ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Τοποθέτηση Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς στο Συμβούλιο Υπουργών Νεολαίας της 11-5-2014



Ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ Γιάννος Λιβανός εκπροσώπησε τη χώρα μας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες με θέμα τα εργαλεία πολιτικής και τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν στον τομέα της μη τυπικής και άτυπης μάθησης με στόχο:
  •  Τη μείωση των υψηλών ποσοστών ανεργίας των νέων και
  •  Την αντιμετώπιση της κοινωνικής περιθωριοποίησης όσων βρίσκονται εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.
Ο κ. Λιβανός αφού διευκρίνισε ότι «η μη τυπική και η άτυπη μάθηση μόνο συμπληρωματικά μπορούν να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση» και ότι «η μείωση της ανεργίας θα προέλθει από την εξυγίανση των οικονομιών των κρατών με τον παράλληλο σχεδιασμό αναπτυξιακών πολιτικών με επίκεντρο τους πολίτες και δη τους νέους», περιέγραψε τα εργαλεία πολιτικής που έχει διαμορφώσει η Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση ως ακολούθως:
  • Το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων που στόχο έχει να καταγράψει όλες τις μορφές τυπικής, μη τυπικής και άτυπης μάθησης όλων των βαθμίδων και να τις συσχετίσει μεταξύ τους.
  • Την προβολή του οργανωμένου εθελοντισμού και ειδικά της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» (Youth In Action), ως ενός τρόπου βελτίωσης των προσωπικών δεξιοτήτων (soft skills) των νέων.
Επίσης ο κ. Λιβανός έκανε ενδεικτική αναφορά στα προγράμματα που ήδη υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς προς αυτή την κατεύθυνση, ως ακολούθως:
Α)  Το πρόγραμμα «Επιστημονική Υποστήριξη των Νέων Αγροτών»: Διασυνδέει την ακαδημαϊκή κοινότητα με τους νέους αγρότες προκειμένου αυτοί να καταρτιστούν σε νέες μεθόδους καλλιέργειας και προώθησης των προϊόντων τους, με σκοπό να καταστούν πιο ανταγωνιστικοί.
Β) Το πρόγραμμα «Τριπτόλεμος» που απευθύνεται σε νέους των πόλεων που ενδιαφέρονται να επιστρέψουν στην περιφέρεια προκειμένου να ασχοληθούν επαγγελματικά με την πρωτογενή παραγωγή με σκοπό να τους καταρτίσει σε θεματικές όπως η τυποποίηση ή η μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων αλλά και η άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στον αγροτικό τομέα.
Γ)  Το πρόγραμμα «Κυψέλες Νεανικής Επιχειρηματικότητας»που σκοπό έχει να δώσει το κίνητρο στους νέους που έχουν ήδη ξεχωρίσει σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας, μέσω μίας τετράμηνης υποτροφίας, να συγκεντρώνονται σε καθημερινή βάση σε χώρους υψηλών προδιαγραφών (Κυψέλες), υπό την καθοδήγηση ανθρώπων του επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου να εξελίξουν τις ιδέες για τις οποίες βραβεύτηκαν ή να δημιουργήσουν νέες που θα είναι βιώσιμες στην αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το site της  Γενικής Γραμματείας Νέας Γραμματείας www.neagenia.gr.