ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας σε σχολεία του Βελγίου

Υπογραφή Χάρτας διακρατικής συνεργασίας από την Υφυπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου και τη Βελγίδα Υπουργό Παιδείας
Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας εντάσσεται στο πρόγραμμα σπουδών σχολείων του Βελγίου, με τη Χάρτα Συνεργασίας που υπέγραψαν, σήμερα 07/02/2012, στις Βρυξέλλες η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου με τη Βελγίδα Υπουργό Παιδείας της γαλλόφωνης κοινότητας,  Marie-Dominique Simonet.
Με τη συμφωνία αυτή Έλληνες μαθητές, αλλά και μαθητές άλλων εθνοτήτων, που κατοικούν στο Βέλγιο, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το μάθημα των Νέων Ελληνικών ή του Ελληνικού Πολιτισμού, τα οποία θα διδάσκονται έως τρεις ώρες την εβδομάδα.
Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα πενταετίας (2012-2017) και θα οδηγεί στην χορήγηση Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας.
Εκτός από την Ελληνική Γλώσσα, στους μαθητές παρέχεται η δυνατότητα για διδασκαλία  «Στοιχείων Πολιτισμού». Περιλαμβάνει στοιχεία γλώσσας και ιστορίας τα οποία «δουλεύουν» οι μαθητές σε επίπεδο ατομικής ή ομαδικής εργασίας (project).  Στον τομέα αυτό αξιοποιείται κυρίως ηλεκτρονικό υλικό που κάνει ελκυστικότερη την προσέγγιση των στοιχείων του πολιτισμού, καθώς και βιωματικές μέθοδοι διδασκαλίας.
Η υπογραφή της Χάρτας επιβεβαιώνει τη βούληση του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη και την ενίσχυση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Γλώσσες και Κουλτούρες Καταγωγής» (LCO).