ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΦΡΟΣΩΣ ΚΙΑΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ



Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φρόσω Κιάου, παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, συνέντευξη Τύπου.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης, η Υπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στην προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς καθώς και στα μείζονα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευση.
Ακολουθούν  αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Για το μάθημα της Φυσικής (Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης), το ρόλο του Υπουργείου Παιδείας και την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων

Δεν εμφανίστηκα στα ΜΜΕ διότι έκρινα ότι θα ενέτεινα την αγωνία, την ανησυχία των παιδιών και των γονέων τους.  Δεύτερον:  Αυτή την εποχή, η δουλειά στο Υπουργείο δεν είναι μόνον οι Πανελλαδικές.  Ο Ιούνιος είναι ένας μήνας κεντρικού σχεδιασμού των θεμάτων που άπτονται της καλής λειτουργίας όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης από την ερχόμενη χρονιά 2012 – 2013. Τρίτον και εξίσου σημαντικό:  Ως γυναίκα δημοσιογράφου γνωρίζω τον Κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογράφων και δεν θέλω να εμφανιστώ ότι κάνω διάκριση μεταξύ των Media και των συναδέλφων.
Σε ό,τι αφορά την Επιτροπή:  Η πρώτη απόφασή της ήταν -όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων- ασφαλώς βεβιασμένη. Το δε θέμα, είχε μια ελλιπή διατύπωση. Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται. Παράλληλα, όμως, με εκείνη την Οδηγία, που έλεγε ότι το ερώτημα ακυρώνεται και αναβαθμολογείται, ετέθη η απαρέγκλιτη εντολή «Μην αρχίζετε τη βαθμολόγηση, περιμένετε τη δοκιμαστική βαθμολογία για τα οριστικά αποτελέσματα».
Είναι προφανές ότι η απόφαση ελήφθη βεβιασμένα και αν θέλετε υπό την πίεση ίσως της σκληρής δήλωσης της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, που απεδείχθη ότι δεν ήταν ορθή και ελήφθη υπό πίεση. Και η Κεντρική Εξεταστική Επιτροπή μπορεί να βρεθεί υπό πίεση. Όμως, δεν έβλαψε τα παιδιά αυτή η απόφαση διότι είπαν «Περιμένετε τη βαθμολόγηση» για να έχουν επαφή με αυτούς που θα βαθμολογήσουν δειγματοληπτικά και να δουν τα πορίσματα. Μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο. Κατά το Σαββατοκύριακο αυτό, έλαβα τα μηνύματα από κάθε μεριά της Ελλάδας (από γονείς,  εκπαιδευτικούς, παιδιά). Τα έλαβε και η Κεντρική Επιτροπή και οι βαθμολογητές. Κι έτσι, μετά τη δοκιμαστική βαθμολογία, τη Δευτέρα πλέον,  ελήφθη η απόφαση.
Το Γ4 θέμα ήταν δύσκολο. Ήταν αυτό που λένε «το θέμα κρίσεως και διαβάθμισης». Αδικούσε η πρώτη απόφαση της Επιτροπής τους καλούς εκείνους μαθητές, οι οποίοι μπόρεσαν -και δεν ήταν από ό,τι φαίνεται λίγοι- και το έλυσαν. Επομένως, η τελική απόφαση δεν αδίκησε τα παιδιά, αποκατέστησε την τάξη και τα πράγματα και σημειώνω εδώ ότι η Κεντρική Εξεταστική Επιτροπή και ειδικότερα οι εισηγητές του θέματος της Φυσικής, ήταν οι ίδιοι και τα προηγούμενα χρόνια.
Εγώ είχα συνεχώς επικοινωνία με την Επιτροπή. Η λέξη «διαβούλευση» είναι μια γενικότερη έννοια, δεν την ασπάζομαι διότι μπορεί να παρερμηνευτεί ως επέμβαση στο έργο της Επιτροπής.
Οι βαθμολογητές πάντα γνωρίζουν και έχουν την Οδηγία ότι όλες οι επιστημονικά τεκμηριωμένες λύσεις ή μέθοδοι λύσεων αξιολογούνται θετικά. Τα παιδιά δεν αδικούνται. Αυτό τηρείται σε όλα τα μαθήματα. Για όσους δεν έλυσαν το Γ4, εφόσον το ξεκίνησαν και μπορούν και έχουν ένα σωστό προσανατολισμό, βαθμολογούνται βάσει αυτής της Οδηγίας.

