ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ:Δεν προβλέπονται επαναληπτικές για τους μαθητές των ΕΠΑΛ


Posted: 12 Jun 2012 12:07 AM PDT
Μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ της Καρδίτσας δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις λόγω ασθενείας.Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει προγραμματίσει να διεξαχθούν Επαναληπτικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, σε αντίθεση με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων που έχει ανακοινωθεί και συγκεκριμένο πρόγραμμα. 


Τι ισχύει για τους μαθητές εάν αρρωστήσουν στη διάρκεια των Εξετάσεων
 
Σύμφωνα με το νέο  Προεδρικό Διάταγμα  (/2011) που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης   ισχύουν τα εξής: 

Α. Για τη διεξαγωγή των εξετάσεων αυτών στα μαθήματα που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο ορίζονται ως εξεταστικά κέντρα λύκεια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων, μπορεί να ορίζονται εξεταστικά κέντρα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Τα εξεταστικά κέντρα και η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.  

«Για να συμμετάσχει μαθητής στις εξετάσεις, πρέπει το αργότερο εντός τριών (3) ημερών από την ημέρα εξέτασης του μαθήματος από το οποίο απουσίασε ή διέκοψε την εξέτασή του να καταθέσει ο ίδιος, εφόσον είναι ενήλικος, ή ο κηδεμόνας του στο Διευθυντή του Λυκείου: α) δικαιολογητικά ασθενείας από Δημόσιο Νοσοκομείο τα οποία φέρουν σφραγίδα Διευθυντή είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος ή Δημόσιου Κέντρου Υγείας, τα οποία φέρουν σφραγίδα του Διευθυντή του Κέντρου από τα οποία προκύπτει η αδυναμία του μαθητή να συμμετάσχει στην εξέταση».

To πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων , αφού συγκεντρωθούν τα στοιχεία των μαθητών που θα λάβουν μερος στις επαναληπτικές εξετάσεις.

Η ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
  Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας η οποία τονίζει ότι «με τον αποκλεισμό των τελειοφοίτων μαθητών των ΕΠΑΛ από τη δυνατότητα της επαναληπτικής εξέτασης παραβιάζεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο η αρχή της ισονομίας και ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές, αρχή συνταγματικά κατοχυρωμένη».

Με αυτή του την απόφαση τονίζει η ΕΛΜΕ, το ΥΠΔΒΜΘ  καταδικάζει όλους τους μαθητές των ΕΠΑΛ που για διάφορους σοβαρούς λόγους  δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, να αδυνατούν να διεκδικήσουν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ: «Αναρωτιόμαστε, αν οι μαθητές των ΕΠΑΛ είναι μαθητές δεύτερης κατηγορίας, αν θεωρούνται παιδιά «ενός κατώτερου θεού». Η κατάφωρη αδικία σε βάρος των μαθητών των ΕΠΑΛ αποτελεί ντροπή για τον εκπαιδευτικό χώρο είτε πρόκειται για νομοθετικό κενό είτε για διοικητική παράλειψη. Κανένα οικονομικό κόστος δεν μπορεί να είναι σημαντικότερο των κόπων και των ονείρων ενός νέου ανθρώπου.

Απαιτούμε άμεσα το ΥΠΔΒΜ να διοργανώσει επαναληπτικές εξετάσεις γι’ αυτούς του μαθητές.

Καμιά δικαιολογία για αδυναμία να ληφθεί τέτοια απόφαση από υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος δεν είναι δυνατό να  στερούμε από τη νέα γενιά το μέλλον της.
Η ΟΛΜΕ άμεσα να θέσει το ζήτημα στο ΥΠΔΒΜΘ».