ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου σε δραματικές σχολές από το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Ελλάδας.



Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Ελλάδας (Δ.Ε.Π.Ε.) προσφέρει δωρεάν μαθήματα σε πέντε (5) υποψήφιους που επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις σε δραματικές σχολές για το έτος 2012-2013 από τις 12 Ιουνίου 2012 στον Πολυδραστικό χώρο “Πασάγιο 8”.

Το Δ.Ε.Π.Ε., με την ευαισθησία που το χαρακτηρίζει σε θέματα κοινωνικά και παιδείας, θα δώσει την ευκαιρία αυτή σε συνεργασία με την ηθοποιό, σκηνοθέτη-συγγραφέα και θεατρολόγο Φωτεινή Βαμβούκη.

Η επιλογή θα γίνει ύστερα από συνέντευξη που θα πραγματοποιηθεί στο «Πασάγιο 8».

Για όσους δεν μπουν στο δωρεάν πρόγραμμα θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων σε τιμές πολύ οικονομικές.

Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων:

•           Α΄ περίοδος: 12 Ιουνίου – 7 Ιουλίου κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 13:00 – 16:00 (ομαδικό μάθημα).
•           Β΄ περίοδος: 12 Ιουλίου -  5 Αυγούστου 13:00 – 16:00 (ατομικό μάθημα).
Κόστος και των δύο περιόδων (Α+Β): 130 ευρώ.

•           Γ΄ περίοδος: 21Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου 13:00 – 16:00 (ατομικό μάθημα). 
Δωρεάν σε όλους του συμμετέχοντες.

Τα μαθήματα που θα διδαχτούν:
Δύο μονόλογοι, ένα ποίημα (όλα της επιλογής του υποψηφίου και με γνώμονα την καλύτερη απόδοση του), αυτοσχεδιασμός.

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής έως 5 Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 210-5150050 (11:00-14:30) και στο e-mail dephellas@yahoo.gr

Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Ελλάδας

Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Ελλάδας (Δ.Ε.Π.Ε.) –http://dephellas.wordpress.com- είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που σκοπεύει να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τους Έλληνες πολίτες μέσα από ένα ευρύ φάσμα ποικιλόμορφων δράσεων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους σε κάθε επίπεδο.

Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, που κατανοούν ότι μέσα από την προσωπική δράση επέρχεται και η συλλογική.

Με στόχο την ενημέρωση και την κατάρτιση που αποτελεί αφορμή για δράση, σε καλούμε να πάρεις θέση και να συμβάλλεις με το δικό σου μοναδικό τρόπο.



Το «Πασάγιο 8»*

Ο πολυδραστικός χώρος «Πασάγιο 8» αποτελεί το εφαλτήριο της σκέψης και της δράσης του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Ελλάδας.

Στο «Πασάγιο 8» οι τέχνες, οι κοινωνικές ευαισθησίες, η επιμόρφωση και ό,τι ενώνει και ενεργοποιεί τον άνθρωπο συναντιούνται σε ένα χώρο, στον οποίο σε καλούμε για να τον κάνεις δικό σου.

Μέσα από τη δική σου δράση θα πάρει πνοή και θα αποτελέσει τη βάση για θέατρο, μουσική, εικαστικά, χορό, ποίηση αλλά και σεμινάρια, bazaars, παρουσιάσεις, κοινωνικές ενέργειες προσφοράς και εθελοντισμού και οποιαδήποτε άλλη δράση βάζει σε «κίνηση» τους πολίτες, εμάς.

Περιμένουμε τις ιδέες σου, τη δική σου ενεργή συμμετοχή και δράση για ό,τι μπορείς να φανταστείς και έως τώρα δεν ήξερες που και πώς να υλοποιήσεις.


*Πασάγιο= το πέρασμα, η διάβαση στη γλώσσα των σιδηροδρόμων. Η διάβαση Πασάγιο 8 βρίσκεται στον Κολωνό (150 μ. από το Μετρό Αττική), στο χαρακτηριστικό σημείο όπου συναντιόταν με τη γραμμή 8 του Τραμ ως τα τέλη του 1960.
Ο πολυδραστικός χώρος «Πασάγιο 8» βρίσκεται δίπλα στο κομβικό αυτό χαρακτηριστικό σημείο της περιοχής, επί της οδού Θεραπειών 8.

Βιογραφικό Σημείωμα Φωτεινής Βαμβούκη
Διδάσκει η ηθοποιός, σκηνοθέτης-συγγραφέας και θεατρολόγος, Φωτεινή Βαμβούκη. Η δημιουργός της θεατρικής ομάδας «σαΦς». Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη και στη Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα  Θεατρολογίας. Παρακολούθησε σεμινάριο πάνω στις Βάκχες του Ευριπίδη, από το Νίκο Παροίκο. Έχει παίξει σε πολλές Θεατρικές παραγωγές, από παιδικό, νεοελληνικό, αμερικάνικο θέατρο μέχρι Ευριπίδη. Έχει διδάξει θεατρική Αγωγή σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία. Έχει συνεργαστεί για 5 χρόνια με το παιδικό κανάλι 06 TV ως συγγραφέας και σκηνοθέτης εκπομπών. Επίσης παρουσίαζε για δύο σεζόν, δυο δικές της εκπομπές. Καθώς κι επιμελήθηκε πολλές εκπομπές του καναλιού. Έργα της, έχουν παιχτεί σε bar theatre, στο θέατρο «Θύρα Τέχνης» και τη φετινή σεζόν στο θέατρο «Studio Κυψέλης».