
Europa Pages
Μελετήστε αγγλικά στο ΗΒ ή την Ιρλανδία, γαλλικά στη Γαλλία, γερμανικά στη Γερμανία και ισπανικά στην Ισπανία. Το site αυτό προσφέρει επίσης δωρεάν υπηρεσίες pen-pal για σπουδαστές που επιθυμούν να αναπτύξουν επαφές με άλλους σπουδαστές γλωσσών, δασκάλους που θέλουν να ανταλλάξουν ιδέες ή για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να κάνει νέες επαφές σε άλλες χώρες.
http://www.europa-pages.com/index.html [EN]
Lexicool
Εάν οι γλωσσικές σας δεξιότητες είναι το κλειδί για το μελλοντικό σας επάγγελμα, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν το δικτυακό τόπο. Περιλαμβάνει ένα μεγάλο κατάλογο κύκλων σπουδών μετάφρασης και διερμηνείας στην Ευρώπη, Καναδά και τις ΗΠΑ.
http://www.lexicool.com/courses.asp [EN][FR][IT][ES]
Lingu@net-Europa
Μέσα εκμάθησης γλωσσών από όλη την Ευρώπη. Επιλέξτε διδακτικό και μαθησιακό υλικό από το μενού στα αριστερά, κατόπιν επιλέξτε γλώσσα-στόχο από ολλανδικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά και άλλες γλώσσες.
http://www.linguanet-worldwide.org/ [AR][BG][CS][DA][NL][ET][FI][FR][GL][DE][EL][HI][IS][IT][LV][LT][PL][RO][RU][SL][ES][SV]
MyLanguageExchange
Η εκμάθηση είναι ευκολότερη όταν γίνεται μαζί με άλλον! Βρείτε κάποιον εταίρο στην online κοινότητα και εξασκείστε τη δεύτερή σας γλώσσα με ένα γηγενή ομιλητή που και αυτός μαθαίνει τη γλώσσα σας. Ο σύνδεσμος αυτός θα φιλοξενήσει την online σας εξάσκηση με προγράμματα μαθημάτων, χώρους για κουβεντούλα, online λεξικά, πίνακες φυλλαδίων και παιγνίδια λέξεων για ανταλλαγή εκφράσεων και εκφράσεων αργκό.
http://www.mylanguageexchange.com [AR][ZH][EN][FR][DE][JA][KR][ES]
Ploteus: Η πύλη για τις ευκαιρίες μάθησης σε ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό Χώρο
Στη βάση αυτή δεδομένων, θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την εκμάθηση γλωσσών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Ψάξτε βάσει της γλώσσας επιλογής σας, το επίπεδο που χρειάζεστε και τη χώρα όπου θέλετε να σπουδάσετε.
http://ec.europa.eu/ploteus/ [BG][CS][DA][NL][EN][ET][FI][FR][DE][EL][HU][IS][GA][IT][LV][LT][NO][PL][PT][RO][SK][SL][ES][SV][TR]
Testmagic
Δωρεάν online μέσο για τα τεστ TOEFL, GMAT και GRE με πρακτικές ερωτήσεις, καταλόγους λεξιλογίων, πληροφορίες για τα τεστ και μαθήματα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη βαθμολογία σας σε αυτά τα τεστ.
http://www.testmagic.com [EN]
VERBIX
Μπείτε στον παγκόσμιο αυτό δικτυακό τόπο κλίσεως ρημάτων! Έχει την πλήρη κλίση όλων των ρημάτων σε περισσότερες από 100 γλώσσες και προσφέρει πλήθος από χρήσιμες πληροφορίες για γλώσσες που μιλιούνται σε όλο τον κόσμο. Πολύ χρήσιμο για νεαρούς μαθητές γλωσσών.!
http://www.verbix.com/languages/ [EN]
YourDictionary.com
Έξυπνος σύνδεσμος με λεξικά που αφορούν διάφορους τομείς. Μεταξύ άλλων, μπορείτε να βρείτε χρήσιμες μηχανές γραμματικής και μετάφρασης. Απλώς ρίξτε μια ματιά!
http://www.yourdictionary.com/diction1.html [EN]
Διαπολιτιστικοί γλωσσικοί κύκλοι μαθημάτων
Επιθυμείτε να δραστηριοποιηθείτε περισσότερο σε διεθνείς νεανικές εργασίες και να βελτιώσετε ταυτόχρονα τις γλωσσικές και επικοινωνιακές σας δεξιότητες; Πάρτε μέρος σε σειρές σχεδιασμένες και προσφερόμενες σε νεαρούς λειτουργούς που συνδυάζουν γλωσσική και διαπολιτιστική μάθηση.