Για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών
Ήρθα στο Υπουργείο τρεις μέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Οι εξετάσεις έπεσαν δυστυχώς στην προεκλογική περίοδο. Αυτό  έδωσε μια παραπανήσια ένταση στις πανελλαδικές. Η  προεκλογική περίοδος πυροδότησε προφανώς και δυστυχώς κάποιες πολιτικές σκοπιμότητες, που δεν έπρεπε να θίξουν τις πανελλαδικές εξετάσεις, έναν θεσμό που είναι αξιόπιστος ακριβώς γι' αυτό. Δεν έχει σημειωθεί και δεν πρέπει ποτέ να σημειωθεί πολιτική παρέμβαση. Αυτό ήταν το πρώτο και το κύριο μέλημά μου και πιστεύω ότι το διαφύλαξα.
Βρήκαμε ένα πρόγραμμα το οποίο, για πρώτη φορά, ήταν τόσο συμπιεσμένο. Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία έκρινε ότι οι εξετάσεις έπρεπε να αρχίσουν μια εβδομάδα αργότερα. Εμείς έπρεπε, τώρα, μέσα σε αυτό το σφικτό πρόγραμμα να συμπιέσουμε τις εκλογές. Ήταν δύσκολο, οι Υπηρεσίες το κατάφεραν και ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο  κομμάτι απρόσκοπτα. Θα συνεχιστεί και το άλλο απρόσκοπτα.
Πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις, ξέρετε ότι ήρθε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο Υπουργείο. Δόθηκε η γενική κατεύθυνση προς την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων την οποία και μπορούσαμε να δώσουμε: Θέματα σαφή και θέματα διαβάθμισης.
Ο εξεταστικός μηχανισμός τον οποίο οφείλει να έχει το Υπουργείο έτοιμο, λειτούργησε. Η συνεργασία Κεντρικής Επιτροπής και βαθμολογητών επίσης λειτούργησε. Το Γ4 θέμα ήταν ένα από τα 3.200 ερωτήματα που μπήκαν και θα μπουν ως την ολοκλήρωση των εξετάσεων. Δεν συνέβη για πρώτη φορά η εμπλοκή η οποία σημειώθηκε στο Γ4 και ανέβηκε όπως ανέβηκε, εγώ πιστεύω λόγω του κλίματος του προεκλογικού που  συνόδευε τις εξετάσεις.
Την πρώτη μέρα των εξετάσεων μου μεταφέρθηκε ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει στα τετράδια. Πριν από την έναρξη της εξέτασης, μέσα σε δέκα λεπτά, το θέμα είχε αντιμετωπιστεί. Βέβαια η αρμόδια υπηρεσία, που έκανε τη διαπραγμάτευση, βρίσκεται σε έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν τυχόν κάτι δεν πήγε καλά. Ήταν πάντως οριακές οι ημερομηνίες.
Σήμερα που ο κύριος όγκος των εξετάσεων ολοκληρώθηκε, ο απολογισμός μας είναι καλός. Τα κέντρα λειτούργησαν, η βαθμολόγηση προχωρά απρόσκοπτα, οι διευκρινίσεις που  ζητήθηκαν ήταν επουσιώδεις.

Για την Κεντρική επιτροπή Εξετάσεων
Βρήκα την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων συγκροτημένη από τον προκάτοχό μου. Δεν ήταν δυνατό να παρέμβω καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη σύνθεση και στη συγκρότησή της κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Αυτό θα προκαλούσε τεράστια αναστάτωση.
Η Επιτροπή είναι μια οιονεί αυτόνομη Επιτροπή μέσα στο Υπουργείο. Είναι υπεύθυνη για την επιλογή των θεμάτων, τις οδηγίες προς τους βαθμολογητές και παραμένει στη θέση της για διευκρινίσεις μέχρι την ολοκλήρωση της βαθμολογίας. Το Υπουργείο είναι εκεί για να της προσφέρει τη βοήθειά του σε όλα τα επίπεδα και όταν του ζητείται. Τη σέβεται, επικοινωνεί μαζί της, αλλά δεν παρεμβαίνει στο έργο της διότι απαγορεύεται και πολιτικά και νομικά.
Ο νόμος είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει. Η αρχή της νομιμότητας είναι σεβαστή και πρέπει να είναι, ειδικότερα από τη Διοίκηση και την Κυβέρνηση. Η ελαστικότητα του νόμου είναι μια επικίνδυνη έννοια, η οποία μπορεί να σημαίνει και μη εφαρμογή του νόμου και, αν θέλετε, ένα για το οποίο κατηγορούμεθα, ως κοινωνία και πολίτες, είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι και δεν τους εφαρμόζουμε. Αυτή είναι η απάντησή μου ως προς την ελαστικότητα και την αδυναμία μου να αντιληφθώ την ελαστικότητα του νόμου και συνακόλουθα τη δυνατότητα της νομικής παρέμβασής μου, στο έργο της Επιτροπής Εξετάσεων.

Για τα θέματα των πανελλαδικών
Συμμερίζομαι απολύτως τον προβληματισμό ότι, όταν είναι τόσο δύσκολα τα θέματα, αναγκαστικά οι γονείς προσανατολίζονται στην  υποστήριξη των παιδιών τους που δεν είναι δωρεάν.  Βέβαια, οι πανελλαδικές είναι ένας διαγωνισμός. Είτε κανείς είναι κάτω από τη βάση είτε πάνω από τη βάση, εφόσον είναι καλύτερος από τους άλλους, θα μπει. Ο αριθμός των εισακτέων έχει ανακοινωθεί.
Πάντως,  σε ό,τι αφορά το θέμα της δυσκολίας των φετινών θεμάτων,  θα ήθελα να επισημάνω ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η αποτυχία σε Φυσική και Μαθηματικά κινήθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα (70% με 80%).

