ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ: εξασφάλισε 10.000 επιπλέον αντιδραστήρια για τον μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου ΔΩΡΕΑΝ.


Σε συνέχεια των διαπραγματεύσεων με  τις εταιρείες που υλοποιούν τον Μοριακό Έλεγχο, βάση 5ετούς συμβάσεως (2008 -2013), στα εννέα Κέντρα Αίματος στην Ελλάδα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Μάριος Σαλμάς,  εξασφάλισε 10.000 επιπλέον (συνολικά δηλαδή 20.000) αντιδραστήρια για τον μοριακό έλεγχο  του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου ΔΩΡΕΑΝ.

Μέχρι σήμερα για την φετινή χρονιά δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ για αντιδραστήρια για τον μοριακό έλεγχο για τον ιό του Δυτικού Νείλου παρά το σχέδιο να δαπανηθούν περίπου 1 εκ. ευρώ.
Με πρωτοβουλία του κ. Σαλμά οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν με σκοπό την εξοικονόμηση και ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων στον τομέα της υγείας, ενεργοποιώντας την εταιρική κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων που συμβάλλονται με το Υπουργείο Υγείας.
Συνολικά μέχρι τώρα η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προσφέρει έκπτωση  της τάξεως του 10% από την 1η Σεπτεμβρίου έως το τέλος της σύμβασης το 2013 για τον μοριακό έλεγχο του αίματος, 20.000 δωρεάν test για τον μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου ενώ δέχτηκε και απομείωση των χρεωστικών υπολοίπων των εξετάσεων για τον ιό του Δυτικού Νείλου που έγιναν κατά το έτος 2011.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ:Συνάντηση με εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Simon Fraser του Βανκούβερ


 Συνάντηση εργασίας είχε τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012, ο Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με τον εκπρόσωπο της Έδρας Ελληνικών Σπουδών  Σταύρος Νιάρχος, του Πανεπιστημίου Simon Fraser του Βανκούβερ, κ. Κώστα Δεδεγκίκα.
 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επαφών του Υφυπουργού για την αναβάθμιση των Διαπανεπιστημιακών σχέσεων με Ανώτατα Ιδρύματα του εξωτερικού και την προώθηση ερευνητικών δράσεων και προγραμμάτων κινητικότητας.
 Ο κ. Δεδεγκίκας μετέφερε επιστολή του Διευθυντή της Έδρας Ελληνικών Σπουδών Σταύρος Νιάρχος, καθηγητή Ανδρέα Γερολυμάτου, στην οποία γινόταν ιδιαίτερη αναφορά στις Διαπανεπιστημιακές συνεργασίες και ειδικότερα σε δράσεις με Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Κίνας και της Βορείου Αμερικής.
 Στην επιστολή τονιζόταν η επιθυμία για στενότερη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας.
 Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τόνισε την «σταθερή πεποίθηση του Υπουργείου Παιδείας για συνεργασία με ιδρύματα που αναπτύσσουν καινοτόμες δράσεις και προγράμματα συμβάλλοντας στη διεθνή προβολή της ελληνικής ακαδημαϊκής παράδοσης, της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού».
 Τέλος, ενημέρωσε τον κ. Δεδεγκίκα ότι οι δραστηριότητες, το ευρύ Διαπανεπιστημιακό δίκτυο και οι καινοτόμες εφαρμογές ηλεκτρονικής μάθησης της Έδρας Ελληνικών Σπουδών Σταύρος Νιάρχος μπορούν να ενταχθούν στο σχεδιασμό του Υπουργείου, το οποίο εξετάζει έναν οδικό χάρτη συνεργασίας και δικτύωσης Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε Ελλάδα, Κίνα και Βόρειο Αμερική.
 «Στόχος μας», κατέληξε ο κ. Παπαθεοδώρου, «είναι αφενός η υλοποίηση κοινών ερευνητικών και ακαδημαϊκών προγραμμάτων και αφετέρου η ανάδειξη των συνεργασιών των ελληνικών ΑΕΙ στο εξωτερικό με βιώσιμο και ανταποδοτικό τρόπο».

Εγκύκλιος διορισμών εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Σχολ. Ετ. 2012-2013


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού  ανακοινώνεται, ότι καλούνται να υποβάλουν αίτηση διορισμού για το σχολικό έτος 2012-2013  από 23.08.2012 έως και 27.08.2012, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επιθυμούν, οι εκπαιδευτικοί κλάδων:
 ΠΕ60 Νηπιαγωγοί οι οποίοι περιλαμβάνονται:
    (α) στον ενιαίο πίνακα διορισμών σχολικού έτους 2012-13 και έχουν τουλάχιστον 26,7 μόρια πραγματικής προϋπηρεσίας  και
    (β) στον πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. 2008 (3Π/2008 Προκήρυξη),   όπως δημοσιεύτηκε στο αριθ. 555/20.07.2009 ΦΕΚ τ.Γ΄ .
    • ΠΕ70 Δάσκαλοι οι οποίοι περιλαμβάνονται:
    (α) στον ενιαίο πίνακα διορισμών σχολικού έτους 2012-13 και έχουν τουλάχιστον 19,133 μόρια πραγματικής προϋπηρεσίας   και
    (β) στον πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008 (2Π/2008 Προκήρυξη), όπως δημοσιεύτηκε στο αριθ. 571/23.07.2009 ΦΕΚ τ.Γ΄.

    Για την Εγκύκλιο διορισμών εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Σχολ. Ετ. 2012-2013, πατήστε εδώ.