http://www.coe.int/t/dg4/youth/Training/Training_courses/Training_courses_e [EN][FR]
Εκμάθηση γλωσσών
Εάν θέλετε να σπουδάσετε μια ξένη γλώσσα στο εξωτερικό, ψάξτε εδώ. Μάθετε για τις γλωσσικές σειρές μαθημάτων, δραστηριότητες και διευκολύνσεις διαμονής για περισσότερες από 6500 σχολές γλωσσών σε 90 χώρες. Στο site αυτό μπορείτε επίσης να μάθετε για τις εξετάσεις που πρέπει να δώσετε για να αποκτήσετε πιστοποιητικό επάρκειας στη γλώσσα της επιλογής σας.
http://www.language-learning.net [AR][BN][BG][ZH][CS][DA][NL][EN][FI][FR][DE][EL][HI][HU][IT][JA][KR][NO][FA][PL][PT][RU][ES][SV][TH][TR][UK]
Ελεύθερος μεταφραστής
Επιλεκτική συλλογή δωρεάν λεξικών, μεταφραστών και λεξιλογίων στο Internet. Εύκολη στη χρήση, καλύπτει πάνω από 40 γλώσσες.
http://www.free-translator.com [EN]
Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών
Σύνδεσμοι με φόρουμ συζητήσεως για εκμάθηση γλωσσών και με βάσεις δεδομένων αμφίδρομης επικοινωνίας. Μάθετε πώς επικοινωνιακές και διαπολιτισμικές ικανότητες μπορούν να χρησιμεύσουν ως ένα χρήσιμο εργαλείο για εκμάθηση ξένων γλωσσών!
http://www.ecml.at/ [EN][FR]
Η εκμάθηση γλωσσών στην Ευρώπη
Γιατί να μάθει κανείς ξένες γλώσσες; Αυτό ο δικτυακός τόπος μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τα οφέλη της εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας στο σημερινό κόσμο και να διευκολύνει την πορεία σας εκμάθησης. Ψάξτε εδώ για δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πεδίο της διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών.
http://ec.europa.eu/languages/index_en.htm# [BG][CS][DA][NL][EN][ET][FI][FR][DE][EL][HU][IT][LV][LT][MT][PL][PT][RO][SK][SL][ES][SV]
Η ευρωπαϊκή ετικέτα
Θέλετε να μάθετε μια ξένη γλώσσα με ένα διαφορετικό τρόπο; Ψάξτε στη βάση αυτή δεδομένων για καινοτόμα προγράμματα στη διδασκαλία και εκμάθηση γλωσσών στην Ευρώπη.
http://ec.europa.eu/education/language/label/index.cfm [DA][NL][EN][FI][FR][DE][EL][IT][PT][ES][SV]
Οδηγός στην αγγλική γραμματική και γραφή
Κάθε τι σχετικό με την αγγλική γραμματική για σπουδαστές που έχουν τα αγγλικά δεύτερη γλώσσα. Θα βρείτε ένα online εγχειρίδιο για βασικό γράψιμο και εκατοντάδες κουίζ αμφίδρομης δράσης.
http://grammar.ccc.commnet.edu/grammar/ [EN]
Σχολές γλωσσών
Ένας μεγάλος κατάλογος σχολών, ταξιδιών και γλωσσικών σειρών σε όλο τον κόσμο.
http://dir.yahoo.com/Social_Science/Linguistics_and_Human_Languages/Languag [EN]
Τεστ ικανότητας στο Web
Μια ευκαιρία για σας να ελέγξετε το επίπεδο ικανοτήτων σας σε διάφορες ξένες γλώσσες! Το site αυτό παρέχει επίσης διάφορα μέσα εκμάθησης γλωσσών, υλικό γλωσσικής αναφοράς, πολιτιστικές πληροφορίες, παιχνίδια και κουίζ.
http://www.transparent.com/language-resources/tests.html [EN]
Το BBC για αρχαρίους - BBC for beginners
Πηγαίνετε στο εξωτερικό και δεν μπορείτε να αρθρώσετε λέξη στη γλώσσα της χώρας; Το BBC προσφέρει εξαιρετικές δωρεάν online σειρές μαθημάτων για αρχαρίους. Διατίθενται οπτικοακουστικά μέσα!
http://www.bbc.co.uk/languages/index.shtml [EN]

