ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Υπενθύμιση προγράμματος Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων, ανακοίνωση Εξεταστικών Κέντρων και κατανομής υποψηφίων σε αυτά



Το Υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις, αρχίζουν τη Δευτέρα 11-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20-6-2012.
Εξεταστικά Κέντρα (Ε.Κ.) ορίζονται ΜΟΝΟ σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στην Αττική, ως Εξεταστικό Κέντρο, ορίζεται το Πειραματικό ΓΕΛ Ιωνιδείου Πειραιά (Σωτήρος Διός 17, Πειραιάς, τκ.18535) και στη Θεσσαλονίκη, ως Εξεταστικό Κέντρο, ορίζεται το 27ο ΓΕΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Κλεάνθους 59 -Παπαηλιάκη, τκ.54453).
Η κατανομή των υποψηφίων στα δύο εξεταστικά κέντρα έχει ως ακολούθως:
Α) οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ΓΕΛ των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Αττικής,
Β) οι υποψήφιοι, που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ΓΕΛ των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Θεσσαλονίκης,
Γ) οι υποψήφιοι, που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ΓΕΛ της Περιφερειακής Δ/νσης Ιονίου, κατανέμονται ως ακολούθως:
οι υποψήφιοι της Δ/νσης Δ.Ε. Κέρκυρας θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Θεσσαλονίκης, ενώ οι υποψήφιοι των Δ/νσεων Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Αττικής.
Αντίστοιχα, ως ανωτέρω, κατανέμονται και οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα δύο Βαθμολογικά Κέντρα της Αττικής ή της Θεσσαλονίκης, τα οποία είναι το 35ο Βαθμολογικό κέντρο στη Γ΄ Δ/νση Δ.Ε. Αθήνας με έδρα το 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω – Σουλίου 35, τ.κ. 12243, Αιγάλεω, και το 52ο Βαθμολογικό κέντρο στη Δ/νση Δ.Ε. Ανατολικής Θεσ/νίκης με έδρα το 2ο Γυμνάσιο Τούμπας – Κλεάνθους 30, τκ 54453, Θεσσαλονίκη.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων.
Πρόγραμμα επαναληπτικών εξετάσεων 2012 (pdf)

«Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία»



Η απονομή των βραβείων του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Αγωγής Τηλεόρασης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 6/5/2012, στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων) , Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών, αλλά και ελληνόφωνων σχολικών μονάδων της Ομογένειας. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Εθνικού Δικτύου Αγωγής Τηλεόρασης που εδώ και πέντε χρόνια υλοποιεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών. Συνδιοργανωτές του προγράμματος είναι η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.
Την εκδήλωση χαιρέτισε η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων, Φρόσω Κιάου, η οποία και απένειμε τα βραβεία στους διακριθέντες μαθητές.

ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ (για τον αναγνώστη που το ζήτησε)


 ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ
     
ΣΧΟΛΕΣΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΔΡΑΤΗΛΕΦΩΝΟ-FAX
ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ  ΚΩΤΣΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΠαιωνίου 25
Πλ. Βικτωρίας
104 40 ΑΘΗΝΑ 
210 8222518
      8251875
210 8251876
ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΧάψα 1
546 26 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
2310 521111
2310 551617

Επίσης:

ΑΘΗΝΑΔιεύθυνση: Παιωνίου 25
Τ.Κ. : 104 40
Διευθυντής: Ιωάννης Κοτσέλης
Τηλ.: 210- 8222518
Fax: 210- 8251876
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΔιεύθυνση: Χαψά και Καρατάσου 1
Τ.Κ. : 546 26
Διευθυντής: Ιωάννης Κουλούρης
Τηλ.: 2310- 521111
Fax: 2310- 551617
ΛΑΡΙΣΑΔιεύθυνση: 4ο Χιλιόμετρο Λάρισας – Τρικάλων
Τ.Κ. : 415 00
(Στεγάζεται στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή)
Διευθυντής: Εμμανουήλ Φουρλής
Τηλ.: 2410- 672700
Fax: 2410- 672701
ΔΡΑΜΑΔιεύθυνση: Ανδριανουπόλεως 46
Τ.Κ. : 661 00