Για τα μηχανογραφικά
Η συμπλήρωση των μηχανογραφικών, που γίνεται ηλεκτρονικά, αρχίζει από 18/6/2012, δηλαδή, μία μέρα μετά τις εκλογές και θα λήξει 5/7/2012. Άρα, αφού θα βγουν στο τέλος Ιουνίου οι βαθμοί, τα παιδιά θα έχουν το πενθήμερο μέχρι 5/7 να σταθμίσουν και να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους.

Για τα βιβλία της ερχόμενης σχολικής χρονιάς
Το 60% των βιβλίων των Λυκείων και των Γυμνασίων θα παραδοθούν στις 30/6/2012 και τα βιβλία του Δημοτικού και των ΕΠΑΛ, που είναι το 40% των βιβλίων, θα παραδοθούν έως 10/8/2012. Το 40% βρίσκεται προς έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Παρακολουθώ αυτό το θέμα γιατί έχω αγωνία, παρακολουθώ τους διαγωνισμούς συσκευασίας και διανομής που τρέχουν επίσης. Έχουν δρομολογηθεί όλα αυτά από την προηγούμενη ηγεσία και εγώ τα παρακολουθώ ώστε να αντιμετωπίσω τυχόν δυσλειτουργίες.


Για τις υπηρεσιακές μεταβολές
Με εξαίρεση -που ζητήσαμε πιεστικά από την πρώτη μέρα- έχουμε αρχίσει τη διαδικασία αποσπάσεων, μεταθέσεων έτσι ώστε η εικόνα των αναγκών εγκαίρως να δοθεί στην Υπηρεσία και τον Ιούλιο να προχωρήσουν σε τυχόν διορισμούς.


Για τους νέους κλάδους στην πρωτοβάθμια
Από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία ορθώς είχαν ιδρυθεί κλάδοι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση -Μουσικής, Αγγλικών, Γερμανικών, Γαλλικών, Εικαστικών- με το πέρασμα των αντίστοιχων ειδικοτήτων από τη  Δευτεροβάθμια.
Υπήρχε όμως ένα νομικό ζήτημα. Το λύσαμε γιατί η αγωνία είναι, αφού προβλέφθηκε από τους προηγούμενους -δικαίως και ορθώς- τα Δημοτικά σχολεία να εμπλουτιστούν με αυτά τα μαθήματα, να το καταστήσουμε και δυνατό από το 2012 – 2013, από το Σεπτέμβρη.


Για τα σχολεία εξωτερικού
Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Εκεί είχαν αφεθεί. Με βομβάρδισαν από την πρώτη μέρα γονείς και εκπαιδευτικοί. Μίλησα και με τους συντονιστές και τους ζήτησα να καταγράψουν τις ανάγκες τους για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στο πλαίσιο του νέου νόμου.
Αυτός ο νόμος άλλαξε το τοπίο στα σχολεία του εξωτερικού και χρειαζόταν μια έγκαιρη προετοιμασία από το Γενάρη του ’12 που δυστυχώς δεν είχε γίνει. Το διαχειρίζομαι τώρα και εύχομαι να έχει καρπούς.


Για τα ΑΕΙ
Η θητεία των οργάνων διοίκησης λήγει στις 30/8. Η χρηματοδότηση στις 30/6. Τα δυο θέματα είναι αλληλένδετα όμως ως υπηρεσιακή αναγκαστικά εκτιμώ ότι πρέπει να ρίξω το φως και το βλέμμα μου πρωτίστως στη χρηματοδότηση.
Δεν είναι μόνο ότι δεν θα πληρώνουν το νερό, το τηλέφωνο, το φως και τα αναλώσιμα. Υπάρχουν Πανεπιστήμια -τα μεγάλα- που συντηρούν με τα λεφτά αυτά Φοιτητικές Εστίες και Φοιτητικές Λέσχες. Εάν σταματήσει η χρηματοδότηση αντιλαμβάνεστε σε συνθήκες οικονομικής κρίσης τι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.
Για να υπάρξει χρηματοδότηση από 1/7 θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική τροποποίηση. Η νομοθετική αυτή τροποποίηση θα γίνει από την Κυβέρνηση που θα έρθει μετά τις 17. Ωστόσο, νομικά θα μπορούσε, ίσως για τον Ιούλιο, να γίνει από εμάς, από την Κυβέρνηση Πικραμένου, από την Υπηρεσιακή.
Η εισήγησή μου είναι να ξεμπλοκαριστεί το θέμα της χρηματοδότησης μέχρι να έρθει η επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα αποφασίσει για την οριστική χρηματοδότηση και αν θέλετε και για το θέμα της λήξης της θητείας (30/8) των οργάνων διοίκησης των πανεπιστημίων.
Αυτό δεν θα αποφασιστεί πιστεύω από την υπηρεσιακή. Είναι θέμα πολιτικό και πρέπει να το αποφασίσει η επόμενη εκλεγμένη Κυβέρνηση των Ελλήνων.

