ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

EΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ; ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ!!


Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ)


Σίγουρα το πιο γνωστό Ίδρυμα που δίνει υποτροφίες είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Το ΙΚΥ διαχειρίζεται τις υποτροφίες που χορηγεί η ελληνική Κυβέρνηση.


Τι πρέπει να ξέρεις:

• Κάθε χρόνο το ΙΚΥ προκηρύσσει υποτροφίες που δίνονται μέσω γραπτών εξετάσεων• Οι υποτροφίες δίνονται για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

• Οι υποτροφίες αυτές αφορούν: - τους πρωτοετείς που επιλέγονται με βάση τη σειρά εισαγωγής τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ - τους προπτυχιακούς φοιτητές που έχουν τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμών στα ενδιάμεσα έτη.
Αν ανήκεις στην τελευταία κατηγορία, τότε θα πρέπει να καταθέσεις στη γραμματεία του Τμήματος (μέχρι τέλος Φεβρουαρίου) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.Στη συνέχεια θα πρέπει να δώσεις εξετάσεις σε κάποια μαθήματα.
Υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις:- Πρέπει να έχεις Ελληνική εθνικότητα ή ιθαγένεια-

Πρέπει να έχεις ορισμένη ηλικία- Να μην έχεις ο ίδιος δικά σου οικονομικά μέσα

Πληροφορίες:
• Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και ΘρησκευμάτωνΔιεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Τμήμα Β΄Μητροπόλεως 15, 10185 ΑθήναΤηλ. 210.32.30.272 (Fax 210.32.48.264)http://www.ypepth.gr/
• Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ)Λυσικράτους 14, 10558 ΑθήναΤηλ. 210.32.54.385-9 και 210.32.21.863http://www.iky.gr/