ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

MHN TO XAΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ..



Παρασκευή 8:00 μ.μ.
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Αχαρνές (Περιοχή Προφήτη Ηλία)
Το παιδικό θεατρικό τμήμα του Δήμου Αχαρνών σας παρουσιάζει το βιβλίο της συγγραφέως Μαριλένας Παππά " Ο πλανήτης που χαμογελά" των εκδόσεων Χατζηλάκος . Ο πλανήτης φοράει το καλύτερο χαμόγελό του και σας υποδέχεται την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, στις 20:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών "Μίκης Θεοδωράκης" Προφήτης Ηλίας

Ένας κόσμος πασπαλισμένος από χρυσόσκονη σε σκηνοθεσία /διδασκαλία της Τσιγιάννη Χαράς, με τα σκηνικά της Γκίκα Μαρίας και τη φιλική συμμετοχή των ηθοποιών Καρνάτσου Νίκης (στην αφήγηση) και Τριανταφύλλου Βαγγέλη(το παιδάκι), σας περιμένει να τον ανακαλύψετε...

Σας περιμένουμε όλους

Είσοδος ελεύθερη


Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ:ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ
www.goneis-acharnes.gr
ΑΧΑΡΝΕΣ     28/05/2012      
Κολοκοτρώνη & Μητρομάρα 24                            
Δελτίο Τύπου   26                                                                         
13671 ΑΧΑΡΝΕΣ                       
 Προς: Υπουργείο Παιδείας                                                                 
Κοιν: ΑΣΓΜΕ – Ομοσπονδία Ενώσεων Αν. Αττ.
Συλλόγους Γονέων
Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στο Προεδρικό Διάταγμα 60/2006 περί Αξιολόγησης των μαθητών Λυκείου, και  ειδικότερα στα άρθρα 13 και 18 που αναφέρονται στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (KEE), διαπιστώνουμε ότι βασικά καθήκοντα της είναι η:«… διασφάλιση της αδιάβλητης διεξαγωγής των εξετάσεων …» «… διασφάλιση ενιαίων κριτηρίων αξιολόγησης …» «… Με ευθύνη της (ΚΕΕ) γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να αποφευχθούν τυχόν λάθη, ελλείψεις ή ασάφειες στα θέματα και για να διασφαλισθεί ότι αυτά είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας, περιλαμβάνονται στην εξεταστέα ύλη, ανταποκρίνονται στις δυνατότητες των μαθητών και μπορούν να απαντηθούν στο χρόνο που οι τελευταίοι έχουν στη διάθεσή τους…»    
                                                              
Ποιο από τα παραπάνω καθήκοντα δεν παραβιάστηκε κατά την περίφημη εξέταση Φυσικής Κατεύθυνσης;
Το θέμα Γ4 όπως διατυπώθηκε είναι επιστημονικά λανθασμένο.
Η (ΚΕΕ) και το Υπουργείο Παιδείας με την οδηγία τους, προκάλεσαν έντονα το αίσθημα της αδικίας και της άνισης αντιμετώπισης των υποψηφίων και επηρέασε εμφανώς και απροκάλυπτα την αντικειμενική και ισότιμη βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων των υποψηφίων.                                                                                                    
ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ                                                                                                                                     ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Τα παιδιά μας σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποστούν τις ανεπάρκειες του συστήματος αλλά και τις άστοχες όσο και πρόχειρες επιλογές αυτών που θεωρούν ότι  οι εξετάσεις είναι ευκαιρία για ανίχνευση ταλέντων και  επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.


                                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                      ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                   ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΛΑΜΠΗΣ

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ο ΝΟΜΟΣ 3848 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Εγκύκλιοι για τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων στις 15 και στις 18 Ιουνίου 2012, λόγω της διενέργειας των Εθνικών Εκλογών την Κυριακή 17 Ιουνίου.