Διευθυντής: Σταμάτης Μαλαματίνης
Τηλ.: 25210- 20026
Fax: 25210- 20065
 
Οι σχολές επαγγελμάτων κρέατος λειτουργούν βάση το προεδρικό διάταγμα:
1) 126 ΦΕΚ 111 Α΄/6 Απριλίου 2000
Και τροποποίηση αυτού με το προεδρικό διάταγμα:
2) 121 ΦΕΚ 122 Α΄/16 Ιουνίου 2006

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου ανακοίνωσε ότι δέχεται αιτήσεις από υποψήφιους φοιτητές...


... πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή και υποψήφιους φοιτητές, πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για διεκδίκηση υποτροφιών που χρηματοδοτούνται από την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας για το ακαδημαϊκό έτος 2012/2013, ως ακολούθως:

(α) Για φοίτηση σε Αναγνωρισμένα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα/Πανεπιστήμια του εξωτερικού (προπτυχιακές / μεταπτυχιακές σπουδές) και στα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) της Ελλάδας (προπτυχιακές σπουδές),
(β) Για φοίτηση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (προπτυχιακές / μεταπτυχιακές σπουδές),
(γ) Για φοίτηση στα εγκεκριμένα προγράμματα προπτυχιακών / μεταπτυχιακών σπουδών από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (ΕΑΙΠ) των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων της Κύπρου που τους έχει παραχωρηθεί τελική άδεια λειτουργίας (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Πανεπιστήμιο Frederick),
(δ) Για φοίτηση στις Δραματικές Σχολές της Ελλάδας.

Επίσης το Διαχειριστικό Συμβούλιο της Εμπορικής Σχολής Μιτσή Λεμύθου, θα προσφέρει αριθμό υποτροφιών για προπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν την αίτηση με αρ. Ι.Κ.Υ.Κ.57 από τα Γραφεία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου, στη Λευκωσία ή από τα κατά τόπους Γραφεία των Επάρχων ή από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη ή και από την Ιστοσελίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου http://www.cyscholarships.gov.cy

Οι αιτήσεις με όλα τα στοιχεία και πιστοποιητικά θα πρέπει να παραδοθούν ΜΟΝΟ στη Γραμματεία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου ή να αποσταλούν ΣΥΣΤΗΜΕΝΕΣ μέσω ταχυδρομείου, μέχρι την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 14.00 στις ακόλουθες διευθύνσεις:
Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών
Κύπρου
Οδός Φλωρίνης 7 Greg Tower,
3ος όροφος,
1065 Λευκωσία
ή
Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου
Τ.Θ. 23949,
1687 Λευκωσία
Για περισσότερες πληροφορίες / διευκρινίσεις, οι φοιτητές μπορούν να αποταθούν στο Τηλ:+35722–456433,Fax: +35722–673910 ή/ και στο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: ikyk@ikyk.org.cy.
Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη διεκδίκηση των εν λόγω υποτροφιών καθώς και τα έντυπα αιτήσεων είναι καταχωρημένα στην Ιστοσελίδα
http://www.cyscholarships.gov.cy/ikyk/ikyk.nsf/All/F529B1956F36074FC2257A050027BDFC?OpenDocument
του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου

Προϋποθέσεις και η διαδικασία απόσπασης στο εξωτερικό εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, γραφεία και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (ΠΕ70, ΠΕ01, ΠΕ02) σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Ιδρύματα Ερευνών για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας


Εκδόθηκε η αριθ. πρωτ. Φ.821.4/702Κ /54185/Ζ1/14.05.2012 (ΦΕΚ 1672/Β/16.05.2012) με Α.Δ.Α. Β4989-ΜΘΣ,  απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων  με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία απόσπασης στο εξωτερικό εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, γραφεία και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (ΠΕ70, ΠΕ01, ΠΕ02) σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Ιδρύματα Ερευνών για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.
Η εν λόγω απόφαση ορίζει ότι:
1.         Με πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται εντός του τελευταίου διμήνου του προηγούμενου έτους, ανακοινώνεται σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα και κοινοποιείται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καλούνται οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και τους όρους, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για απόσπαση στο εξωτερικό. Την πρόσκληση συνοδεύει πίνακας, στον οποίο περιλαμβάνονται οι χώρες απόσπασης, η βαθμίδα εκπαίδευσης και ο κλάδος
του εκπαιδευτικού, ο οποίος είναι δυνατό να αποσπαστεί στις χώρες αυτές.
2.         Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων (οι οποίες έχουν την έννοια εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόσπαση, προκειμένου να συνταχθούν οι σχετικοί πίνακες και ικανοποιούνται μόνον εφόσον υπάρχουν σχετικές ανάγκες) υποβάλλονται στη Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μέσω των αρμοδίων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία που τάσσεται με την πρόσκληση της προηγούμενης παραγράφου. Με την αίτηση απόσπασης υποβάλλονται από τον υποψήφιο επικυρωμένα αντίγραφα των τίτλων σπουδών.
Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα ανάκλησης της αίτησής τους ή διαγραφής προτιμήσεων της αρχικής αίτησης πριν από την κατάρτιση των πινάκων επιλογής. Με την αίτηση δηλώνονται οι χώρες κατά σειρά προτίμησης.
3.         Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στο εξωτερικό, μπορεί να υποβληθούν στο Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης της περιοχής τους μέσα στην ίδια προθεσμία. Τα Γραφεία των Συντονιστών Εκπαίδευσης ενημερώνουν σχετικά τις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών και των φύλλων μητρώου ποιότητας των υποψηφίων.
4.         Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης συγκεντρώνουν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων, ελέγχουν την ακρίβεια και πληρότητα των δηλουμένων στοιχείων, ελέγχουν αν με τις αιτήσεις συνυποβάλλονται όλα τα δικαιολογητικά και τα αποδεικτικά γνώσης της ξένης γλώσσας και στη συνέχεια προβαίνουν στη θεώρηση των αιτήσεων και τις υποβάλλουν μαζί με τα φύλλα μητρώου και ποιότητας των υποψηφίων στην αρμόδια Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και
Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων μέσα στην ορισθείσα προθεσμία.
5.         Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου κάθε έτους η αρμόδια επιτροπή καταρτίζει και υποβάλλει στον Υπουργό Παιδείας για κύρωση πίνακες επιλογής (κατά χώρα, γλώσσα και κλάδο) εκπαιδευτικών για απόσπαση στις ως άνω εκπαιδευτικές μονάδες του εξωτερικού και τα Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης.
6.         Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων οι εγγεγραμμένοι στους κυρωμένους πίνακες εκπαιδευτικοί, κατά τη σειρά εγγραφής, αποσπώνται και τίθενται στη διάθεση των Συντονιστών Εκπαίδευσης ή των Διπλωματικών ή Προξενικών Αρχών, όπου δεν υπάρχουν Συντονιστές, για την τοποθέτησή τους σε σχολικές μονάδες της περιοχής αρμοδιότητάς τους και στα Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης. Ειδικά οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται στην Ο.Δ. Γερμανίας τίθενται στη διάθεση των ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου για την τοποθέτησή τους σε σχολικές μονάδες και στα Γραφεία
Συντονιστών Εκπαίδευσης. Σε περίπτωση κατά την οποία ο αποσπασθείς εκπαιδευτικός αρνηθεί, δηλώνει έγγραφα την άρνησή του, διαγράφεται από τους πίνακες και αποσπάται ο επόμενος. Ο εκπαιδευτικός αυτός για τα επόμενα της άρνησης δύο (2) σχολικά έτη δεν έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης για απόσπαση στο εξωτερικό.
7.         Σε περίπτωση που ζεύγη εκπαιδευτικών με διαφορετική βαθμολογία επιθυμούν ταυτόχρονη απόσπαση, η απόσπασή τους γίνεται με τη σειρά του εκπαιδευτικού που έχει τη μικρότερη βαθμολογία.
8.         Σε περίπτωση κατά την οποία παρουσιασθούν άμεσες ανάγκες κάλυψης κενών θέσεων, σε χώρες οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα των χωρών που συνοδεύει την προκήρυξη, είναι δυνατό να γίνει απόσπαση εκπαιδευτικών καθώς και εκπαιδευτικών –Ιερέων (Πρωτοβάθμιας − Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), εφόσον το επιθυμούν, από πίνακες άλλων χωρών.
9.         Σε περίπτωση εξάντλησης του κυρωμένου πίνακα συγκεκριμένου κλάδου μιας χώρας, μπορεί να γίνει προκήρυξη των σχετικών θέσεων, αν σε πίνακα άλλης χώρας του ιδίου κλάδου, δεν υπάρχει εκπαιδευτικός ο οποίος επιθυμεί να αποσπασθεί στη χώρα αυτή.

