ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΕΕ και ΗΠΑ κατά της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών


Ουσιαστική πρόοδος σημειώθηκε όσον αφορά τη σύσταση μίας παγκόσμιας συμμαχίας κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο.  Αξιωματούχοι της ΕΕ και των ΗΠΑ στους τομείς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια διήμερης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», αποφάσισαν  ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, ούτως ώστε να πάρει σάρκα και οστά η παγκόσμια αυτή συμμαχία, η οποία ήταν πρωτοβουλία της ΕΕ και υποστηρίζεται πλήρως από τις ΗΠΑ. 
Επίσης, κατά την υψηλού επιπέδου  συνάντηση οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση αναφορικά με τη συνεργασία των δύο μερών σε θέματα μετανάστευσης και τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε σε αυτά, καθώς επίσης και σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η δικαστική συνεργασία και η προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τέλος, οι Αξιωματούχοι αντάλλαξαν απόψεις για την αποτελεσματική καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και τα ναρκωτικά.