Για τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με το μισθολογικό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Δυο μέρες πριν από τις εκλογές, εστάλη από το Υπουργείο, από τον προκάτοχό μου, μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους χωρίς να συνοδεύεται, κατά τα ειωθότα, από μια ερμηνευτική εγκύκλιο, εγκύκλιο εφαρμογής. Αυτοί που καλούνται να την εφαρμόσουν, δεν είναι δικηγόροι, δεν είναι νομικοί, είναι εκπαιδευτικοί, είναι υπηρεσιακοί.
Προκειμένου να μην υπάρξει αναστάτωση -άλλωστε ένας μήνας είναι αυτός, δέκα μέρες είναι αυτές ακόμη-ζήτησα να τα πράγματα μείνουν ως έχουν μέχρι την εκλογή της καινούργιας Κυβέρνησης, η οποία και θα συντάξει την ερμηνευτική εγκύκλιο που απαιτείται προς εφαρμογή της γνωμοδότησης. Δεν αμφισβητήθηκε ούτε η γνωμοδότηση ούτε το δεκτόν από τον προκάτοχό μου.



Για την επιστολή στον Γκύντερ Γκρας.
Σε κάποια δημοσιεύματα, η απειρία μου συνδέθηκε με το γράμμα προς τον Γκύντερ Γκρας. Το γράμμα προς τον Γκύντερ Γκρας έλαβα την εντολή από την Κυβέρνηση να το αποστείλω. Δεν ήταν δική μου πρωτοβουλία. Είναι μια πολιτική πράξη και δήλωση της ίδιας της Κυβέρνησης, του Παναγιώτη Πικραμμένου.  Εστάλη και προς τους άλλους Νομπελίστες. Εγώ απλώς, ως Υπουργός των νέων της Ελλάδας κατ’ εντολή την έστειλα και πιστεύω ότι έτσι έπρεπε να γίνει.

Για την αυτοκτονία μαθήτριας
Είναι επιτακτική ανάγκη οι περιφέρειες, τα σχολεία να στελεχωθούν με παιδοψυχολόγους. Υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι ευάλωτα. Είναι ανύπαρκτο το κομμάτι της ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και γονέων. Εγώ θα το εισηγηθώ. Είναι τόσο σοβαρό θέμα η ψυχική προστασία των παιδιών μας.

Για το ενδεχόμενο παραμονής στο Υπουργείο
Καταρχήν, ποιός να μου ζητήσει να παραμείνω; Ύστερα… πρέπει να συζητήσω με το μαξιλάρι μου, όπως έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης κάποτε, διότι οι δυνάμεις έχουν συνάρτηση και με την ηλικία.

Ανακοίνωση για την υποβολή μηχανογραφικού δελτίου από 18-6-2012 έως και 5-7-2012


Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, και φέτος εφαρμόζει την καινοτομία της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ)  αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.
Για την εφαρμογή της διαδικασίας όλοι οι υποψήφιοι έχουν κληθεί μέχρι τις 22 Ιουνίου να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτό τον κωδικό ασφάλειας και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://exams.minedu.gov.gr από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 ως και την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 θα επεξεργάζονται και τελικά θα υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση  (http://exams.minedu.gov.gr), παρέχονται στους υποψηφίους αναλυτικές οδηγίες επεξεργασίας και υποβολής του μηχανογραφικού, χρήσιμοι σύνδεσμοι, στατιστικά, αριθμός εισακτέων και συχνές ερωτήσεις.
Με αυτήν την  καινοτόμο εφαρμογή, οι υποψήφιοι, αφού πάρουν τον κωδικό τους από το Λύκειο, πρέπει να υποβάλουν από 18-6-2012 ως και 5-7-2012 οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο από οποιονδήποτε Η/Υ έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σε όσους υποψηφίους που για οποιονδήποτε λόγο επιλέξουν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στο Λύκειο, τούς δίνεται η δυνατότητα χρήσης των Η/Υ του Λυκείου με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή ζητήσουν από τους καθηγητές τους, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τις 22 Ιουνίου 2012, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια από τις ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους τα αντίστοιχα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να υπαχθούν οριστικά σε μία και μόνο ειδική περίπτωση.
Τέλος, όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου δήλωσαν υποψηφιότητα για το 90% των θέσεων (με νέα εξέταση), αλλά τελικά δεν προσήλθαν στις πανελλαδικές εξετάσεις σε κανένα μάθημα, δικαιούνται να τους επιστραφεί η Βεβαίωση Πρόσβασης.  Αν αυτοί οι απόφοιτοι τελικά αποφασίσουν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση (το δικαίωμα αυτό έχουν οι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης ημερήσιων ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ-Β΄ των ετών 2010 ή 2011), θα πρέπει από τις 15-6-2012 μέχρι και τις 22-6-2012 να προσέλθουν στο Λύκειο, προκειμένου να δημιουργήσουν νέο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και να χαρακτηριστούν εκ νέου ως ειδική περίπτωση (αν ανήκουν σε κάποια ειδική περίπτωση), ακόμα και αν το έχουν ήδη κάνει από 8-5-2012 ως και 18-5-2012.

