ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ο ΝΟΜΟΣ 3848 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Εγκύκλιοι για τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων στις 15 και στις 18 Ιουνίου 2012, λόγω της διενέργειας των Εθνικών Εκλογών την Κυριακή 17 Ιουνίου.



Εγκυκλίους με τις οποίες γνωστοποιείται η διακοπή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, λόγω της διενέργειας των Εθνικών Εκλογών την Κυριακή 17 Ιουνίου, απεστάλη στις αρμόδιες Διευθύνσεις σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου 2012.
Σε ό,τι αφορά τα σχολεία τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ως εξεταστικά κέντρα του Ειδικού Μαθήματος των Αγγλικών, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012, αυτά θα παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές στις 17.00 η ώρα.

Για τις εγκυκλίους πατήστε εδώ.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2012



Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως Ομοσπονδιακών Προπονητών για το διδακτικό έτος 2012-13.



Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ενημερώνει ότι οι μόνιμοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να αποσπαστούν ως Ομοσπονδιακοί προπονητές για το σχολικό έτος 2012-2013, θα πρέπει να κάνουν αίτηση απόσπασης σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 56018/Δ1/17-05-2012 Εγκύκλιο «Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε  υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κατά το σχολικό έτος 2012-2013 και την υπ’αριθμ. 58906/Γ4/25-05-2012 (ΑΔΑ: Β49Μ9-3Ο5) Εγκύκλιο «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κλάδου ΠΕ11, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Η αίτηση υποβάλλεται μέσω του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης αιτήσεων αποσπάσεων στην πλησιέστερη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης       έως 1-06-2012. Οι εκπαιδευτικοί που θα κάνουν αίτηση καλούνται να επιλέξουν:
  • 18. Άλλος φορέας (Ομοσπονδιακός Προπονητής – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού).

«Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά – Εκδήλωση του “Χαμόγελου του Παιδιού”»



Ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης παρευρέθηκε tτην Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 σε εκδήλωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Ο  Ειδικός Γραμματέας στο σύντομο μήνυμά του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
Θα ήθελα ιδιαίτερα να συγχαρώ  όλους - διοικητικό συμβούλιο, επιστημονικούς συνεργάτες και εθελοντές του οργανισμού -  για το πολύπλευρο έργο  που επιτελείτε χρόνια τώρα και ως σκοπό έχει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων τους και την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων για τη διαφύλαξη της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής ισορροπίας τους.
Με την παροχή των υποστηρικτικών υπηρεσιών του, την ενεργοποίηση διαφόρων προγραμμάτων του και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις του, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών κακοποίησης, παραμέλησης, οικονομικής εκμετάλλευσης και παράνομης διακίνησης των παιδιών. Σημαντικότατη είναι και η συμβολή του και στον τομέα της αναζήτησης και του εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών. Η άμεση αντιμετώπιση και ο χειρισμός των περιστατικών φυγών, αρπαγών κι εξαφανίσεων ανηλίκων αποτελεί ένα από τους πιο γνωστούς  τομείς δραστηριοποίησής του.
θα ήθελα να σας συγχαρώ ακόμα μια φορά για τις πολύτιμες υπηρεσίες σας και την προσφορά σας στα παιδιά,  που για το καλύτερο μέλλον τους και την πρόοδό τους η αγωνία μας είναι κοινή και να σας ευχηθώ καλή συνέχεια στο τόσο αξιόλογο έργο σας.

Οδηγία για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής



Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων Η απέστειλε Οδηγία στα Βαθμολογικά Κέντρα για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής.
Στο Γ4 ερώτημα παρατηρήθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωσή του. Συγκεκριμένα, δεν προσδιορίζεται ότι η ζητούμενη γωνία αναφέρεται στο πρώτο μέγιστο της κινητικής ενέργειας.
Κατόπιν τούτου, το ερώτημα Γ4 ακυρώνεται και οι αντίστοιχες μονάδες ανακατανέμονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος.
Σημειώνεται ότι, όσον αφορά τη γραπτή εξέταση του μαθήματος της Φυσικής, η βαθμολόγηση δεν έχει ακόμη αρχίσει, ενώ για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) στο μάθημα, ισχύει η ίδια ρύθμιση.

Ανακοίνωση για το μάθημα της Φυσικής Θετικής Κατεύθυνσης –Τεχνολογικής Κατεύθυνσης



Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βιου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από σχετικά  ερωτήματα υποψηφίων, επισημαίνει ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για την επιλογή των θεμάτων και τις Οδηγίες προς τα Βαθμολογικά Κέντρα είναι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.).
Σε ό,τι αφορά στο μάθημα της Φυσικής και στο τέταρτο ερώτημα (Γ4) του τρίτου θέματος, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι η διατύπωση του ερωτήματος αυτού δεν ήταν πλήρης επιστημονικά, η ΚΕΕ προχώρησε στην ακύρωσή του και έδωσε αμέσως τις σχετικές οδηγίες στους βαθμολογητές επιμερίζοντας τις 7 μονάδες, που θα ελάμβανε το ακυρωθέν ερώτημα, στα υπόλοιπα τρία ερωτήματα του ίδιου θέματος.
Επαναλαμβάνεται ότι, όσον αφορά στη γραπτή εξέταση του μαθήματος, η βαθμολόγηση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, ενώ για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικώς (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες), ισχύει η ίδια ρύθμιση.