ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Αναγνώριση στρατιωτικής υπηρεσίας από το ΙΚΑ


Αναγνώριση στρατιωτικής υπηρεσίας από το ΙΚΑ

Αρμόδιος φορέας: ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΙΚΑ)
Εμπλεκόμενοι φορείς: ΚΕΠ
Νομικό πλαίσιο: ΦΕΚ τ. Β 777/17.06.2003

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αναγνώριση της στρατιωτικής υπηρεσίας από το ΙΚΑ.
Γενικά Δικαιολογητικά
Αίτηση χορήγησης πιστοποιητικού αναγνώρισης στρατιωτικής υπηρεσίας από το ΙΚΑ
(Απαραίτητο έγγραφο)
Ειδικά Δικαιολογητικά
Ασφαλιστικά Βιβλιάρια
Για αναγνώριση στρατιωτικής υπηρεσίας σε ασφαλισμένο: Ασφαλιστικό Βιβλιάριο ΔΑΤΕ ή Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης
Συνταξιοδοτική απόφαση
Για αναγνώριση στρατιωτικής υπηρεσίας σε συνταξιούχο: Συνταξιοδοτική Απόφαση ή άλλο στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει η κλάση με την οποία συνταξιοδοτείται
Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986
Για αναγνώριση στρατιωτικής υπηρεσίας σε ασφαλισμένο: Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/86 ότι: α) δεν έχει αναγνωρίσει την στρατιωτική του υπηρεσία σε άλλον ασφαλιστικό οργανισμό και β) το προσκομιζόμενο ασφαλιστικό βιβλιάριο περιέχει τον τελευταίο μήνα εργασίας του γ) επιθυμεί να αναγνωρίσει όλο το χρόνο της στρατιωτικής Υπηρεσίας ή μέρος αυτού ( προσδιορισμός του αριθμού των ημερών στρατιωτικής υπηρεσίας) δ) επιθυμεί να καταβάλει τις εισφορές είτε εφάπαξ με έκπτωση 15% είτε με δόσεις ισάριθμες των αναγνωριζόμενων μηνών
(Απαραίτητο έγγραφο)
Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986
Για αναγνώριση στρατιωτικής υπηρεσίας σε συνταξιούχο: Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/86 ότι: α) δεν έχει αναγνωρίσει την στρατιωτική του υπηρεσία σε άλλον ασφαλιστικό οργανισμό και ούτε θα την αναγνωρίσει β) επιθυμεί να αναγνωρίσει όλο το χρόνο της στρατιωτικής υπηρεσίας ή μέρος αυτού (προσδιορισμός του αριθμού των ημερών στρατιωτικής υπηρεσίας) γ) επιθυμεί να καταβάλει τις εισφορές είτε εφάπαξ με έκπτωση 15% είτε με μηνιαία παρακράτηση του 1/3 της σύνταξης του
(Απαραίτητο έγγραφο)
Διαδικασία

Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ της επιλογής του για να αιτηθεί το πιστοποιητικό αναγνώρισης στρατιωτικής υπηρεσίας από το ΙΚΑ, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Βήµα 1: Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει ή είναι ελλιπές κάποιο δικαιολογητικό, ο υπάλληλος ΚΕΠ ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης.
Βήμα 2: Ο υπάλληλος ΚΕΠ συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Αν ο πολίτης επιθυμεί, έχει την δυνατότητα, δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, να ενημερωθεί με SMS όταν γίνει η παραλαβή του εγγράφου. Τέλος, ο υπάλληλος ΚΕΠ παραδίδει στον πολίτη την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος.
Βήµα 3: O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).
Βήµα 4: Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει το τελικό έγγραφο από τον αρμόδιο Φορέα και ειδοποιεί τον πολίτη (μέσω sms ή τηλεφώνου) να προσέλθει για να το παραλάβει.
Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ και παραλαμβάνει το πιστοποιητικό αναγνώρισης στρατιωτικής υπηρεσίας από το ΙΚΑ.