Ανακοίνωση για την εκδήλωση βράβευσης των Εκδήλωση για τη βράβευση των νικητών του πανελλήνιου διαγωνισμού σκίτσου με θέμα «Η χρήση του δρόμου… είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ»


Εκδήλωση για τη βράβευση των νικητών του πανελλήνιου διαγωνισμού σκίτσου με θέμα «Η χρήση του δρόμου… είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ» πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 8/6/2012, στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Ο διαγωνισμός, που απευθύνθηκε σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ’, Ε’, ΣΤ ‘
τάξεων) , γυμνασίων και λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών, συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και την  επιστημονική ομάδα EDUCARTOON και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Συμμετείχαν 5.000 μαθητές, -τριες από 357 σχολεία όλης της επικράτειας με αποστολή 4.500 έργων (ατομικών και ομαδικών).
Την εκδήλωση χαιρέτισε η Υπουργός  Παιδείας, Διά Βιου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φρόσω Κιάου, η οποία και απένειμε βραβεία στους διακριθέντες.

τοποθετήσεις των σχολικών συμβούλων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ειδικές συνιστώμενες θέσεις


Από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι τοποθετήσεις των σχολικών συμβούλων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ειδικές συνιστώμενες θέσεις, λόγω έλλειψης οργανικού κενού, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 8 του Ν. 1966/1991.
Οι εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται σε ειδική συνιστώμενη θέση και πλεονάζουν ή δεν συμπληρώνουν ωράριο,  δεν εξαιρούνται, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (παρ. 14 του άρθρου 14 του Ν. 1566/85 & παρ. 3 του άρθρου 31 του Ν. 3848/2010) από την κρίση λειτουργικής υπεραριθμίας. Η κρίση των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Π.Δ. 50/96, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 12 του Π.Δ. 100/97.

Οι Διευθυντές Β/θμιας Εκπαίδευσης παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την απόφαση αυτή στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς καθώς και στις σχολικές μονάδες στις οποίες τοποθετούνται.
Για την απόφαση πατήστε εδώ.

«Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης (I.S.F.)»



Στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης (I.S.F.), που πραγματοποιείται στην Τουλόν της Γαλλίας, συμμετέχουν εκπροσωπώντας την Ελλάδα σχολικές ομάδες κοριτσιών και αγοριών του Ιδιωτικού Γενικού Λυκείου «Ελληνικό Κολέγιο» της Α’ Θεσσαλονίκης.
Στο πρωτάθλημα αυτό λαμβάνουν μέρος 30 σχολικές ομάδες χωρών στα κορίτσια και 31 σχολικές ομάδες χωρών στα αγόρια.
Μέχρι σήμερα η πορεία της Ελληνικής συμμετοχής απέσπασε τα θετικότερα των σχολίων, καθώς και οι δύο ομάδες μας προκρίθηκαν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
Σήμερα η ομάδα των κοριτσιών ηττήθηκε με 1 – 3 σετ από την ομάδα της Βραζιλίας και η ομάδα των αγοριών με 0 – 3 σετ από την Κινεζική Ταϊπέι.
Οι ομάδες μας θα συμμετάσχουν στους μικρούς τελικούς και των δύο διοργανώσεων, οι οποίοι θα διεξαχθούν αύριο, 09/06/2012, και θα διεκδικήσουν την 3η θέση και στα δύο τουρνουά, των κοριτσιών από την ομάδα της Τουρκίας, ενώ των αγοριών από την αντίστοιχη της Πολωνίας.
Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την έως τώρα προσπάθειά τους και την εξαιρετική πορεία τους στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και στον τελευταίο τους αγώνα.

Απαλλαγή από την επιπλέον επιβάρυνση των υποψηφίων των πανελλαδικών για τη μεταφορά τους στα εξεταστικά κέντρα.



Ύστερα από πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τη μεταφορά των υποψηφίων των εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα για την απαλλαγή από  τυχόν οικονομική επιβάρυνση στα εισιτήρια που θα χρειασθεί να αλλαχθούν λόγω των εθνικών εκλογών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις σχολικές μονάδες τους προκειμένου να ενημερωθούν σχετικώς.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ " ΕΣΤΙΑΣ " ΣΤΟ 2ο Agrofestival ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ



Ένας θεσμός που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Αχαρνών. Μετά την επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων & Πολιτισμού το 2ο Agrofestival είναι γεγονός. Παραγωγοί και περιφέρειες απ'όλη την Ελλάδα συμμετέχουν σ' αυτή τη γιορτή του πολιτισμού και του αγροτουρισμού. Ο Σύλλογος μας ήταν εκεί τη πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ με μέρος της μεγάλης ομάδας των παραδοσιακών χορών και έδωσε μια γεύση απο τη Θεσσαλία με χορούς απο τα Τρίκαλα & την Καρδίτσα. Τα παιδιά μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό τι κι αν η εκδήλωση ήταν στα μέσα της εβδομάδας μέσω εξετάσεων. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή 10 Ιουνίου.

"ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ" ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ...


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΛΙΑ 2012

Η ομάδα Aerobic του Συλλόγου μας η οποία πήρε μέρος στις εκδηλώσεις Ίλια 2012
Disco απο τμήμα ενηλίκων
Οι πιστιρικάδες της Εστίας έδωσαν τον δικό τους ρυθμό στις εκδηλώσεις
Cha Cha απο τους Ενήλικες μας
Άρωμα απο Επτάνησα...
Η μεγάλη ομάδα των Παραδοσιακών Χορών μπροστά απο  το θεματικό περίπτερο του Συλλόγου μας

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και έκαναν έντονη την παρουσία του Συλλόγου μας με την εξαιρευική τους δουλειά, στις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Ιλίου.

"EΣΤΙΑΚΑ" 22 & 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ " Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ "
          Τερψιχόρης 5 Ίλιον // 210.2613881
  estiadance@gmail.com // eestia.blogspot.com

28α ΕΣΤΙΑΚΑ 2012
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραιστικού Συλλόγου " Η Εθνική Εστία " σας προσκαλεί στις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις "28α Εστιακά 2012".
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22 & 23 Ιουνίου 2012 στη πλατεία Παλιννοστούντων (Τερψιχόρης & Αλεξανδρουπόλεως, Ίλιον) μπροστά απο τα γραφεία του Συλλόγου μας.
Παραδοσιακοί Χοροί, Επιδείξεις Αεροβικής Γυμναστικής, Ευρωπαϊκοί-Latin-Oriental Χοροί,
Μουσική απο το συγκρότημα του Συλλόγου μας " Τα Παιδιά της Εστίας".
Δυο ημέρες αφιερωμένες στην ερασιτεχνική δημιουργία των παιδιών μας με κεντρικό θέμα " Προστατεύουμε το Περιβάλλον ".
Ελάτε να διασκεδάσουμε και να ξεφύγουμε απο τα προβλήματα της καθημερινότητας καμαρώνοντας τη δουλειά των παιδιών μας.
Σας περιμένουμε όλους!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ελένη Σταθοπούλου
Ο Γραμματέας   Βασίλης Φούκης

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ " Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ "


ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ " Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ "
Τερψιχόρης 5 Ίλιον
210.2613881
estiadance@gmail.com // eestia.blogspot.com

                                                        28α ΕΣΤΙΑΚΑ 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραιστικού Συλλόγου " Η Εθνική Εστία " σας προσκαλεί στις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις "28α Εστιακά 2012".
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22 & 23 Ιουνίου 2012 στη πλατεία Παλιννοστούντων (Τερψιχόρης & Αλεξανδρουπόλεως, Ίλιον) μπροστά απο τα γραφεία του Συλλόγου μας.
Παραδοσιακοί Χοροί, Επιδείξεις Αεροβικής Γυμναστικής, Ευρωπαϊκοί-Latin-Oriental Χοροί,
Μουσική απο το συγκρότημα του Συλλόγου μας " Τα Παιδιά της Εστίας".
Δυο ημέρες αφιερωμένες στην ερασιτεχνική δημιουργία των παιδιών μας με κεντρικό θέμα " Προστατεύουμε το Περιβάλλον ".
Ελάτε να διασκεδάσουμε και να ξεφύγουμε απο τα προβλήματα της καθημερινότητας καμαρώνοντας τη δουλειά των παιδιών μας.
Σας περιμένουμε όλους!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ελένη Σταθοπούλου
Ο Γραμματέας   Βασίλης Φούκης

Φεστιβάλ Παιδικών Σταθμών Δήμου Αμαρουσίου




Επιλέξτε εδώ για να κατεβάσετε το σχετικό πρόγραμμα.




ΓΙΟΡΤΗ ΡΥΘΜΙΚΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Επιλέξτε εδώ για να κατεβάσετε το σχετικό πρόγραμμα.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:


WILD LIFE PHOTOGRAPHER
(από 01-06-2012 έως 31-08-2012)

Τίτλος έκθεσης:«WILD LIFE PHOTOGRAPHER»
Διοργανωτής:Sports United Α.Ε.
Τόπος Διεξαγωγής:4ο όροφος εμπορικού κέντρου
The Mall Athens
Α.Παπανδρέου 35
Κλάδος/οι εκθεμάτων
που θα προβληθεί/ούν:
Φωτογραφικό υλικό του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου
Απευθύνεται:Στο ευρύ κοινό
Διάρκεια έκθεσης:Από 1η Ιουνίου 2012 έως 31η Αυγούστου 2012
Ωράριο λειτουργίας:Από Δευτέρα έως Σάββατο :  10:00 - 21:00
Κυριακή :                               10:00 - 20:00