Όροι − Κριτήρια απόσπασης
1. Υποψήφιοι για απόσπαση στο εξωτερικό, σύμφωνα με το Ν.4027/2011 είναι δημόσιοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής οι οποίοι:
α. έχουν τουλάχιστον τριετή εκπαιδευτική (διδακτική) υπηρεσία σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά το ΦΕΚ διορισμού.

β. άριστη γνώση της γλώσσας της χώρας απόσπασης ή της αγγλικής, γαλλικής ή γερμανικής, όταν αυτή δεν είναι η γλώσσα της χώρας απόσπασής τους.
Τα αποδεικτικά γνώσης της ξένης γλώσσας που αποδεικνύουν την άριστη, την πολύ καλή και την καλή γνώση και θα πρέπει να υποβληθούν από τον υποψήφιο, είναι όσα προβλέπονται σύμφωνα με το άρθρο 28 του ΠΔ 50/2001 (ΦΕΚ 39 τ.Α΄/5−3−2001) «Καθορισμός των προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα» όπως τροποποιείται και ισχύει.

Δε δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση:
α. Όσοι έχουν αποσπαστεί στο εξωτερικό για συνολικό χρονικό διάστημα πέντε (5) σχολικών ετών, εκτός εάν δέχονται να αποσπαστούν στο εξωτερικό, χωρίς μισθό και χωρίς επιμίσθιο κατόπιν εκτίμησης των υπηρεσιακών αναγκών από τη Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει συνολικά τρία (3) σχολικά έτη στο εξωτερικό, έχουν δικαίωμα απόσπασης, μέχρις ότου συμπληρωθεί η τριετία.

β. Εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν αποσπαστεί στο εξωτερικό κατά το παρελθόν και η απόσπασή τους ανακλήθηκε ή διακόπηκε λόγω πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων τους ή ανεπάρκειας στην άσκηση αυτών ή αδυναμίας ανταπόκρισης στα ειδικά καθήκοντά τους.

γ. Εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε οποιαδήποτε ποινή για πράξεις ή παραλείψεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα ή έχουν τιμωρηθεί με οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή, για την οποία δεν παρήλθε ο χρόνος παραγραφής, καθώς και οι εκπαιδευτικοί εις βάρος των οποίων εκκρεμεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).
3. Οι εκπαιδευτικοί κατατάσσονται σε πίνακες επιλογής κατά χώρα, γλώσσα και κλάδο, με βάση τον συνολικό αριθμό μορίων που συγκεντρώνουν.
Η μοριοδότηση γίνεται ως εξής:
α. Ξένη γλώσσα, με άριστη γνώση, μόρια 100.
β. Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών με την παρακάτω σειρά:
• Διδακτορική διατριβή μόρια 50
• Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (master), D.E.A., Magister, μόρια 25
γ. Β΄ πτυχίο ΑΕΙ, μόρια 15
δ. γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας:
• Καλή γνώση 10 μόρια
• Πολύ καλή 20 μόρια
• Άριστη γνώση 30 μόρια

4. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη συνολική βαθμολογία λαμβάνεται υπόψη για την απόσπαση η σειρά προτίμησης της συγκεκριμένης χώρας. Μεταξύ εκπαιδευτικών που έχουν δηλώσει τη συγκεκριμένη χώρα με την ίδια σειρά προτίμησης η απόσπαση γίνεται με τη συνεκτίμηση των παρακάτω στοιχείων:
Οικογενειακή κατάσταση με την παρακάτω σειρά:
1. Συνυπηρέτηση
2. Σε χηρεία με παιδιά
3. Μονογονεϊκή οικογένεια
4. Σε διάζευξη με παιδιά
5. Έγγαμος με παιδιά
6. Έγγαμος χωρίς παιδιά
7. Άγαμος− Διαζευγμένος