Εγκυκλίους με τις οποίες γνωστοποιείται η διακοπή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, λόγω της διενέργειας των Εθνικών Εκλογών την Κυριακή 17 Ιουνίου, απεστάλη στις αρμόδιες Διευθύνσεις σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου 2012.
Σε ό,τι αφορά τα σχολεία τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ως εξεταστικά κέντρα του Ειδικού Μαθήματος των Αγγλικών, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012, αυτά θα παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές στις 17.00 η ώρα.

Για τις εγκυκλίους πατήστε εδώ.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2012



Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως Ομοσπονδιακών Προπονητών για το διδακτικό έτος 2012-13.



Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ενημερώνει ότι οι μόνιμοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να αποσπαστούν ως Ομοσπονδιακοί προπονητές για το σχολικό έτος 2012-2013, θα πρέπει να κάνουν αίτηση απόσπασης σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 56018/Δ1/17-05-2012 Εγκύκλιο «Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε  υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κατά το σχολικό έτος 2012-2013 και την υπ’αριθμ. 58906/Γ4/25-05-2012 (ΑΔΑ: Β49Μ9-3Ο5) Εγκύκλιο «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κλάδου ΠΕ11, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Η αίτηση υποβάλλεται μέσω του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης αιτήσεων αποσπάσεων στην πλησιέστερη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης       έως 1-06-2012. Οι εκπαιδευτικοί που θα κάνουν αίτηση καλούνται να επιλέξουν:
  • 18. Άλλος φορέας (Ομοσπονδιακός Προπονητής – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού).

«Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά – Εκδήλωση του “Χαμόγελου του Παιδιού”»



Ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης παρευρέθηκε tτην Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 σε εκδήλωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Ο  Ειδικός Γραμματέας στο σύντομο μήνυμά του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
Θα ήθελα ιδιαίτερα να συγχαρώ  όλους - διοικητικό συμβούλιο, επιστημονικούς συνεργάτες και εθελοντές του οργανισμού -  για το πολύπλευρο έργο  που επιτελείτε χρόνια τώρα και ως σκοπό έχει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων τους και την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων για τη διαφύλαξη της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής ισορροπίας τους.
Με την παροχή των υποστηρικτικών υπηρεσιών του, την ενεργοποίηση διαφόρων προγραμμάτων του και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις του, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών κακοποίησης, παραμέλησης, οικονομικής εκμετάλλευσης και παράνομης διακίνησης των παιδιών. Σημαντικότατη είναι και η συμβολή του και στον τομέα της αναζήτησης και του εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών. Η άμεση αντιμετώπιση και ο χειρισμός των περιστατικών φυγών, αρπαγών κι εξαφανίσεων ανηλίκων αποτελεί ένα από τους πιο γνωστούς  τομείς δραστηριοποίησής του.
θα ήθελα να σας συγχαρώ ακόμα μια φορά για τις πολύτιμες υπηρεσίες σας και την προσφορά σας στα παιδιά,  που για το καλύτερο μέλλον τους και την πρόοδό τους η αγωνία μας είναι κοινή και να σας ευχηθώ καλή συνέχεια στο τόσο αξιόλογο έργο σας.

Οδηγία για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής



Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων Η απέστειλε Οδηγία στα Βαθμολογικά Κέντρα για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής.
Στο Γ4 ερώτημα παρατηρήθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωσή του. Συγκεκριμένα, δεν προσδιορίζεται ότι η ζητούμενη γωνία αναφέρεται στο πρώτο μέγιστο της κινητικής ενέργειας.
Κατόπιν τούτου, το ερώτημα Γ4 ακυρώνεται και οι αντίστοιχες μονάδες ανακατανέμονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος.
Σημειώνεται ότι, όσον αφορά τη γραπτή εξέταση του μαθήματος της Φυσικής, η βαθμολόγηση δεν έχει ακόμη αρχίσει, ενώ για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) στο μάθημα, ισχύει η ίδια ρύθμιση.