Ενημέρωση Γονέων σε Θέματα Διαπαιδαγώγησης στον Δήμο Αμαρουσίου




Ο Δήμος Αμαρουσίου στοχεύοντας στη συμβουλευτική υποστήριξη του ρόλου του γονέα προκειμένου να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της διαπαιδαγώγησης των παιδιών του σε συνεργασία με το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. θα υλοποιήσει για τέταρτη χρονιά εκπαιδευτικά προγράμματα με τα θέματα: «Συμβουλευτική Γονέων» και «Σχέσεις Σχολείου-Οικογένειας»
Στο πλαίσιο των ανωτέρω προγραμμάτων λειτουργούν επτά (7) τμήματα στο Δήμο μας ως ολιγομελείς ομάδες ως εξής:
 
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος «Συμβουλευτική Γονέων» είναι 40 ώρες και οι βασικές θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται, είναι:
  • Ανάπτυξη - εξέλιξη παιδιού και εφήβου
  • Οικογένεια - Μορφές οικογένειας
  • Επικοινωνία - Διαπροσωπικές Σχέσεις
  • Προβλήματα συμπεριφοράς
  • Εργαζόμενοι γονείς
  • Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
  • Σχέση σχολείου - οικογένειας
 
Οι βασικές θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στα τμήματα των 20 ωρών και αφορούν στις «Σχέσεις Σχολείου - Οικογένειας», είναι:
  • Η ελληνική οικογένεια
  • Το σχολείο ως φορέας μάθησης, ανάπτυξης  και προσαρμογής του παιδιού
  • Οικογένεια και σχολείο. Γονεϊκή εμπλοκή και μαθησιακή διαδικασία του παιδιού. Θέματα αιχμής στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και σε μελλοντικούς γονείς.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων, απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.
Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με εγγραφή 23 πολιτών για τα 40ωρα και 20ωρα τμήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες, στα τηλ. 210- 6174321-25

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ..




Γνωρίζοντας ότι το έργο του Σχολείου ως φορέα μετάδοσης γνώσεων και ηθικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών είναι πολυδιάστατο και δεν θα πρέπει να υποβαθμίζεται περιοριζόμενο μόνο στις γνώσεις που απαιτούνται για την επιτυχία των μαθητών στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μέσα από ένα χρησιμοθηρικό τρόπο, ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτοντας εποπτικό υλικό, προσπαθεί να συμβάλει στην ενίσχυση και τη διευκόλυνση του έργου του εκπαιδευτικού, καθώς και στον εμπλουτισμό των γνώσεων των μαθητών.
Για το λόγο αυτό έχει προμηθευτεί βιντεοκασέτες με εκπαιδευτικά προγράμματα, με σκοπό να τις διαθέτει δωρεάν στα σχολεία, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προβολής στους μαθητές με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, όταν κατά την εκτίμησή τους οι ανάγκες το απαιτούν.
Επισυνάπτοντας κατάσταση με τους τίτλους των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανά σχολική βαθμίδα, δίνεται η δυνατότητα στα ενδιαφερόμενα σχολεία, αφού επιλέξουν τις  βιντεοταινίες που επιθυμούν, να τις δανειστούν από το Δήμο, με ευθύνη του Διευθυντή τους και να τις επιστρέψουν μέσα σε διάστημα δέκα ημερών το αργότερο, στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου, ώστε να προβληθούν και στα υπόλοιπα σχολεία. Για τη διευκόλυνσή σας, η παράδοση και η παραλαβή των ταινιών θα γίνεται από ορισμένο υπάλληλο του Δήμου.
 
Κατάσταση με τους τίτλους των κασετών
 
Α/ΑΤΙΤΛΟΣ ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑΣΔιάρκεια
1Ο Μινωϊκός Πολιτισμός1Χ20΄
2Δήλος το ιερό νησί της αρχαιότητας1Χ20΄
3Αρχαία Μακεδονία6Χ30΄
4Απόκρυφη αρμονία & γεωμετρία στην αρχαία Ελλάδα1Χ42΄
5Παρθενών1Χ48΄
6Μνημεία της Ακρόπολης Αθηνών1Χ58΄
7Ιστορία της Ακρόπολης Αθηνών1Χ24΄
8Ναός Ποσειδώνος Σούνιο1Χ42΄
9Δελφοί Μαντείο-Ιερό του Απόλλωνα1Χ72΄
10Αρχαία Ολυμπία-Το ιερό του Διός1Χ63΄
11Επίδαυρος-Αρχαιολογικός χώρος1Χ59΄
12Δελφοί-Μουσείο1Χ72΄
13Αρχαία Ολυμπία-Μουσείο1Χ62΄
14Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών-Αίθουσα Μυκηνών1Χ60΄
15Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών-Προϊστορικές Συλλογές1Χ83΄
16Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών-Εξέλιξη Ελληνιστικής Γλυπτικής1Χ80΄
17Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών-Κλασική & Ελληνιστική Γλυπτική1Χ88΄
18Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών-Ελληνορωμαϊκή Γλυπτική1Χ76΄
19Ελευθέριος Βενιζέλος1Χ76΄
20Ο Νεολληνικός Διαφωτισμός στην Τουρκοκρατία2Χ62΄
21Μουσείο Ακρόπολης1Χ58΄
22Αρχαία Αγορά-Ρωμαϊκή Αγορά1Χ53΄
23Πέλλα-Μουσείο1Χ54΄
24Μουσείο Θεσσαλονίκης1Χ70΄
25Μουσείο Θεσσαλονίκης-Σίνδος1Χ57΄
26<<1821>>2Χ25΄
27Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13, το χρονικό του νικηφόρου αγώνα1Χ30΄
28Η γενοκτονία των Ποντίων1Χ30΄
291940-44 το χρονικό ενός έπους1Χ30΄
30AIDS Η ζωή είναι ωραία1Χ20΄
31Μεσογειακή Δίαιτα1Χ20΄
32Ναρκωτικά..Η θανάσιμη απειλή1Χ20΄
33Πως να γίνετε πρωταθλητής (Ολυμπιακά Αγωνίσματα)10Χ60΄
34Αγώνας για να σώσουμε τον πλανήτη10Χ60΄