Περί αποσπάσεως Ομοσπονδιακών Προπονητών


Oι μόνιμοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να αποσπαστούν ως Ομοσπονδιακοί προπονητές για το σχολικό έτος 2012-2013, θα πρέπει να κάνουν αίτηση απόσπασης σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 56018/Δ1/17-05-2012 Εγκύκλιο «Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κατά το σχολικό έτος 2012-2013 και την υπ’αριθμ. 58906/Γ4/25-05-2012 (ΑΔΑ: Β49Μ9-3Ο5) Εγκύκλιο «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κλάδου ΠΕ11, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Η αίτηση υποβάλλεται μέσω του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης αιτήσεων αποσπάσεων στην πλησιέστερη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως 1-06-2012. Οι εκπαιδευτικοί που θα κάνουν αίτηση καλούνται να επιλέξουν:

«18. Άλλος φορέας (Ομοσπονδιακός Προπονητής – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού).»

Εισαγωγή σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Πλοιάρχων- Μηχανικών)


Με την αριθ. πρωτ. Μ.3614.1/02/12/15/05/2012 Κοινή Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΦΕΚ 1655/Β’/15.05.2012), ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες για την εισαγωγή σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Πλοιάρχων- Μηχανικών).

Ο Αριθμός των εισακτέων είναι ο εξής:

1. Ο αριθμός των Ελλήνων σπουδαστών/σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων – Μηχανικών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, καθορίζεται σε 840 Έλληνες σπουδαστές/στριες (494 Πλοίαρχοι και 346 Μηχανικοί).

2. Επιπλέον των ανωτέρω και σε ποσοστό 10%, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.380/76 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.3454/2006 και τον Ν.3667/2008, εισάγονται ως ειδική κατηγορία (Πολύτεκνοι κ.λ.π) 84 Έλληνες σπουδαστές/στριες (49 Πλοίαρχοι και 35 Μηχανικοί).

3. Επιπλέον του αριθμού της ανωτέρω παρ.1 και σε ποσοστό 3% σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.380/76 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.3454/2006 και τον Ν.3667/2008 εισάγονται ως ειδική κατηγορία (Τρίτεκνοι) 26 Έλληνες σπουδαστές/στριες (15 Πλοίαρχοι και 11 Μηχανικοί).

4. Επιπλέον του αριθμού της ανωτέρω παρ.1 και μόνο για τους υποψήφιους της Πρώτης και Δεύτερης Γενικής κατηγορίας (υποψήφιοι μέσω πανελληνίων εξετάσεων) και σε ποσοστό 1% ανά περίπτωση, εισάγονται 5 Έλληνες σπουδαστές/στριες ( 3 Πλοίαρχοι

και 2 Μηχανικοί) απόφοιτοι Εσπερινών Λυκείων και ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄& B/.

5. Μετά τα ανωτέρω ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων σπουδαστών/στριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. διαμορφώνεται σε 955 Έλληνες σπουδαστές/στριες (561 Πλοίαρχοι και 394 Μηχανικοί).

Οι υποψήφιοι/ες της ΠΡΩΤΗΣ και ΔΕΥΤΕΡΗΣ Γενικής Κατηγορίας πρέπει να δηλώσουν τις Α.Ε.Ν. στο μηχανογραφικό δελτίο του Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και επιπλέον πρέπει να υποβάλλουν, είτε αυτοπροσώπως η με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, σε οποιαδήποτε Α.Ε.Ν. τα δικαιολογητικά, κανονικά και πλήρη από την κοινοποίηση της προκήρυξης και μέχρι την 09/07/2012 ημέρα Δευτέρα.

Αλλαγή ημερομηνιών διεξαγωγής της διαδικασίας επιλογής μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων


Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την αλλαγή ημερομηνιών διεξαγωγής της διαδικασίας επιλογής μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2012- 2013. Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού ύστερα από επιλογή.