Ανακοίνωση για το μάθημα της Φυσικής Θετικής Κατεύθυνσης –Τεχνολογικής Κατεύθυνσης



Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βιου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από σχετικά  ερωτήματα υποψηφίων, επισημαίνει ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για την επιλογή των θεμάτων και τις Οδηγίες προς τα Βαθμολογικά Κέντρα είναι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.).
Σε ό,τι αφορά στο μάθημα της Φυσικής και στο τέταρτο ερώτημα (Γ4) του τρίτου θέματος, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι η διατύπωση του ερωτήματος αυτού δεν ήταν πλήρης επιστημονικά, η ΚΕΕ προχώρησε στην ακύρωσή του και έδωσε αμέσως τις σχετικές οδηγίες στους βαθμολογητές επιμερίζοντας τις 7 μονάδες, που θα ελάμβανε το ακυρωθέν ερώτημα, στα υπόλοιπα τρία ερωτήματα του ίδιου θέματος.
Επαναλαμβάνεται ότι, όσον αφορά στη γραπτή εξέταση του μαθήματος, η βαθμολόγηση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, ενώ για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικώς (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες), ισχύει η ίδια ρύθμιση.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Σημεία συνέντευξης της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φρόσω Κιάου.


Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φρόσω Κιάου, σήμερα Παρασκευή 25 Μαϊου, παραχώρησε συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ («Συμβαίνει τώρα»).
 Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη.
 Για τις πανελλαδικές εξετάσεις
Oι εξετάσεις πήγαν πολύ καλά σήμερα, όπως έχουν πάει όλη την εβδομάδα. Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι θετικός και είμαι βεβαία ότι θα συνεχιστεί έτσι. Ο κύριος όγκος των εξεταζομένων τελειώνει στις 5 Ιουνίου. Πριν από  μερικές μέρες κοινοποιήσαμε το αναμορφωμένο πρόγραμμα που αναγκαστικά έπρεπε να γίνει λόγω  των εκλογών. Να σας πω τις τομές που κάναμε ώστε να προφτάσουμε να ολοκληρώσουμε τη βαθμολόγηση στα τέλη του Ιουνίου. Οι εξετάσεις στο μάθημα των Αγγλικών, το πρώτο από τα Ειδικά Μαθήματα και στο οποίο διαγωνίζονται περίπου 20.000, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Ιουνίου. Είναι δύο μέρες πριν από τις εκλογές. Η εξέταση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι και θα παραδώσουμε τα εκλογικά κέντρα στις  5 το απόγευμα.
Να συμπληρώσω ότι την Παρασκευή 15 και τη Δευτέρα 18 του μήνα δε θα γίνουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις, από αυτή την άποψη τα παιδιά και οι γονείς είναι ελεύθεροι. Έχουμε μόνο τα Αγγλικά την Παρασκευή και τις επαναληπτικές τη Δευτέρα το απόγευμα,  αφού μας παραδώσουν τα κέντρα.
 Για τις απολυτήριες εξετάσεις και τις προαγωγικές
Η ημερομηνία των προαγωγικών παρατείνεται. Οι εξετάσεις αυτές οργανώνονται με την ευθύνη του κάθε σχολείο. Θα έχουν ολοκληρωθεί με το πέρας του διδακτικού έτους.
Για τα διεξαγωγή των εξετάσεων.
Στις 8.00  έχει ολοκληρωθεί η είσοδος των παιδιών, 8.00 με 8.30 συμπληρώνουν τα στοιχεία τους, 8.30 δίνουμε κεντρικά τα θέματα και επακολουθούν οι φωτοτυπίες. Δεν είναι βάσιμο ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στο υπουργείο. Δημιουργούνται εκ των πραγμάτων και εξαρτώνται από τον αριθμό των υποψηφίων σε κάθε Κέντρο. Τα θέματα, όμως, φθάνουν εγκαίρως και η αποστολή τους διαρκεί 10 λεπτά.