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ


Παιδικοί Σταθμοί





Πληροφορίες
Διεύθυνση :Παλαιολόγου 9 Τ.Κ 151 24 Μαρούσι
Τηλ: 213-20.31.949 & 213-20.31.948
Fax: 213-20.31.941
E-mailp.stathmoi@maroussi.gr
 
Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας παρέχουν σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες με το δυνατότερο χαμηλό κόστος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, οικογένειες απαλλάσσονται από την καταβολή μηνιαίας οικονομικής εισφοράς.

Βασική μας αρχή είναι ν’ αντιμετωπίζουμε κάθε παιδί σαν μοναδική προσωπικότητα, γι’ αυτό παρέχουμε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον με εξειδικευμένο προσωπικό, που κύρια χαρακτηριστικά του είναι, η αγάπη, η γνώση, και η εμπειρία.

Οι Παιδικοί Σταθμοί έχουν στόχο  :
  • Να παρέχουν ενιαία προσχολική αγωγή σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
  • Να βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα, σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.
  • Να εξαλείφουν κατά το δυνατό τις διαφορές που τυχόν προκύπτουν από το πολιτιστικό, οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο των γονέων τους.
  • Να εξυπηρετούν τους γονείς και παράλληλα να τους ευαισθητοποιούν πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας.
  • Να βοηθούν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον.
  • Να παρέχουν ημερήσια διατροφή και φροντίδα στα παιδιά που φιλοξενούν τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
Σήμερα στο Δήμο Αμαρουσίου λειτουργούν δώδεκα (12) Παιδικοί Σταθμοί, στους οποίους φιλοξενούνται 900 περίπου βρέφη και νήπια.

Νηπιακοί Παιδικοί Σταθμοί
Προϋποθέσεις Εγγραφής Νηπίων
Κανονισμός Λειτουργίας
Μηνιαία οικονομική συμμετοχή των γονέων(τροφεία)
Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2012 - 2013

Οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου για τη σχολική περίοδο 2012 – 2013 και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα ανακοινωθούν σύντομα από τη Διεύθυνση του Νομικού Προσώπου.

Ο χρόνος έναρξης της υποβολής αιτήσεων εξαρτάται:
  1. Από την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων έγκρισης αριθμού νηπίων, που θα  φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.)
  2. Από την εξέλιξη της διαδικασίας πρόσληψης επιπλέον παιδαγωγικού προσωπικού με  Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου μέσω ΑΣΕΠ που διεκδικούμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Δ.Α.Ο.Κ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: ΧΑΡΜΑ ΕΙΔΕΣΘΑΙ!!


 

ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

___________________________

Αθανασακοπούλου Χρυσάνθη

Αθανασακοπούλου Χρυσάνθη
_______________________________

Παπαδοπούλου Καλλιόπη

Παπαδοπούλου Καλλιόπη
_________________________________

Κολονίκη Σοφία

Κολονίκη Σοφία
______________________________

Γεροδήμου Ματίνα

Γεροδήμου Ματίνα
______________________________

Κουρτερίδου Ελένη

Κουρτερίδου Ελένη
______________________________

Κράτσα Ιωάννα

Κράτσα Ιωάννα
______________________________

Μαρίνου Κωνσταντίνα

Μαρίνου Κωνσταντίνα
________________________________

Μαρίνου Ισιδώρα

Μαρίνου Ισιδώρα
_______________________________

Αφεντοκλέα Κλεοπάτρα

Αφεντοκλέα Κλεοπάτρα
______________________________

Τριανταφυλλίδη Αναστασία & Ιωσηφίδου Εύη (Επίλεκτες της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων ensamble 2008 με τον Δ.Α.Ο.Κ)

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Ελεάννα - Μέλος Εθνικής Ομάδας Νεανίδων 2006-2007

ΜΠΟΤΣΗ Τζωρτζίνα. Μέλος της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων Ανσάμπλ 2006-2007