Η διαδικασία επιλογής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2012- 2013 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές οι οποίες θα οριστούν από τον οικείο Περιφερειακό Δ/ντη Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και θα πραγματοποιηθεί κατά τις ημέρες: Δευτέρα 25-6-2012, Τρίτη 26-6-2012 και Τετάρτη 27-6-2012. Η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της Χώρας τη Δευτέρα 25-6-2012 και θα διαρκέσει μία, δύο ή τρεις ημέρες ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων.

Μη έναρξη της διαδικασίας επιλογής την 25-6-2012 επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση, εφόσον προκύψουν και τεκμηριωθούν σοβαροί λόγοι. Η αλλαγή των ημερομηνιών έγινε εξαιτίας της τροποποίησης του προγράμματος διεξαγωγής των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων και των Εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων λόγω της προκήρυξης των εκλογών για την Κυριακή 17-6-2012 και εξαιτίας της παράτασης μέχρι και Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων.

NEOΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΚΠΑ..


Το e-learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), συνεχίζοντας την πρωτοπορία του στο χώρο της εξ αποστάσεως (μέσω Διαδικτύου) εκπαίδευσης, ανακοίνωσε :

1) Τη διάθεση του νέου κύκλου Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (29BC). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν από ένα εύρος 110 εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εντάσσονται σε 20 εκπαιδευτικές κατευθύνσεις και οδηγούν στη χορήγηση Πιστοποιητικού Εξειδίκευσης ή Επιμόρφωσης.

2) Τη χορήγηση δύο υποτροφιών στους 2 πρώτους αποφοίτους του προγράμματος Business Administration του τρέχοντος εκπαιδευτικού κύκλου (29BC). Οι 2 πρώτοι βαθμολογικά θα κερδίσουν υποτροφία με πλήρη κάλυψη των διδάκτρων σε οποιοδήποτε πρόγραμμα e-learning του ΚΕΚ του ΕΚΠΑ επιθυμούν.

3) Τη χορήγηση δύο υποτροφιών στους 2 πρώτους βαθμολογικά αποφοίτους του προγράμματος Advanced Business Management που διατίθεται στον τρέχοντα εκπαιδευτικό κύκλο (29BC) μέσω επιστροφής διδάκτρων.

4) Τη διάθεση των κάτωθι νέων πιστοποιημένων εξ αποστάσεως προγραμμάτων κατάρτισης του ΕΚΠΑ για Δημοσίους Υπαλλήλους με μοριοδότηση:

• Management στους Τομείς της Υγείας
• Ανάπτυξη Διαπραγματευτικών Δεξιοτήτων
• Ανάπτυξη Επικοινωνιακών Δεξιοτήτων, Συνεργασίας και Αντιμετώπισης Κρίσεων
• Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στον Τομέα της Υγείας
• Διοίκηση Μονάδων Υγείας
• Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη Ευνοϊκού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος
• Λογιστική Παρακολούθηση του Κόστους
• Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη
• Πληροφοριακά Συστήματα και Διαδικασίες Λήψης Αποφάσεων
• Ανάπτυξη Ικανοτήτων Αποδοτικότερης Διοίκησης και Εκπαίδευσης Ανθρώπινου Δυναμικού για το Δημόσιο Τομέα
• Σχεδιασμός, Οργάνωση, Υλοποίηση και Διοίκηση Προγραμμάτων και Ενεργειών Δημοσίων Σχέσεων για το Δημόσιο Τομέα


Αίτηση Συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν απόφοιτοι ΑΕΙ / ΤΕΙ και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχετική εργασιακή εμπειρία.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων 15/06/2012 - Έναρξη Μαθημάτων 18/06/2012
Στοιχεία Επικοινωνίας :
E-mail: elearn-secretariat@elke.uoa.gr
Τηλ.: 210.3689354 και 210.3689381
Fax: 210.3689352
Site: http://elearn.elke.uoa.gr

"ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ..


