ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε τα μηνύματά σας στο
e-mail: axarneonneoi@yahoo.gr
αλλά και στο
mgvavour@gmail.com
Mπορείτε να στείλετε άρθρα, δημοσιεύσεις και πληροφορίες, φωτογραφίες (jpg) και ό,τι άλλο επιθυμείτε να δημοσιεύσετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δημοσιεύσετε τίποτα απολύτως σε κείμενα greeklish.
Η εφημερίδα είναι "ανοιχτή" και στην εκπαιδευτική κοινότητα.


ΜΥΝΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ


Europoly
Inspired by the game Monopoly, Europoly is a playful art installation about migration to Europe. It reveals different aspects of the European Union: from the enlargement of borders to the opening up or closing down of prospects for both old and new EU citizens. The game shifts between politics, economics and a more ‘human' dimension, highlighting the delicate balance of choices, risks and decisions in the lives of immigrants. The winner of the game receives Europoly citizenship.
http://www.dejankaludjerovic.net/europoly.htm [EN]
Radio 1812
Radio 1812 is a global event dedicated to International Migrants Day, producing and broadcasting programmes from radio stations worldwide. Making migrants' voices heard is the common thread running through all activities on International Migrants Day (18 December).
http://www.radio1812.net [EN][FR][ES]
December18
Online δίκτυο για την προαγωγή και προστασία των δικαιωμάτων μεταναστών εργαζομένων. Μάθετε περισσότερα για τις εκστρατείες, τις εκθέσεις και τη βάση δεδομένων του.
http://www.december18.net/ [EN][FR][ES]
Διεθνής Οργάνωση για τη Μετανάστευση
Η εξέχουσα αυτή διεθνής οργάνωση για τη μετανάστευση υποστηρίζει την αρχή ότι η πολιτισμένη και ομαλή μετανάστευση ωφελεί μετανάστες και κοινωνία. Μάθετε περισσότερα για τις εκστρατείες της που στοχεύουν στην υποβοήθηση και προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών. Διαβάστε για τις άτακτες εξόδους, την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών, το παράνομο εμπόριο γυναικών και παιδιών, για προγράμματα ρύθμισης και πολλά ακόμη.
http://www.iom.int/jahia/jsp/index.jsp [EN][FR][ES]
Διεθνής των Δικαιωμάτων των Μεταναστών
Εξειδικευμένη στους τομείς της μετανάστευσης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων των μεταναστών προάγει την αναγνώριση και σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των μεταναστών και των οικογενειών τους και βοηθά τις οργανώσεις που ασχολούνται με τα θέματα αυτά. Πληροφορίες για δραστηριότητες και δεσμοί.
http://www.migrantwatch.org/index.html [EN]
Κέντρο Τεκμηρίωσης Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων
Οι τελευταίες πληροφορίες για την πολιτική για το άσυλο, την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, τις πολιτικές για έκδοση θεωρήσεων (visas) και τη μετανάστευση και τους κανόνες που διέπουν τη διάβαση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Ευρωπαϊκή νομοθεσία, κοινοτικές δράσεις και προτάσεις κτήμα σας μέσω αυτού του εικονικού κέντρου τεκμηρίωσης.
http://ec.europa.eu/home-affairs/doc_centre/immigration/immigration_intro_e [FR][DE]
Ομάδα πολιτικής για τη μετανάστευση
Ανεξάρτητη οργάνωση αφιερωμένη στην ανάπτυξη πολιτικών για την κινητικότητα, τη μετανάστευση, την πολυμορφία και την ισότητα. Πληροφορίες για καίρια θέματα της πολιτικής για τη μετανάστευση, δημοσιεύσεις, σχετικά περιοδικά, εκθέσεις για χώρες και δεσμοί.
http://www.migpolgroup.com [EN]