Σε ό,τι αφορά τα τετράδια, όταν από ορισμένα σχολεία οι επιτηρητές τηλεφώνησαν και επισήμαναν ότι  τα στοιχεία ενδεχομένως να φαίνονται και απέξω, αν  ασκηθεί πίεση πάνω στο χαρτί, τότε αμέσως δόθηκε οδηγία- και έκτοτε δεν υπάρχει και κανένα πρόβλημα- να έχουμε επιπλέον αυτοκόλλητα στα τετράδια. Όταν,  δηλαδή, θα παραλάβει  ο επιτηρητής το γραπτό μπροστά στο παιδί δε θα τοποθετήσει το μαύρο αυτοκόλλητο μόνο στα δύο σημεία που γνώριζε από πέρυσι αλλά θα τοποθετήσει και άλλο ένα από πίσω έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και φανεί το όνομα καθ’ οιονδήποτε  τρόπο.
 Για τη σημερινή ημέρα των εξετάσεων
Να σας πω για το μάθημα της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας; Σήμερα το θέμα ήταν ένα ποίημα του Καβάφη σχετικά με τη γήρανση, τον αποχαιρετισμό των νιάτων και πώς αντιμετωπίζεται αυτή η θλίψη με την τέχνη και την ποίηση ειδικότερα.
Οι διευκρινίσεις οι οποίες ζητήθηκαν ήταν ελάχιστες. Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, για παράδειγμα, αντί «αιωνιότητα» είχε γραφτεί στο κείμενο «αιωνότητα». Τέτοιες επουσιώδεις διευκρινίσεις.  Κοιτάξτε οι Πανελλαδικές είναι μια διαγωνιστική διαδικασία, το εύκολο ή δύσκολο είναι, αν θέλετε, από αυτή την άποψη, ένα ψευτοδίλημμα. Οι καλοί γράφουν, οι λιγότερο καλοί δε γράφουν. Οι θέσεις έχουν ανακοινωθεί. Πρέπει να πληρωθούν και θα πληρωθούν. Μην ανησυχούν τα παιδιά.
Για τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων
Γνωρίζω ότι στις 30/6 λήγει η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων. Η βούληση και ο προσανατολισμός είναι να χρηματοδοτηθούν και για τους επόμενους μήνες. Δεν είμαι Υπουργός Οικονομικών, όμως, σας μιλώ για τη βούληση και την επιμονή  του Υπουργείου να πιέσει σχετικώς τον Υπουργό Οικονομικών. Δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργούν  τα Πανεπιστήμια της  χώρας. Αλίμονο.
Πιστεύω ότι όλοι τείνουν ευήκοον ους. Είμαι αισιόδοξη και υπάρχει και το νομικό εργαλείο. Το έχουμε μελετήσει. Αλίμονο αν η Ανώτατη Εκπαίδευση καταρρεύσει με την οικονομική κρίση.

Οδηγία για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής



Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων Η απέστειλε Οδηγία στα Βαθμολογικά Κέντρα για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής.
Στο Γ4 ερώτημα παρατηρήθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωσή του. Συγκεκριμένα, δεν προσδιορίζεται ότι η ζητούμενη γωνία αναφέρεται στο πρώτο μέγιστο της κινητικής ενέργειας.
Κατόπιν τούτου, το ερώτημα Γ4 ακυρώνεται και οι αντίστοιχες μονάδες ανακατανέμονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος.
Σημειώνεται ότι, όσον αφορά τη γραπτή εξέταση του μαθήματος της Φυσικής, η βαθμολόγηση δεν έχει ακόμη αρχίσει, ενώ για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) στο μάθημα, ισχύει η ίδια ρύθμιση.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ http://7gymaxarnai.blogspot.com/2012/05/2.html


http://7gymaxarnai.blogspot.com/2012/05/2.html

Ενδοσχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου : Πρωταθλητές το Γ΄2 !