Enlarge fontsReduce fonts
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
«Μάθε για τη βιοποικιλότητα, είσαι κι εσύ ένας κρίκος της αλυσίδας!»
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, αρχίζει από σήμερα η προώθηση του καινούργιου περιβαλλοντικού προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με αντικείμενο την προστασία της βιοποικιλότητας και την ανάδειξη της οικονομικής σημασίας της διατήρησής της αλλά και της συμβολής της στην οικοτουριστική ανάπτυξη περιοχών.
Η διατήρηση όλων των ειδών της χλωρίδας και της πανίδας συνιστά υποχρέωση των μεγαλύτερων γενεών και δικαίωμα των νεότερων, σύμφωνα με την αρχή της διαγενεακής αλληλεγγύης που αποτελεί την πολιτική βάση όλων των προγραμμάτων της Γ.Γ.Ν.Γ.
Το πρόγραμμα, υλοποιείται σε συνεργασία με 12 περιβαλλοντικές Μ.Κ.Ο. και ειδικούς επιστήμονες, με αφορμή την ανακήρυξη από τον Ο.Η.Ε. του 2010 ως παγκόσμιου έτους αφιερωμένου στην προστασία της βιοποικιλότητας, με στόχο τη λήψη μέτρων για την ανάσχεση του ρυθμού εξαφάνισης των ειδών της χλωρίδας και της πανίδας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εστιάζει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και αφύπνιση της κοινής γνώμης και ιδιαίτερα των νέων, για τη σημασία της βιοποικιλότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΓΓΝΓ:
http://www.neagenia.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=1690&cnode=37&cuser=cf458c54-fd9e-4f9e-a12a-9481311cf321
Και την ιστοσελίδα του προγράμματος:
http://www.neagenia.gr/viopoikilotita/intro.htm
Δείτε τα κοινωνικά μηνύματα για την βιοποικιλότητα εδώ:
http://www.neagenia.gr/viopoikilotita/spots.htm

Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ζάννειου Γυμνασίου Πειραιά

Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
Ζάννειου Γυμνασίου Πειραιά
Τηλ. Επικ.: 6995580060, 6936718751, 6972017290
Δ/νση Ηλεκτ. ταχ.:  info@zanneios.gr

