ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

"ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ..


Enlarge fontsReduce fonts
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
«Μάθε για τη βιοποικιλότητα, είσαι κι εσύ ένας κρίκος της αλυσίδας!»
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, αρχίζει από σήμερα η προώθηση του καινούργιου περιβαλλοντικού προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με αντικείμενο την προστασία της βιοποικιλότητας και την ανάδειξη της οικονομικής σημασίας της διατήρησής της αλλά και της συμβολής της στην οικοτουριστική ανάπτυξη περιοχών.
Η διατήρηση όλων των ειδών της χλωρίδας και της πανίδας συνιστά υποχρέωση των μεγαλύτερων γενεών και δικαίωμα των νεότερων, σύμφωνα με την αρχή της διαγενεακής αλληλεγγύης που αποτελεί την πολιτική βάση όλων των προγραμμάτων της Γ.Γ.Ν.Γ.
Το πρόγραμμα, υλοποιείται σε συνεργασία με 12 περιβαλλοντικές Μ.Κ.Ο. και ειδικούς επιστήμονες, με αφορμή την ανακήρυξη από τον Ο.Η.Ε. του 2010 ως παγκόσμιου έτους αφιερωμένου στην προστασία της βιοποικιλότητας, με στόχο τη λήψη μέτρων για την ανάσχεση του ρυθμού εξαφάνισης των ειδών της χλωρίδας και της πανίδας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εστιάζει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και αφύπνιση της κοινής γνώμης και ιδιαίτερα των νέων, για τη σημασία της βιοποικιλότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΓΓΝΓ:
http://www.neagenia.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=1690&cnode=37&cuser=cf458c54-fd9e-4f9e-a12a-9481311cf321
Και την ιστοσελίδα του προγράμματος:
http://www.neagenia.gr/viopoikilotita/intro.htm
Δείτε τα κοινωνικά μηνύματα για την βιοποικιλότητα εδώ:
http://www.neagenia.gr/viopoikilotita/spots.htm