Με τελικό σκορ 5 - 1 έληξε χθες ο τελικός του Ενδοσχολικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του σχολείου μας, μεταξύ του Γ΄2 και του Β΄4.

Το Γ΄2 επικράτησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ το Β΄4 ήταν σαφώς καλύτερο στο 2ο ημίχρονο, δημιουργώντας καλές προϋποθέσεις για γκολ. Όμως η ανωτερότητα του Γ΄2 ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά. Άξιοι νικητές !

Γενικά στο Πρωτάθλημα υπήρξαν και ανατροπές, καθώς αποκλείστηκαν τάξεις της Γ΄ Γυμνασίου από μικρότερες.















ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ


Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ANTΩΝΗΣ ΣΟΥΛΑΚΕΛΗΣ: ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΥΛΟ



















Eντονη η παρουσία των παιδιών, του χορευτικού του Συλλόγου και των μαθητών του 4ου και 14ου δημοτικού στις εκδηλώσεις. Τι άλλο απο "μπράβο" μπορεί να πεί κανείς;

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Ευκαιρίες Εκπαίδευσης

Ευκαιριες Εκπαιδευσης

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ..


10 Most Prestigious Military Academies in the World

For some college students, school is about more than just learning history, engineering, or mathematics. It's also a chance to learn skills that will serve them well working in intelligence, military technology, or even on the front lines of battle. While military academies aren't every student's ideal match, for those who want to pursue a career in the armed forces, they can be great training and preparation resources, teaching students how to ready both their bodies and minds for active service.
Not all military academies are created equal, however, and some have a certain cachet that goes along with their names. While not a complete list (there are a lot of military academies out there, after all), we've tried to highlight some of the best, most rigorous, and most prestigious of these military academies in nations around the world. Read on to find out which schools are producing the best and brightest brass today.
  1. UNITED STATES MILITARY ACADEMY, WEST POINT, NEW YORK

    The USMA, better known as West Point, is perhaps one of the best and most prestigious military academies in the world. That reputation isn't taken lightly. Students must not only apply to the school, but almost must receive a nomination from a U.S. Congressman (or woman) in order to be accepted, though non-U.S. citizens are allowed to apply. There is also a strict honor code, and students are expected to not only do well academically, but build military leadership and athletic skills. There is no tuition at West Point, but students must begin active duty with the Army upon graduation. Situated on a picturesque hill overlooking the Hudson River, the school itself is a national landmark and boasts some elite alumni including two presidents, many famous generals, and 74 recipients of the Medal of Honor.
  2. UNITED STATES NAVAL ACADEMY, ANNAPOLIS, MARYLAND

    The USNA was established in 1845, and has been educating officers for the U.S. Navy and Marine Corps ever since. Located on the former grounds of Fort Severn, the school's campus is a national landmark and is within easy driving distance to Washington, D.C. Like West Point, students at USNA need endorsement from a member of Congress to get accepted, and while 1,300 enter every year, only about 1,000 ever make it to graduation. In exchange for free tuition, graduates must serve in a branch of the military for at least five years after getting their degrees. Graduates from the USNA have included more than 50 astronauts (six of whom flew to the moon), 46 Rhodes scholars, one president, two Nobel Prize winners, and 73 Medal of Honor recipients.
  3. ROYAL AIR FORCE COLLEGE CRANWELL, SLEAFORD, UNITED KINGDOM

    The Royal Air Force College was originally established as a naval aviation training center during World War I, and reached official status as the world's first air academy in 1919. During World War II, the school stopped exclusively training officers and began working to train as many recruits as possible to fly in the British Air Force. Today, the RAF College has returned to its original purpose and boasts some pretty big names for alumni, including Prince William; Prince Charles; Frank Whittle, a founding father of jet propulsion; and Douglas Bader, a famous flying ace during World War II.
  4. ROYAL MILITARY ACADEMY SANDHURST, CAMBERLEY, UNITED KINGDOM