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ..


Οι δομές των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη διαφέρουν σημαντικά στις προσεγγίσεις τους όσον αφορά την επαγγελματική εκπαίδευση, την ανώτερη και περαιτέρω εκπαίδευση, τις εξετάσεις και την αξιολόγηση προσόντων. Παρ’ όλα αυτά, ολοένα και περισσότεροι σπουδαστές επιδιώκουν να σπουδάσουν σε μιαν άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Σπουδάζοντας στο εξωτερικό, μπορεί κανείς να αποκομίσει ή να βελτιώσει τις γλωσσικές του δεξιότητες, να αποκτήσει εμπειρίες από μια διαφορετική κουλτούρα, να κάνει φίλους από όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα ‘κτυπάει’ ωραία στο βιογραφικό του! Μάθετε εδώ για τις ευκαιρίες που έχετε να σπουδάσετε στην Ευρώπη. Στη χώρα σας ή στο εξωτερικό, πληροφορίες ποιότητας θα διευκολύνουν τις επιλογές σας και θα καταστήσουν πιο ενδιαφέρουσα τη σπουδαστική σας ζωή!

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ


Europoly
Inspired by the game Monopoly, Europoly is a playful art installation about migration to Europe. It reveals different aspects of the European Union: from the enlargement of borders to the opening up or closing down of prospects for both old and new EU citizens. The game shifts between politics, economics and a more ‘human' dimension, highlighting the delicate balance of choices, risks and decisions in the lives of immigrants. The winner of the game receives Europoly citizenship.
http://www.dejankaludjerovic.net/europoly.htm [EN]
Radio 1812
Radio 1812 is a global event dedicated to International Migrants Day, producing and broadcasting programmes from radio stations worldwide. Making migrants' voices heard is the common thread running through all activities on International Migrants Day (18 December).
http://www.radio1812.net [EN][FR][ES]
December18
Online δίκτυο για την προαγωγή και προστασία των δικαιωμάτων μεταναστών εργαζομένων. Μάθετε περισσότερα για τις εκστρατείες, τις εκθέσεις και τη βάση δεδομένων του.
http://www.december18.net/ [EN][FR][ES]
Διεθνής Οργάνωση για τη Μετανάστευση
Η εξέχουσα αυτή διεθνής οργάνωση για τη μετανάστευση υποστηρίζει την αρχή ότι η πολιτισμένη και ομαλή μετανάστευση ωφελεί μετανάστες και κοινωνία. Μάθετε περισσότερα για τις εκστρατείες της που στοχεύουν στην υποβοήθηση και προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών. Διαβάστε για τις άτακτες εξόδους, την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών, το παράνομο εμπόριο γυναικών και παιδιών, για προγράμματα ρύθμισης και πολλά ακόμη.
http://www.iom.int/jahia/jsp/index.jsp [EN][FR][ES]
Διεθνής των Δικαιωμάτων των Μεταναστών
Εξειδικευμένη στους τομείς της μετανάστευσης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων των μεταναστών προάγει την αναγνώριση και σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των μεταναστών και των οικογενειών τους και βοηθά τις οργανώσεις που ασχολούνται με τα θέματα αυτά. Πληροφορίες για δραστηριότητες και δεσμοί.
http://www.migrantwatch.org/index.html [EN]
Κέντρο Τεκμηρίωσης Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων
Οι τελευταίες πληροφορίες για την πολιτική για το άσυλο, την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, τις πολιτικές για έκδοση θεωρήσεων (visas) και τη μετανάστευση και τους κανόνες που διέπουν τη διάβαση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Ευρωπαϊκή νομοθεσία, κοινοτικές δράσεις και προτάσεις κτήμα σας μέσω αυτού του εικονικού κέντρου τεκμηρίωσης.
http://ec.europa.eu/home-affairs/doc_centre/immigration/immigration_intro_e [FR][DE]
Ομάδα πολιτικής για τη μετανάστευση
Ανεξάρτητη οργάνωση αφιερωμένη στην ανάπτυξη πολιτικών για την κινητικότητα, τη μετανάστευση, την πολυμορφία και την ισότητα. Πληροφορίες για καίρια θέματα της πολιτικής για τη μετανάστευση, δημοσιεύσεις, σχετικά περιοδικά, εκθέσεις για χώρες και δεσμοί.
http://www.migpolgroup.com [EN]

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ..


Τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ προστατεύονται από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, σκοπός του οποίου είναι να διασφαλίσει ότι όλα τα κράτη μέλη και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα προασπίζονται και προωθούν μέτρα για την ισότητα, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα του πολίτη. Διαβάστε περισσότερα σε αυτό το τμήμα για τα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματά σας και μάθετε τι να προσδοκάτε και πώς να συμπεριφέρεστε στις διάφορες καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρεθείτε.

ΕΡΓΑΣΙΑ...


Μάθετε για τα δικαιώματα και τις επιλογές σας στο θέμα της εργασίας στη χώρα σας ή στο εξωτερικό. Προετοιμαστείτε για τις απρόσμενες διαφορές στις διαδικασίες υποβολής αίτησης μεταξύ της χώρας σας και της φιλοξενούσας χώρας. Διαβάστε τις πληροφορίες σχετικά με εργασιακά ζητήματα, προώθηση της απασχόλησης, νόμους, διεργασίες πρόσληψης, υποδείγματα CV, άδειες εργασίας, πρακτικούς οδηγούς, τεστ και συμβουλές που χρειάζεστε για να επιτύχετε στον εργασιακό κόσμο!