ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Θέλεις να μάθεις ένα επάγγελμα;

Θέλεις να γίνεις νοσηλευτής- νοσηλεύτρια;
Αν θέλεις να γίνεις νοσηλευτής- νοσηλεύτρια μπορείς να σπουδάσεις στις Μέσες Τεχνικές Επαγγελματικές Νοσηλευτικές Σχολές (Μ.Τ.Ε.Ν.Σ.) που λειτουργούν σε συγκεκριμένα Νοσοκομεία. Η φοίτηση είναι δωρεάν, διαρκεί 2 ή 3 χρόνια. Υπάρχουν επίσης οικοτροφεία όπου μπορείς να μένεις και να σιτίζεσαι δωρεάν.
Γενικές Πληροφορίες:Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών ΑσφαλίσεωνΔ/νση Επαγγελμάτων Υγείας & ΕκπαίδευσηςΑριστοτέλους 17, 10187 ΑθήναΤηλ. 210.52.32.821 (εσωτ. 239) 210. 52.30.295, 210.52.35.941

Θέλεις να γίνεις ηλεκτρολόγος, ηλεκτρονικός, επιπλοποιός;

Αν θέλεις να γίνεις ηλεκτρολόγος ή επιπλοποιός και να εργαστείς στο Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα, τότε μπορείς να σπουδάσεις στη Διπλάρειο Σχολή, στην Αθήνα.
Τι πρέπει να ξέρεις:• Στη Σχολή μπορείς να γραφτείς αρκεί να έχεις απολυτήριο Γυμνασίου ή Λυκείου ή πτυχίο Τεχνικής Σχολής.• Αν οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τις θέσεις της ειδικότητας που θέλεις, τότε πρέπει να δώσεις εξετάσεις (σε γενικές γνώσεις της ειδικότητας που θέλεις να σπουδάσεις).• Η φοίτηση διαρκεί 2 χρόνια (4 διδακτικά τετράμηνα) και είναι δωρεάν.• Η Σχολή χορηγεί δωρεάν τα απαραίτητα βοηθήματα (βιβλία, σημειώσεις).• Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι: Γενικά μαθήματα, Τεχνικά μαθήματα Ειδικότητας, Εργαστηριακά μαθήματα Ειδικότητας.• Η Σχολή λειτουργεί στην Αθήνα.
Πληροφορίες:Ιδιωτική ΕΠΑ.Σ. Ελληνική Βιοτεχνική Εταιρεία - Διπλάρειος ΣχολήΘεάτρου 3 και Μενάνδρου 6, 10552 Αθήνα τηλ. 210.32.40.130, Fax 210.32.18.709


Θέλεις να γίνεις κρεοπώλης, ή να ασχοληθείς με τη σφαγή και επεξεργασία κρεάτων;Αν θέλεις να ανοίξεις το δικό σου κρεοπωλείο ή να εργασθείς στις εγκαταστάσεις ή καταστήματα επεξεργασίας, τυποποίησης και εμπορίας κρέατος, τότε μπορείς να εκπαιδευτείς στη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος.
Τι πρέπει να ξέρεις:
• Η φοίτηση διαρκεί 2 μήνες.• Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα, πρακτική εξάσκηση και εκπαιδευτικές εκδρομές σε εγκαταστάσεις.• Θα πάρεις δίπλωμα Κρεοπώλη, που είναι βασική προϋπόθεση για να ανοίξεις το δικό σου κρεοπωλείο.• Η Σχολή λειτουργεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Πληροφορίες:Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος:- Παιωνίου 25, Πλ. Βικτωρίας, 10440 Αθήνα (τηλ. 210.82.22.518)- Χάψα 1, 54626 Θεσσαλονίκη (τηλ. 2310.521111)