    For Brits who don't want to go into the Air Force, this military academy is another prestigious choice. Sandhurst, as its commonly known, trains officers for both the British military and others around the world, and prides itself on "excellence in leadership." Sandhurst is quite old, opening its doors in 1802, just like West Point in the U.S. and Saint-Cyr in France. What is different about it, however, is that it is not a university and graduates do not earn a bachelor's degree. Instead, they embark on a rigorous training program to prepare them for leadership as an officer. The school has a long and storied history, and dozens of princes, sheiks, and government leaders have gone through the training programs there, including author Ian Fleming and Prince Harry.
  5. THE SPECIAL MILITARY SCHOOL OF SAINT-CYR, COETQUIDAN, FRANCE

    The French Armed Forces may get a good ribbing from other nations, but that doesn't diminish the prestigious history and reputation of this military academy. Students at Saint-Cyr are put through a rigorous training program, and graduate with an M.A. or M.S. as commissioned officers. The academy was founded in 1803 by Napoleon Bonaparte himself, and the school still uses the motto he coined for the school: "They study to vanquish." Graduates have fought in nearly every European conflict (and those around the world, as well) since the Napoleonic Wars, and famous French president Charles De Gaulle was a graduate of the school's prestigious program.
  6. PLA NATIONAL DEFENSE UNIVERSITY, BEIJING, CHINA

    This academy is China's answer to West Point for their own military students. Run by the state and located in Beijing, the school was founded in 1985 through the merger of several existing military and political schools. The school is responsible for training and educating the PLA's senior commanding staff officers and researchers, though many top level officials also attend China's Academy of Military Sciences, which is their premier research institute for military science.
  7. GENERAL STAFF ACADEMY, MOSCOW, RUSSIA

    You might not have heard of this school, but its graduates have been at the top of the Russian (and former USSR) military for years. Founded in 1936, the school was intended as a place for the best and the brightest officers of the Soviet Armed Forces to get additional training and eventually rise to the top of the ranks. Unlike many other schools on this list, this academy requires previous military experience, and most are not admitted until they are in their late 30s, with many already holding the rank of Colonel or General.
  8. NATIONAL DEFENSE ACADEMY OF JAPAN, YOKOSUKA, JAPAN

    Created in 1953, the NDA offers a degree program and training for students who want to be officers in the Japan Self-Defense Force. There are a few differences between this school and others on this list, however. First, students are paid a salary while at school, as they are considered employees of the Ministry of Defense. Second, after graduation, students aren't done with their training, and will go on to Officer Candidate Schools in a military force of their choosing. Students who are especially interested in academics can also pursue master's and doctoral degrees through the school, as long as they are endorsed by supervisors. In 1984, Condoleeza Rice visited the school as a professor, and grads include astronauts, government officials, scholars, and high-ranking military officers.
  9. SOUTH AFRICAN MILITARY ACADEMY, THABA TSWANA, SOUTH AFRICA

    Modeled after the military academy system in the U.S., the South African Military Academy was founded in 1950 to train recruits to be officers and midshipmen in the South African National Defense Force. Situated amid a scenic mountain landscape and overlooking Sladanha Bay, the school's campus is home to more than 300 men and women in training and 48 professors and other faculty members. Students graduate from the school with a bachelor's degree in a field of their choosing, from military science to natural science.
  10. HELLENIC MILITARY ACADEMY, VARI, GREECE

    With a military history that goes back centuries, it's no surprise that Greece still prides itself on producing a solid military force. While today's students are no Spartans, they do receive a solid education while they're training to be officers in the Hellenic Army. The school was founded in 1828, and has produced soldiers that have not only fought in a number of important conflicts globally, but became scientists, authors, engineers, and professors who were all highly distinguished in their field. While the majority of students at the academy are Greek, the school accepts students from anywhere in the world who meet its requirements.
    http://www.onlinecollege.org/10-most-prestigious-military-academies-in-the-world