ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΕΕ και ΗΠΑ κατά της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών


Ουσιαστική πρόοδος σημειώθηκε όσον αφορά τη σύσταση μίας παγκόσμιας συμμαχίας κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο.  Αξιωματούχοι της ΕΕ και των ΗΠΑ στους τομείς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια διήμερης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», αποφάσισαν  ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, ούτως ώστε να πάρει σάρκα και οστά η παγκόσμια αυτή συμμαχία, η οποία ήταν πρωτοβουλία της ΕΕ και υποστηρίζεται πλήρως από τις ΗΠΑ. 
Επίσης, κατά την υψηλού επιπέδου  συνάντηση οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση αναφορικά με τη συνεργασία των δύο μερών σε θέματα μετανάστευσης και τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε σε αυτά, καθώς επίσης και σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η δικαστική συνεργασία και η προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τέλος, οι Αξιωματούχοι αντάλλαξαν απόψεις για την αποτελεσματική καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και τα ναρκωτικά.

IEΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ: οι πρώτες ημέρες των παιδιών στην Κατασκήνωση


Οι τέσσερις πρώτες μέρες των δύο κατασκηνωτικών περιόδων των αγοριών είναι γεγονός! Τέσσερις μέρες γεμάτες ζωντάνια, παιχνίδι αλλά και πνευματική τροφή για τους 250 κατασκηνωτές και στελέχη που έδωσαν παλμό στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Αφενός τα ομαδικά και τα ατομικά αθλήματα έδωσαν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους κατασκηνωτές να ξεδιπλώσουν τα όποια αθλητικά τους ταλέντα και να αναπτύξουν ένα ισχυρό ομαδικό πνεύμα. Αφετέρου οι αγιογραφικές συναντήσεις και οι θεματικές παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια των γευμάτων αποτέλεσαν γόνιμο έδαφος για τη συζήτηση πνευματικών και σύγχρονων προβληματισμών όπως επίσης και για την ενημέρωση γύρω από αντικείμενα επιστημονικού ενδιαφέροντος. Μ’ αυτό λοιπόν τον τρόπο συντίθεται μια ατμόσφαιρα στην οποία συνυπάρχει το παιχνίδι και το κέφι με την πνευματική καλλιέργεια και τη δημιουργική ψυχαγωγία. Σημαντικό γεγονός των ημερών αυτών αποτέλεσε ο κυριακάτικος εκκλησιασμός των κατασκηνωτών στον υπαίθριο χώρο της κατασκήνωσης κατά τη διάρκεια του οποίου μεγάλος αριθμός αυτών συμμετείχε στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Γεμάτοι λοιπόν χαρά και όρεξη συνεχίζουμε για τις επόμενες 7 ημέρες προσμένοντας νέες πνευματικές εμπειρίες!


(Το ως άνω άρθρο δεν ανήκει στην Εφημερίδα αλλά  στο  http://tinyurl.com/bpe8cde)
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