ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη



Από τη στιγμή που υπάρχει η διάθεση να βοηθηθώ για να αντιμετωπίσουμε  κάποια θέματα, δεν υπάρχει και θέμα παραιτήσεως.

Την κα Διαμαντοπούλου την εκτιμώ είναι μια πολιτικός σκεπτομένη και δραστήρια, δεν υπάρχει κόντρα, υπάρχει διαφορά στην αντίληψη και στην τακτική που μπορεί να εφαρμοστεί  ο νόμος που συνέταξε.

Μέχρι σήμερα αυτός ο νόμος δεν εφαρμόζεται σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας και σε 9 ΤΕΙ. Χρειάζονται λοιπόν βελτιώσεις για τις οποίες η ίδια η κα Διαμαντοπούλου είχε μιλήσει. Αλλάζουμε λοιπόν την τακτική χρησιμοποιώντας έναν άλλο κώδικα επικοινωνίας και συγκροτούμε μια ομάδα εργασίας για να μας υποδείξει τα προβλήματα.  Και επειδή μέχρι τον Ιούνιο  είναι αδύνατο να έχουν εκλεγεί τα νέα συμβούλια διοίκησης είπαμε για 2 - 3 μήνες να ισχύσει το παλιό καθεστώς για αυτό το έτος  της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων. Για το επόμενο έτος ισχύει ό,τι προσδιορίζει ο νόμος. Δεν αλλάζει ο νόμος. Με τη βία δεν βρίσκουμε λύσεις.

Στείλαμε εξωπανεπιστημιακές επιτροπές που κανείς πανεπιστημιακός δεν εμπιστεύεται για τη διεξαγωγή εκλογών και δημιουργήθηκαν προβλήματα. Η τακτική είναι να αναλάβουν οι πανεπιστημιακοί την εφαρμογή του νόμου και το μόνο που θα χρειαστεί είναι μια τροπολογία για φέτος  ο προϋπολογισμός να εγκριθεί από τις συγκλήτους. Τα πανεπιστήμια μετά το psi  έχουν υποστεί ζημιά  στα οικονομικά τους, τα 140 εκατομμύρια για όλα τα ΑΕΙ έγιναν 40, υπάρχουν πανεπιστήμια στη Β. Ελλάδα χωρίς θέρμανση  με αποτέλεσμα να έχουν λειτουργικά προβλήματα.

Υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης γι’ αυτό και οι αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών.  Δεν είχα βγει να μιλήσω για αυτά,  αλλά από τη στιγμή που βλέπω σχολιασμούς και προβοκατόρικους τίτλους περί ξηλώματος του νόμου έπρεπε να εξηγήσω.

Πιστεύω ότι θα ψηφιστεί ο νόμος και θα οδηγηθούμε σε εκλογές μέσα σε ήρεμο κλίμα. Άλλωστε και στο παρελθόν που ανέλαβα τον εθνικό διάλογο για την παιδεία  ηρέμησαν τα πράγματα στα σχολεία.

Η ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί περιλαμβάνει ανθρώπους σοβαρούς επιστήμονες  εγνωσμένου κύρους. Ο κ. Μυλόπουλος  είναι αντίθετος στην εφαρμογή του νόμου αλλά είναι ο πρύτανης του ΑΠΘ δε θα μπορούσαμε να μην τον συμπεριλάβουμε στην ομάδα. Εκεί που υπάρχει παράλειψη και θα διορθωθεί άμεσα είναι να συμπεριλάβουμε και 2 εκπροσώπους των ΤΕΙ. Να καθίσουμε στο τραπέζι και να μη χανόμαστε στις λεπτομέρειες.

Έχω τη στήριξη Παπαδήμου γιατί ο Πρωθυπουργός κατάλαβε εξ αρχής ποιο ήταν το πρόβλημα.