Το Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Πειραιά έχει μια ιστορία πολλών δεκαετιών στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας έχοντας παραδώσει στην Ελληνική κοινωνία, μαζί με την Ιωνίδειο Σχολή, μερικούς από τους πιο καταξιωμένους πολίτες στον Πειραιά και σε όλη τη χώρα, συνεισφέροντας, παράλληλα, στο ερευνητικό κομμάτι της Εκπαίδευσης. Το Ζάννειο από τη δεκαετία του 1960 αποτελεί μέρος της Ιστορίας του Πειραιά, κομμμάτι της ιστορίας της Τεχνικής και της Γενικής Πειραματικής Εκπαίδευσης του τόπου. Μερικούς μήνες μετά από την ψήφιση ενός καινούριο Νόμου για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (Ν3966/24/05/2011), την άνοιξη του 2011, το υπουργείο Παιδείας, με ένα αδικαιολόγητο σκεπτικό, αποφάσισε να διατηρήσει 15 μόνο Πρότυπες Πειραματικές μονάδες σε κάθε μία από τις 3 βασικές βαθμίδες της Εκπαίδευσης, καταργώντας κάποιες υφιστάμενες, ενώ μετέτρεψε σε Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία κάποιες άλλες (αλήθεια πόσα δημόσια πρότυπα σχολεία «χρειάζεται» η αναβάθμιση μιας κοινωνίας;...) Η επιλογή υποτίθεται πως έγινε με αντικειμενικούς δείκτες αλλά η διαδικασία της αξιολόγησης είναι διάτρητη αφού με βάση την κοινή λογική δεν είναι δυνατόν ο κριτής και ο κρινόμενος σε ελεγκτικές δημοκρατικές διαδικασίες να ταυτίζονται...
Είναι δυνατόν ένα ιστορικό Γυμνάσιο του Πειραιά του οποίου η «φυσική» συνέχεια το Ζάννειο Λύκειο αναδεικνύεται πρώτο στην αντικειμενική αξιολόγηση των πανελλαδικών να αγνοείται ;...
Τον Οκτώβριο του 2011, θύματα της εν λόγω αξιολόγησης έπεσαν τα καταξιωμένα σχολειά της Πειραματικής Εκπαίδευσης της χώρας και ανάμεσα σε αυτά ήταν και η Πειραματική σχολική μονάδα του Ζάννειου Γυμνασίου Πειραιά.
Έτσι, η εισαγωγή στο Ζάννειο Γυμνάσιο του Πειραιά θα γίνεται, τυπικά, με βάση χωροταξικά κριτήρια, τα οποία μέχρι σήμερα, αρχές Ιουνίου 2012, δεν έχουν διασαφηνιστεί. Αποτέλεσμα, στο Ζάννειο Γυμνάσιο εγγράφονται για την επόμενη σχολική χρονιά «κάποιοι» απόφοιτοι μαθητές γειτονικού Δημοτικού Σχολείου και όχι αυτοί που επιλέγουν το Ζάννειο. Παρά το γεγονός ότι το Ζάννειο διαθέτει τις υποδομές για το σχηματισμό δύο ακόμα τμημάτων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά αποστέλλει έγγραφο προς τα Γυμνάσια της περιοχής, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύει στους Διευθυντές τους να κάνουν αποδεκτά προς εγγραφή απολυτήρια  άλλα "εκτός από αυτά που τους διαβιβάζονται υπηρεσιακά", φωτογραφίζοντας ουσιαστικά το Ζάννειο, το οποίο μέχρι και το τέλος του Μαίου 2012 δεν υπάγεται σε καθορισμένη χωροταξική κατανομή. Το υπουργείο από τη μεριά του, ενώ μιλά για συγκρότηση κάθετων Πρότυπων Πειραματικών Μονάδων, διατηρεί το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο χωρίς να έχει προβλέψει αντίστοιχες γι αυτό κατώτερες σε βαθμίδα Πειραματικές Μονάδες ενάντια στο βασικό σκεπτικό του νόμου.
            Τέλος, τηρώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά επιλέγει να εισάγει σε Πρότυπα Πειραματικά Λύκεια, κατ΄εξαίρεση για φέτος που έχει παγώσει η εφαρμογή του καινούριου νόμου, τους απόφοιτους των αντίστοιχων Πειραματικών Γυμνασίων. Ωστόσο, ούτε αυτό εφαρμόζεται για το Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο, υποχρεώνοντάς το να δεχτεί ως υποψήφιους απόφοιτους από όλα τα Γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά με κλήρωση, επίσης ενάντια στο σκεπτικό του νόμου, γεγονός που θα ρίξει το υψηλό μέχρι σήμερα εκπαιδευτικό επίπεδο των μαθητών που έχουν αναβαθμισμένη μόρφωση λόγω της προετοιμασίας τους απ΄ το Γυμνάσιο.
Το Ζάννειο από τη δεκαετία του 1960 αποτελεί μέρος της Ιστορίας του Πειραιά, κομμάτι της ιστορίας της Τεχνικής και της Γενικής Πειραματικής Εκπαίδευσης του τόπου.. Η επιλογή του υπουργείου και της Διεύθυνσης Δθμιας Εκπ/σης το Πειραιά οδηγεί ένα ιδιαίτερο σχολείο με ζωή δεκαετιών στον αφανισμό. Ο τρόπος με τον οποίο κάποια σχολεία πήραν τον τίτλο ενώ κάποια άλλα τον έχασαν είναι, το λιγότερο, προκλητικός...
Καλούμε τώρα την ηγεσία του Υπουργείου και τη ΔΕΠΠΣ, να ξανασκεφτούν, έστω και την ύστατη στιγμή την άστοχη επιλογή τους και να αναλογιστούν τα αρνητικά αυτής της επιδεικτικής αδιαφορίας που επιδεικνύουν για την εκπαίδευση των παιδιών των λαικών στρωμάτων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά


Πειραιάς, 5 Ιουνίου 2012


Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συλλόγου Γονεών και Κηδεμόνων
του Ζάννειου Γυμνάσιου Πειραιά